Omezování kojení

1716
2.3.13 20:47

Omezování kojení

Ahoj holky, prosím o radu, nějak se v tom začínám motat. Malé bude 8 měsíců a máme zavedené 3 příkrmy. Od začátku se mi hodně nalévají prsa a trpím i na záněty. Kojím teď ráno cca v 7,OO, pak má malá ovoce, pak zeleninu, pak až v 16,00 kojím, 18,00 kaše a pak kojení ve 20,00, 23,00, a ve 3,00 - vše orientačně :) A jde mi o to, zda dokojovat i přes den. Bude to zvyšovat laktaci? To nechci, už tak mám moc :? Malá dokojení nevyžaduje, ale mě se ta prsa v té pauze hrozně nalijí a mám strach z dalších zánětů.
Nevím tedy jak pokračovat dál? Zavézt jogurt odpoledne a tím pádem nekojit 12 hodin v kuse a pak v noci po třech hoďkách? To je blbost, ne? Jinak kojit bych chtěla tak do roka, déle asi ne, maximálně pak už třeba jen jednou denně.

Moc děkuji za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.3.13 20:54

Nosíš podprdu? Jestli jo, tak přestaň, mě se nalévali prsa a dělali pekelné zatvrdliny právě při nošení podprsenky a to samozřejmě mluvím o kojicí, bez kostic, nikde neškrtící.
Jinak třeba mě laktace reaguje poměrně dost na příjem tekutin, pokud mi mimino v noci moc často žužle, tak se mi pak nalévají a po omezení příjmu tekutin se po jednom dni zase hoděj víc do klidu. Zkusila bych klidně i šálek šalvějového čaje denně, zda by to laktaci trochu nesnížilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.3.13 20:55

@petulatko pokud budeš kojit přes den víc, samozřejmě to laktaci navýší. Pokud tě prsa tlačí, zkus odstříkat ale jen do úlevy, pokud odstříkáš moc, tělo to bude brát jako impuls ke zvýšení tvorby mléka…mě to tak zpočátku taky dělalo ale časem si prsa zvykly, teď mám pocit, jak kdyby v nich nic nebylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69029
2.3.13 20:59

Jestli sni normalni porce, uz bych po nich nedokojovala, ale dle vyse zminenych rad zkusila tvorbu mlika trochu omezit. U me to takhle celkem fungovalo, od nejakych 9 m jsem kojila jen v noci, ale problem je, ze jak je dcera trochu nemocna, prestane jist a vyzaduje kojeni ve zvysene mire, takze pred tydnem jsem mela temer odstavene dite a tvorbu mlika minimalni a ted to ze me zas tece proudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.3.13 21:01

@Gladys Tu jsem teď při posledním zánětu sundala a taky mi přijde, že je to bez ní lepší!
@Verca1989 Já právě pořád čekám, že už to bude s tím naléváním lepší a zatím osm měsíců nic :twisted:

A vy teda holky dokojujete i přes den nebo ne? Já jsem právě měla za to, že bych neměla a teď mě jedna laktační překvapila, že i když jsou zavedené příkrmy, tak mám prso nabízet i přes den třeba po příkrmu. Už jsem z toho jelen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.3.13 21:04

@ugluk No to je právě to, mě ta prsa hrozně reagují na sebemenší změnu v odběru okamžitě :)
A když tedy kojíš už jen v noci, tak přes den v pohodě, ta prsa si zvykla, jestli se můžu zeptat? Nejsou večer k prasknutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69029
2.3.13 21:09

Petulatko, no, zpocatku to bylo horsi, ale ja jsem vynechavala vzdy komplet jedno kojeni, pak dve, tri… az byla tech 12 hodin v kuse bez mlika a prsa pres den OK. Ale opravdu me prekvapilo, jak strasne rychle se to mliko dokazalo vratit a prsa zase nalit, jakmile dite projevilo zvyseny zajem :) Nojo, ja vim, co by za to spousta zenskych dala, moct se rozkojit takhle snadno, nekdy si pripadam dost blbe, kdyz bych ji „uz“ ted chtela odstavovat, ale je to tezke :) Po prikrmu nabizim caj nebo vodu. Ale pak jsou zas lidi, kteri nekoji celou noc a tu laktaci si udrzuji pres den, to u nas teda moc nefungovalo, dcera proste v noci tak 3× chce a hotovo a ja nemam ty nervy ji nedat, zvlast, kdyz me to nijak neobtezuje. Ale za dva mesice se stehujeme a mam v planu vlastni pokoj, tak to jsem teda opravdu zvedava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.3.13 21:17

