Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty příznaky jsou různé. Starší dcera v den testu žádné příznaky neměla asi za 2 dny se jí spustila rýma a kašel. Mladší měla jeden den nesrazitelnou horečku přes 40, to bylo hrozný. Manžel bez příznaků. Já měla 14 dní kašel, ale testy negativní.
@Whitedog píše:
Tak běž a test aspoň ty.
V rodině máme všichni třetí dávku. A všichni máme i omikrona. Možná mírnější průběh, každopádně prokazatelně nakažení, někteří na pár dní lehli. Třetí dávka tě před nákazou omikronem neochrání.
a k čemu jí jako ten test bude? on je nějaký léčivý?
@Whitedog Jo nejdřív 2 kluci, po 2 dnech manzel, po dalsicj 2 dnech dcera a nakonec ja. Takze behem tydne jsme to koupili vsichni.
@stinga píše:
a k čemu jí jako ten test bude? on je nějaký léčivý?
Bude vedet, jestli fakt mají kovida.
@brnacka26 jak jste na tom aktualně? Náš roční (na100%omikron) stejné příznaky už 4.den..doufala jsem, že už bude dneska lepší, ale to v jakým stavu se vzbudil po obědě, mě zahnalo na internet hledat nějaký světlo na konci tunelu🙏 🙉po pohotovosti se mi s nim běhat nechce, nurofen nebo paralen mu vždycky zabere, ale pohled na něj teda hezkej není😒
@pet.est ahoj, syn už dobrý, dobiha rýma. Otvrzen omicron. Horečky ustoupily v pondělí, takže u vás to bude snad podobné. Já testy negativní vč. Pcr ale kašlu a mám stejně priznaky jak manžel.
@brnacka26 děkuju za odpověď, doufám, že už mu ty horečky brzo
poleví🙏u nás to dotáhla dcera už před 14ti dny a od tý doby padáme postupně všichni jak mouchy🤦♀️malej vydržel nejdýl, ale zato ho to potom o to víc semlelo🙄
Prosím o radu. Pětiletý syn včera odpoledne z ničeho nic horečka přes 38. Zkusila jsem mu antigen a byl pozitivní. Hned jsem ho naložila a jelo se na PCR testy, nechala jsem se otestovat i já a dcera. Dneska výsledky a syn je pozitivní, já a dcera negativní. Včera jsem mu dala před spaním nurofen, horečka kleska během půl hodiny a dneska je zatím bez teploty, má trošku rýmu a trochu řidší stolici. Podle této diskuze můžu asi očekávat, že se horečka může vrátit? A ještě jeden dotaz. Kdy to mohl chytit? Má jarní prázdniny, naposledy byl ve školce minulý čtvrtek. V pátek byl s tátou na nákupu v obchoďáku a od tý doby nikde nebyl, jen doma. Všichni doma jsme negativní. Je možný, že to chytnul ten pátek, ale první příznak - horečku měl až včera? Nějak jsem čekala, že budu pozitivní buď já, nebo dcera. Já byla v práci, dcera se mnou u zubařky. Ale my jsme obě negativní ![]()
@PapeJ tak na ten negativní test bych tak úplně nespoléhala. Já několik antigenů pozitivních, příznaky, a stejně negativní PCR.
@PapeJ ahoj, to mohl chytnout klidne v obchodaku, nebo kdekoliv a odkohokoliv. Omicron je vysoce infekční.
Co se týče průběhu, tak u každého je to individuální, ale klidně už můžeš mít klid a syn bez horecek:)
Držím pesti a hlavně včas velkou horečku snizuj, mám dost pomohly zabaly.
@vokishka já mám kolem sebe dost lidí, kteří měli záhadně negativní pcr a přitom několik dní pozitivni antigeny. Ono to vyhodnocování v tomto množství odběru je pofiderni.
@vokishka píše:
@PapeJ tak na ten negativní test bych tak úplně nespoléhala. Já několik antigenů pozitivních, příznaky, a stejně negativní PCR.
No, my tři jsme byli včera na PCR testech a jen syn byl pozitivní, dcera a já negativní. Synovi jsem včera dělala jeden antigen hned odpoledne a jeden pak večer a byly oba testy pozitivní. Dcera i já včera antigeny negativní. TAkže těmhle antigenním testům celkem i věřím.
@brnacka26 píše:
@PapeJ ahoj, to mohl chytnout klidne v obchodaku, nebo kdekoliv a odkohokoliv. Omicron je vysoce infekční.
Co se týče průběhu, tak u každého je to individuální, ale klidně už můžeš mít klid a syn bez horecek:)
Držím pesti a hlavně včas velkou horečku snizuj, mám dost pomohly zabaly.
On měl celý odpoledne a večer kolem 38,3 stupňů, tak jsem to nechtěla srážet. Ale na noc jsem se bála, aby mu v noci nelezla horečka vejš, tak jsem mu dala kole 22 hod. Nurofen. No, naštěstí zabral okamžitě, za půl hodiny měl 35,6 a zatím je bez teplot a bez horeček. Chtěla jsem to zkusit srazit i z toho důvodu, že když měl zápal plic, nebo dcera angínu, nebo zánět uší, nebo prostě, když měly děti něco vážnýho, tak jim ta horečka prostě nelezla dolů ani po Nurofenu, musela jsem dělat zábaly, pak jim po asi hodině horečka klesla na teplotu a za další hodinu už zase začala šplhat a já musela střídat po čtyřech hodinách s panadolem. No, děsný nervy. TAkže když podám Nurofen a okamžitě zabere, tak si trošku oddychnu…
@PapeJ Ale správně by ses měla testovat až po 5 dnech od pozitivního testu syna. Když se otestujete zároveň, tak je to moc brzy.