Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
12.7. jsme přijeli z porodnice, syn vážil při propuštění 3200g a dnes jsem byla u dětské dr na KO, po převážení (3780 g) zjistila, že prcek za jeden týden přibral 0,5 kg
, prý je obvyklých tak 150 g. Fungujeme tak, že malej si dá z jednoho, odbrkne a začne se sápat a hledat tak dostane ještě z druhýho…Bolení nemáme. Je zlatej, budí se po 4 hod i v noci.
No, ale dr řekla, že stačí dát jen z jednoho…ať už mu pak z druhýho nedávám..tak jsem to dnes zkusila, jenže řev neskutečnej…Jak ho to odnaučit? Nebo v tom mám pokračovat? Dudlík mi do pusy nedá, hned se začne děsně dávit ![]()
Díky za reakce ![]()
@Yamaha Si rikam, ze mi ta diskuze neco rika, a koukam, ze je moje ![]()
No, rika se, ze se ma kojit na jedno kojeni jen z jednoho prsa, ale nekdo koji celou dobu z obou. Kdyz se koji jen z jednoho, mela by to byt prevence zanetu, protoze se tim padem uplne vyprazdni.
Jinak prirustek - moje mala taky napred pribirala hrozne moc, myslim, ze taky mela tech 400, 500g tydne, pak se to zpomali, neboj.
Ja jsem rodila pred rokem, takze taky do veder, a mala proste pila hodne i na zizen.
Takze ja bych kojila dal tak, jak vam to vyhovuje a zbytecne se netlacila do neceho jineho.
Malá taky přibývala hodně a náš Dr. říkal, ze je to poradny kus ženské. Pokud jenom kojis, tak to neřeš a dávek mu tolik kolik malý chce
zkus pročíst tohle, ale jinak dudlík tak malé nemusí chtít neví jak s tím do pusinky
můj dlouho nechtě jak jsem mu ho dala tak se dávil
ale lepší kojit z jednoho prsu
http://www.kojeni.net/databaze.php?… jsou tam dotazy přímo na nadměrné přibírání miminka ![]()
@Yamaha rid se potrebama miminka…já mám 5měsíční a také jsem ze začátku dávala z obou prsou…přesně jak popisuješ…malá se najedla z jednoho, položila sem si ji v polosedu na hrudnik na odrihnuti..nekdy usnula ale casto jakoby „zobala“ hlavickou…coz znamenalo, ze jeste hleda prso a chce pit. Delala sem to tak, ze jsem dalsi kojeni zacinala stejnym prsem tzn. napr. pila z praveho, odrihla, chtela jeste, dala jsem z leveho…na dalsi kojeni jsem zacinala levym atd. Dělala sem to tak proto aby se dostala i k zadnimu vyzivnejsimu mlicku.No a casem „zobala“ min a min az stacilo dat jen jedno prso
samozrejme v obdobi rustoveho spurtu jsem kojila z obou snad porad
ale i tohle obdobi preslo… Na doktorku se vyprdni, poslouchej prcka ![]()
Příspěvek upraven 22.07.13 v 22:23
@petulatko @fia80 uklidnily jste mě holky, díky, já byla na nervy z toho, že mu budu odpírat a bude mi hučet
. @petulatko vím, že moje téma se této diskuse netýká
,ale já nic podobnýho nenašla a nechtěla jsem zakládat novou
![]()
@Yamaha
Já bych mu asi dala když chce, zase tak brzo se ti na kojení nebudí tak asi bude fakt hladovej a nebo mu dej s flašky vodu jestli mu to bude stačit. Náš sice tak rychle nerostl ikdyž jsi říkal až do roku po 2hod.ve dne i v noci.
Je taky možné že kdyby jsi šla k jiné doktorce tak ta by ti zase řekla úplně něco jiného ono každá má na to svůj názor znám maminy hlavně prvorodičky které chodívali kvůli kojení od svých dětských doktorek vystresovaný buď děti rostli moc nemo málo a když jsem viděla ty jejich mrňaty tak byli úplně v pohodě.
Možná bych zavolala o radu nějaké laktační poradkyni ty mají úplně jiné názory na kojení než doktorky.
Já se vždy řídila svým instinktem ![]()
@Yamaha Neee, jasne, ja jen ze kdyz jsem videla ten nazev, tak mi to bylo povedome ![]()
Fakt bud v klidu, resila bych pouze nepribirani, ribirani nee. Jeste jsem si vzpomnela, ze moje se prave celkem prepijela a z toho pak i ublinkavala, tak do me dr hucela, at kojim po trech hodinach. No, kojila jsem dal podle male, takze i po hodine a pul treba a jsem presvedcena, ze nam to zachranilo kojeni. To miminko proste vi, kolik si ma vypit.
@petulatko přesně a taky hlavně ví, jak stimulovat mamině laktaci, což zvlášt v začátcích je důležité ![]()
@Yamaha takhle brzo bych nedělala závěry, kojila bych dle miminka, když máš mléko a jde vám to a viděla jak bude přibírat v nejbližší době. Děti totiž přibírají skokově. Stane se, že jeden týden přibere půl kg a druhý pak skoro nic.
Podle mě moc dobře ví co dělá a doktorce se nehodíš do tabulek. Za mě se se kojením překrmovat nedá…
Ale já měla opačný problém, tak možná proto ![]()
Na druhou stranu to může být v těhle vederech i žízní. Můžeš zkusit dát vodu, ale zda se nebojíš lahve…
Vodu nepotřebuje pokud máš dost mléka a kojíš často tak vodu nemusíš, ale klidně mu jí dej pokud chceš, já mám taky tlusťocha(kojeného)
a dr. nic neříká, jen se každej děsí když se koukne do kočáru čím ho krmím
![]()
Malá měla období, že ji z prejedeni šlo mléko nosem
- ublinkavala málokdy. Oni když maji přebytky, tak pořád kadi ![]()
@fia80 píše:
Malá měla období, že ji z prejedeni šlo mléko nosem- ublinkavala málokdy. Oni když maji přebytky, tak pořád kadi
nosem to je dobrý
tak to náš měl asi hodně přebytků protože srajdil asi 100× denně ![]()