@ugluk Já to mám úplně stejně právě :) Já jsem jako fakt ráda, že mám dost mlíka a blebleble, ale prostě když to člověk musí pořád hlídat kvůli zánětům, tlačí to jak pra*e a pod., tak už se fakt těším, až s kojením skončíme :roll:
Jinak já taky kojím v noci 2× a nevadí mi to. To noční kojení bych právě i ráda zachovala, jen si to neumím představit, jak to bude vypadat, celý den nekojit a pak v noci několikrát.
Já taky vynechávám postupně vždy další kojení celé, tak snad už to bude jen lepší, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.3.13 21:22

Já po jídle už nekojím, cca tak ty 2-3 měsíce (malé je 11 měsíců), po jídle dávám čaj. Kojím ráno po probuzení, odpoledne a večer, občas v noci, podle toho jak malá vstává. Pokud malá jí hezky, tak dokojení podle mě není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.3.13 21:26

@Verca1989 Já si to právě taky myslím, že to dokojování není nutné. I mě to přijde už v 8mi měsících dost, kojit prakticky pořád celý den. Malá jí parádně, takže budu pokračovat ve vynechávání tak, jak jsem to dělala. Jen mě zmátla ta laktační.

Moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.3.13 21:29

@petulatko nikdy jsem nedokojovala po příkrmu, místo toho jsem nabízela vodu. Vím, že to některé doporučují, ale mě to nevyhovuje. Při příkrmech jsem většinou kojila po probuzení, před spaním dopoledním odpoledním a večerním a pak v noci.
Ještě tak koukám na ty orientační časy, co třeba zavést jogurt jakoby k večeři, třeba v těch 18? Měla bys to kojení rovnoměrněji rozvrstvené než když dáš jogurt místo toho odpoledního kojení

(a taky se těším, až s tím nejdýl za 8 měsíců seknu, zánět jeden, zato mlékovody se mi ucpávají co chvíli, musím to tam propischovat jehlou, často vyšťourám kus bílé sraženiny, která brání odtoku mléka, na ucpání samozřejmě přijdu tím, že mám najednou zatvrdliny jak prase, prso mě pak bolí po vykojení zatvrdlin ještě několik dnů, pak je den dva pokoj a pak zase nanovo, minule už se o mě myslím zas pokoušel zánět, rudý fleky, blbě mi bylo. pakárna)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.3.13 21:30

@petulatko dokojení má smysl, pokud dítko ještě není na plné dávce příkrmu ale pak už ne, mě už by malá prso po jídle nevzala. Postupně bych kojení ubírala, v případě nutnosti odstříkat jen do úlevy a uvidíš, snad to bude dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101782
2.3.13 21:31
@petulatko píše:
A vy teda holky dokojujete i přes den nebo ne? Já jsem právě měla za to, že bych neměla a teď mě jedna laktační překvapila, že i když jsou zavedené příkrmy, tak mám prso nabízet i přes den třeba po příkrmu. Už jsem z toho jelen :nevim:

Já třeba přes den dokojovala ještě v nějakých 14 měsících, ale u nás to bylo hlavně o tom, že lahev bojkotoval úplně a s hrnečkem taky moc nekamarádil, takže to bylo kvůli pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.3.13 21:53

@j.a.n.i1 No mala taky hrnecek moc nechce, ale cpu to do ni lzickou a hrnecek vytrvale zkousim :palec: U nas nastesti, co je na lzicce, to ji chutna, i kdyby to bylo to, co mela v plince :)
@Gladys No ona ma v tech 18,00 prave kasi a pak v 19,00 - 20,00 takove jako uspavaci kojeni, tak myslis v tech 19,00 dat ten jogurt? Ja jsem si prave to vecerni a nocni kojeni chtela nechat nejdyl, ale asi budu muset odbourat nektere z nich :roll: Me i napadlo ji misto jednoho nocniho kojeni zkusit dat UM, prave kvuli tomu rozvrstveni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.3.13 21:55

@petulatko zkus hrneček Nuby, mají ho v DM, ten jediný mi malá vzala na milost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová