Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
na plese jsem vyhrála nějaký zdravotní balíček.. bylo tam Omega3 Perium.. píše se tam pro spravnou funkci srdce.. obsahuje EPA, DHA.. k čemu to vlastně je?
snažíme se o miminko můžu to užívat? nebo to dát raději partnerovi? nebo arovat dál?
Díky moc
Urco uzivej sama…k tomu klasicky tehu vitamin.
ja sama uzivam rybi olej+mamavit…nekupuji uz nakombiniovane, bo je to predsrazene, zvlast vyjde mnohem levneji…
Konkrétně tohle neznám, ale DHA je nenasycená mastná kyselina a je důležitá v těhotenství a pak i pro malé miminko pro správný vývoj mozku a očí.
Já užívala v těhu Mamavit s DHA (je tam všchno, co je třeba, tak už jsem nic dalšího nebrala) a teď jsem i koukala, že to DHA je v UM, co má malý.
No, takže teď bych to klidně užívala, není to nic proti ničemu…, ale zvážila bych i nějaký pořádný vitamíny pro těhotný, kde je listovka a další, třeba zrovna ten Mamavit.
Desire, prave ten mamavi DHA vyjde draz, nez kdyz se koupi mamavit multivitamin +rybi olej k tomu…
@RadanaH to asi jo… já jsem ten Mamavit s DHA užívala na radu gynekologa. Navíc mi to přijde jednodušší vzít si jeden prášek než 2 a tak nějak mám jistotu, že to tam je nakombinované „ve správných poměrech“…
Máš super profilovku, taky si budu muset nějakou dát ![]()
Diky, no syn uz je vetsi.-u, ale tak enjak tady na tom foru profilovku enmenim.-ú
Jsou tam mastný kyseliny, který jsou, dle mýho názoru, nejvíc deficitní v lidský populaci, která se živí komerčně. vyskytují se v mateřském mléku, tuku některých mořských ryb, v lnu a některých dalších věcech, který většina lidí nejí.(= skoro nikdo je nepřijímá tak, jak by měl)
jak jsou furt takový ty debaty o špatných tucích a dobrých tucích-tak tohle je věc, která se naprosto opomíjela i ve vědeckých kruzích..a proto tady tolik lidí kape na cévní onemocnění.
ve zkratce, když je tohodle málo, tak krom toho, že se ty srajdy v cévách usazujou, ale ted se začíná mluvit i o tom, že deficit omega 3 NEMK působí i tak, že poškuzuje vnitřní stěnu cév a tím pádem to zapřičinuje, že se to tam usazuje.
takže bych doporučila to zbodnout. u vyvíjejícího se organismu to má vliv na vývoj mozku, vývoj cév..
dále bych doporučila přírodní zdroj, protože jakýkoli tobolky jsou jen tahání peněz z lidí, kteří se nezajímají o to, co jíst a jí jen to, co je v reklamách, jde to zdravěji a levněji.