Je rozdíl mezi skicákem a výkresem?

36
2.9.10 22:18

Je rozdíl mezi skicákem a výkresem?

Zdravím všechny maminky školou povinných,
ráda bych znala váš názor na rozdíl mezi skicákem a výkresy. Dcera měla donést do školy 20 ks výkresů, tak jsem poslala 20-ti stránkový skicák a ona ho donesla zpět.Tak nevím. Je mezi tím nějaký závažný rozdíl nebo to mám naškubat a hotovo :andel:
Mějte se krásně a přeji všem jen příjemné zážitky.
 Tajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
2.9.10 22:23

Já bych to naškubala :mrgreen: .Slyším to poprvé , že by byl rozdíl mezi čtvrtkami ze skicáku a volnými - snad jen , že by paní učitelka chtěla jiný formát…ale to by snad napsala,ne?
To jsem sama zvědavá, co se dozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
2.9.10 22:30

**? :think: ** skicák je jasný,a výkres je u nás namalovaný obrázek,je to tak odjakživa…prosimtě sem pak napiš co učitelka vlastně chtěla

• Citovat
  • Upravit
2845
2.9.10 22:34

Já , tady to vypadá na krajové rozdíly :mavam: . U nás je tedy skicák vlastně blok - tedy „slepené“ čtvrtky nebo i měkké papíry a výkresy jsou čtvrtky volné . I když výkres - máš pravdu Hodako - je i namalovaný obrázek - ale to asi paní učitelka nemyslela .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
2.9.10 22:38

Tohle je vecny boj moji rodiny ze severu Cech a zbytku rodiny z Brna :mrgreen: :mrgreen:
U nas je bily tvrdy papir „ctvrtka“ a v Brne je to „vykres“ :wink:
U nas je „vykres“ neco nakresleneho na ctvrtce :mrgreen: :mrgreen:

Ale k dotazu - normalne bych si myslela, ze skicak je totez, co 20 ctvrtek, ale mozna ty papiry ve skicaku jsou „mekci“ nez normalni ctvrtky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
2.9.10 22:40
ZelvaVeruna píše:
Tohle je vecny boj moji rodiny ze severu Cech a zbytku rodiny z Brna :mrgreen: :mrgreen:
U nas je „vykres“ neco nakresleneho na ctvrtce :mrgreen: :mrgreen:Ale k dotazu - normalne bych si myslela, ze skicak je totez, co 20 ctvrtek, ale mozna ty papiry ve skicaku jsou „mekci“ nez normalni ctvrtky :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac: :pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
2.9.10 22:42

Taky by mne zajímalo, co bylo myšleno těmi výkresy, protože u nás to taky byly obrázky, co jsme namalovali ve škole na čtvrtky…
A skicák za nás byl tuším blok s listy žluté barvy… Ale na výtvarku jsme ho nepotřebovali…

Jen si matně pamatuji, že na střední jsme kromě čtvrtek na výkresy (na výtvarku) používali ještě rýsovací karton, což byla „čtvrtka“ o něco větší. Misto běžné A4 297×210 byla tuším 327×240mm. Byly z trochu jiného papíru, než klasické čtvrtky a dělali jsme na ně výkresy (=rysy) třeba do technického kreslení.

Příspěvek upraven 02.09.10 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
2.9.10 22:43

skicák má měkčí listy než čtvrtka to vím,a výkres je teda čtvrka,aha :wink: co já se na E-miminu nedozvím :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
2.9.10 22:46

skicák má jen bílé listy néé?bože nic nevím,nic neznám :nevim: já zas dneska sháněla „rudku“ ještě nesehnala,zítra musím do výtvarných potřeb

• Citovat
  • Upravit
14015
2.9.10 22:47

Podle mě záleží na kvalitě skicáku, někde jsou papíry ani tvrdé, ani měkké, a třeba ještě tak blbě lepené, že po vytržení zůstane jedna strana škaredě vroubkovaná. Kupovala bych to kusově.
Mmch druhý den školy a už komunikační šum? (Já se můžu smát, nemám ještě žádné školní dítě… ač mi úsměv dneska ztuhnul, protože jsem omylem vlezla do papírnictví, hustota lidu strašlivá.)

PS: Ostrava hlásí, že čtvrtka tu je výkres :-P . Tedy každá čtvrtka je výkres, evidentně ne každý výkres je čtvrtka :mrgreen: .

Příspěvek upraven 02.09.10 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
2.9.10 22:48
Lidka a Sami píše:
ZelvaVeruna píše:
U nas je „vykres“ neco nakresleneho na ctvrtce :mrgreen: :mrgreen:Ale k dotazu - normalne bych si myslela, ze skicak je totez, co 20 ctvrtek, ale mozna ty papiry ve skicaku jsou „mekci“ nez normalni ctvrtky :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac: :pankac: :potlesk:

A to my jsme schopny se o tom hadat treba pul hodiny :mrgreen:
(a to nemluvim o tom, kdyz se boj o ctvrtku/vykres presune na boj ctvrtka/osminka masla a podobny kraviny :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.9.10 22:58

Skicák je blok s měkkými žlutými papíry, výkres je prostě tvrdý bílý papír - lhostejno, jestli je v bloku nebo ne.

Na začátku září se do papírnictví vůbec nehodí chodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.9.10 23:06

tak u nás je skicák jakýkoliv blok se slepenými listy, čtvrtka je bílý tvrdý papír a výkres je pokreslený bílý tvrdý papír :mrgreen: Tý jo, češi a neshodnou se na jediné věci, co vlastně potřebuje dcerka Tajky do školy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
3.9.10 06:38

Angua má pravdu - skicák je blok se žlutými nebo nažloutlými listy, nemají tak vysokou gramáž jako papír u výkresů. Výkres je bílý a prodává se po kusech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.9.10 07:30

SKICÁKje prázdný blok papíry (prodávjí se nejčastěji po 20ks) a VÝKRESje nakrelený nebo namalovaný obrázek. :-) Zajímalo by mě, co Vám na to učielka řekne, jestli to takhle myslela, protože proč by dávala dítěti za úkol nakreslit tolik obrázků?? e to divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí