Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jak vam spi deti krmene odstrikanym mlekem?
Stejne jako kdyz jsem kojila. ted uz jen odsavam, prso odmita.
Syn nebyl kojen nikdy, krmila jsem od začátku jen odstříkaným MM, takže nedokážu porovnat jestli by to bylo jinak, kdybych ho kojila, ale od porodnice se budil 1-2× za noc a od 2 měsíců spal celou noc.
Ale je fakt, že laktační poradkyně mi říkala, že takto krmená miminka spí líp a v delších intervalech, protože vypijí víc když to mají „bez práce“, než kdyby si museli sami vytáhnout… Ale záleží taky na povaze miminka, některé se budí málo, některé častěji…
Já nevidím žádný rozdíl. Spíš spí líp, protože má UM víc než co jsem měla já a tak je spokojenější.
Já krmila odstříkaným MM téměř od začátku. Prsa mě z porodnice bolela skoro měsíc a když se zahojila, začala jsem znovu(už bezbolestně)kojit. No, jenže malá už nebyla zvyklá tahat, takže kojení trvalo skoro 3O min, po převážení toho zdaleka nevypila tolik co z lahve a po hodině a půl měla znovu hlad. A protože byla už unavená, opět nezvládala tahat a byla z toho ještě víc unavená. O nějakém delším spánku nemohla být ani řeč, protože se opět budila hlady. Připadalo mi, že celý den jen kojím a chovám malou, aby aspoň chvilku spala a nabrala sílu na další kojení. A výsledek? Kojit jsem přestala, začala znovu odsávat po 3h, malá pila také po 3h a klidně i 3h v kuse spokojeně spala.Od té doby jsem měla zase své spokojené miminko. Odsávala jsem do 10.měsíce, pak přešla na UM. Časově se to už nedalo zvládat a mléka začalo ubývat.