Omluvenka do školy - kdo ji může psát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2081
19.9.10 21:26

Kamccaa, promin, ze nepisu primo k veci, tedy ohledne omlouvani, to si opravdu musis zjistit ve vasi skole…ALE. Chtela jsem ti jen napsat, zda nechces prehodnotit to chozeni nemocneho ditete do skoly..Jsem take ucitelka a ver mi, ze byt neustale nakazena od nemocnych deti neni zrovna super. Ostatni deti se take mohou nakazit a jejich rodice jiste nadseni nejsou. A to nemluvim o vykonech nemocneho ditete pri hodine…vetsinou to jen odsedi a chudinka nema silu na nic.
Proste me to stve, ze tady lidi nemaji soudnost a chodi s nemocnymi detmi do divadel, do MC, skolek a skol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
19.9.10 21:53

Ve školském zákoně je psáno:

Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.

To znamená, že je to na každé škole. Jiný výklad je, že omlouvá pouze zákonný zástupce. U nás ve škole razítka nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
19.9.10 22:11
Ahoj,
učitelky jsem se vysloveně ptala,a ona mi řekla,že za 1 -je to jen na nás a za 2 -kdyby prej s každym zakašláním zůstávali děti doma,tak za chvíly má prázdnou třídu.Chodí jich 16. :nevim:
Vím jak to bylo ve školce,tam děti věčně věků posmrkávaly a maminky je tam i přesto dávali,jen proto aby mohli do práce a nemuseli s nima být doma.Né,že by třeba nechtěli,ale každej honí korunu a bojí se o místo.
No nicméně chlap mi tady hustil at ho do školy dám,ale na ten výlet,že si neni jistý.
Tak přemýšlím,jestli zítra prostě nezajet k dr a být s klukem aspon týden doma.Aby se z toho vyležel.
ještě sem chtěla napsat,že my docela často marodíme už od školky.. :zed: a jak začne podzim tak je to konečná.Někdo prskne a my už to máme.Kluk ,já vždy aspon 14 dní a pak chlap-ten 2 dny zamarodí a je ok.
MadGirlNancy píše:
Kamccaa, promin, ze nepisu primo k veci, tedy ohledne omlouvani, to si opravdu musis zjistit ve vasi skole…ALE. Chtela jsem ti jen napsat, zda nechces prehodnotit to chozeni nemocneho ditete do skoly..Jsem take ucitelka a ver mi, ze byt neustale nakazena od nemocnych deti neni zrovna super. Ostatni deti se take mohou nakazit a jejich rodice jiste nadseni nejsou. A to nemluvim o vykonech nemocneho ditete pri hodine…vetsinou to jen odsedi a chudinka nema silu na nic.
Proste me to stve, ze tady lidi nemaji soudnost a chodi s nemocnymi detmi do divadel, do MC, skolek a skol.
  • Citovat
  • Upravit
Mellanie
19.9.10 22:12
:think: :think:
Jsem ten řád otevřela..a teda moc moudrá sem nebyla.
Takže stačí jen písemně např mojí rukou ,nemusí to být od dr? :nevim:
adlif57 píše:
Ve školském zákoně je psáno:

Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.

To znamená, že je to na každé škole. Jiný výklad je, že omlouvá pouze zákonný zástupce. U nás ve škole razítka nechceme.
  • Citovat
  • Upravit
Mellanie
19.9.10 22:17

A všem dobrou..
díky.

• Citovat
  • Upravit
15674
19.9.10 22:31

Kamco, stačí ;) . Na učitelku se vyprdni, nejdůležitější je zdraví. Na jedné škole, kde jsem učila, jsme byli „hubováni“ za to, že děti z naší třídy mají moc zameškaných hodin - tak třeba je to u nich taky. Ale spíš ne. Učitelka ještě takhle brzy nepozná, které dítě bývá často nemocné a že za to fakt nemůže. Ale divím se, že ti tohle řekla v první třídě, tam snad nikdo ulejvání nemůže očekávat.

Ono je zakašlání a zakašlání. Ty určitě víš, jestli je to na to nechat ho doma nebo ne. Pokud se on necítí dobře, tak mu přítomnost ve škole jen uškodí - fyzicky i psychicky. Oslabený chytne kdeco a ještě může získat odpor ke škole (zvlášť když se nebude cítit a v důsledku toho mu to ve škole nepůjde).

Přeju hlavně rychlé uzdravení :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
19.9.10 22:35

je v první tříděbudou věřit tobě nemusí to být od doktora, ale až bude v 8,9 bude to o něčem jiném, to si myslím, že od doktora chtít budou aby si omluvenky nemohl psát sám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6336
20.9.10 00:02

omlouvam se, ze to neni k tematu, ale diky presne tomuhle pristupu rodicu, ze davali do skolky (ted i do skoly) deti s virozama jsem mela (a opet mam) nemocny dite … fakt super. A momentalne samozrejme to chytla i ta mrnava a ja taky… tohle me fakt jako toci :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
22.9.10 22:08
MadGirlNancy píše:
Proste me to stve, ze tady lidi nemaji soudnost a chodi s nemocnymi detmi do divadel, do MC, skolek a skol.

Připojuji se k tomuto názoru. Já, coby pedagog na 1.stupni neustále brala atb, protože nebyl den, kdy by nějaké dítko nesmrkalo či nekašlalo. Nyní jsem z rodinných důvodů 5 let doma a atb jsem nepotřebovala ani jednou.
Jo a moje doktorka, když jsem byla jednou půl roku na neschopence, protože po přechozené angíně následovala další a hned další a další komplikace mi doporučila změnu zaměstnání.
Takže opravdu není žádný med být neustále mezi bacilonosiči. To si spousta maminek vůbec neuvědomuje.

• Citovat
  • Upravit
zdenda Rangl
9.4.12 21:30

potrebuju omluvenku na zejtrek ale mam mit omluvenku jen od doktora potrebuju pomoc…:D

• Citovat
  • Upravit
tomseki
24.5.12 20:48

00

prosim vás na kolik dní se muže použít omluvenka rodine duvody

• Citovat
  • Upravit
Amalka321
18.9.12 12:18

Omluvenka do školy

Ahoj jsem maminka prvňáčka který sotva nastoupil do školy a hned šel do nemocnice na plánování zákrok a nejsem si jista jeslí stačí mu napsat omluvenku nebo mu ji musi napsat jeho ošetřujci doktor.Bylo mi taky řečeno že doktor už omluvenky nepíše i když si myslím že je to blbost aby už nepsal.
Ve škole než syn šel na zákrok jsem to nahlasila ale i tak by měl mít omluvenku.

• Citovat
  • Upravit
66353
18.9.12 15:06

Tak já mám zkušenost z několika škol, jak základních, tak středních a všude píšou rodiče. Vím, že naše dětská píše jen těm, u kterých se tak dohodne s učitelkou, v případech divných absencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí