Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kamccaa, promin, ze nepisu primo k veci, tedy ohledne omlouvani, to si opravdu musis zjistit ve vasi skole…ALE. Chtela jsem ti jen napsat, zda nechces prehodnotit to chozeni nemocneho ditete do skoly..Jsem take ucitelka a ver mi, ze byt neustale nakazena od nemocnych deti neni zrovna super. Ostatni deti se take mohou nakazit a jejich rodice jiste nadseni nejsou. A to nemluvim o vykonech nemocneho ditete pri hodine…vetsinou to jen odsedi a chudinka nema silu na nic.
Proste me to stve, ze tady lidi nemaji soudnost a chodi s nemocnymi detmi do divadel, do MC, skolek a skol.
Ve školském zákoně je psáno:
Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.
To znamená, že je to na každé škole. Jiný výklad je, že omlouvá pouze zákonný zástupce. U nás ve škole razítka nechceme.
MadGirlNancy píše:
Kamccaa, promin, ze nepisu primo k veci, tedy ohledne omlouvani, to si opravdu musis zjistit ve vasi skole…ALE. Chtela jsem ti jen napsat, zda nechces prehodnotit to chozeni nemocneho ditete do skoly..Jsem take ucitelka a ver mi, ze byt neustale nakazena od nemocnych deti neni zrovna super. Ostatni deti se take mohou nakazit a jejich rodice jiste nadseni nejsou. A to nemluvim o vykonech nemocneho ditete pri hodine…vetsinou to jen odsedi a chudinka nema silu na nic.
Proste me to stve, ze tady lidi nemaji soudnost a chodi s nemocnymi detmi do divadel, do MC, skolek a skol.
adlif57 píše:
Ve školském zákoně je psáno:Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.
To znamená, že je to na každé škole. Jiný výklad je, že omlouvá pouze zákonný zástupce. U nás ve škole razítka nechceme.
Kamco, stačí
. Na učitelku se vyprdni, nejdůležitější je zdraví. Na jedné škole, kde jsem učila, jsme byli „hubováni“ za to, že děti z naší třídy mají moc zameškaných hodin - tak třeba je to u nich taky. Ale spíš ne. Učitelka ještě takhle brzy nepozná, které dítě bývá často nemocné a že za to fakt nemůže. Ale divím se, že ti tohle řekla v první třídě, tam snad nikdo ulejvání nemůže očekávat.
Ono je zakašlání a zakašlání. Ty určitě víš, jestli je to na to nechat ho doma nebo ne. Pokud se on necítí dobře, tak mu přítomnost ve škole jen uškodí - fyzicky i psychicky. Oslabený chytne kdeco a ještě může získat odpor ke škole (zvlášť když se nebude cítit a v důsledku toho mu to ve škole nepůjde).
Přeju hlavně rychlé uzdravení
.
je v první tříděbudou věřit tobě nemusí to být od doktora, ale až bude v 8,9 bude to o něčem jiném, to si myslím, že od doktora chtít budou aby si omluvenky nemohl psát sám ![]()
omlouvam se, ze to neni k tematu, ale diky presne tomuhle pristupu rodicu, ze davali do skolky (ted i do skoly) deti s virozama jsem mela (a opet mam) nemocny dite … fakt super. A momentalne samozrejme to chytla i ta mrnava a ja taky… tohle me fakt jako toci ![]()
MadGirlNancy píše:
Připojuji se k tomuto názoru. Já, coby pedagog na 1.stupni neustále brala atb, protože nebyl den, kdy by nějaké dítko nesmrkalo či nekašlalo. Nyní jsem z rodinných důvodů 5 let doma a atb jsem nepotřebovala ani jednou.
Jo a moje doktorka, když jsem byla jednou půl roku na neschopence, protože po přechozené angíně následovala další a hned další a další komplikace mi doporučila změnu zaměstnání.
Takže opravdu není žádný med být neustále mezi bacilonosiči. To si spousta maminek vůbec neuvědomuje.
potrebuju omluvenku na zejtrek ale mam mit omluvenku jen od doktora potrebuju pomoc…:D
prosim vás na kolik dní se muže použít omluvenka rodine duvody
Ahoj jsem maminka prvňáčka který sotva nastoupil do školy a hned šel do nemocnice na plánování zákrok a nejsem si jista jeslí stačí mu napsat omluvenku nebo mu ji musi napsat jeho ošetřujci doktor.Bylo mi taky řečeno že doktor už omluvenky nepíše i když si myslím že je to blbost aby už nepsal.
Ve škole než syn šel na zákrok jsem to nahlasila ale i tak by měl mít omluvenku.
Tak já mám zkušenost z několika škol, jak základních, tak středních a všude píšou rodiče. Vím, že naše dětská píše jen těm, u kterých se tak dohodne s učitelkou, v případech divných absencí.