Omluvenka do školy - kdo ji může psát?

Mellanie
19.9.10 19:28

OMLUVENKA

Ahoj holky,
lehký stručný dotaz.Nedaří se mi najít nikde odpověd. :think: Ani na minist.školství na jejich stránkách. :cert:
Mám nemocné dítě.Chodí do 1.třídy.
Jak je to se psaním omluvenky?Stačí ode mě ručně-nebo to musí být vždy potvrzené od doktora?
Rovnou se zeptám jestli je to nějak roztříděné-jestli třeba je nějaky strop,kdy může omluvenku psát rodič a kdy je třeba potvrzení od dr.Jestli třeba na týden nemoci ,nebo na měsíc..
Díky všem.
PS:nám jde cca o týden.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
19.9.10 19:32

Ahoj. Jsem učitelka ;) a prošla jsem několika školami. Mělo by stačit od vás, zvlášť, pokud je to jen týden. Nemají to uvedené ve školním řádu? Co si pamatuju, tak razítko od doktora děti nosily, když k němu šly a přišly pak pozdě do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.9.10 19:33

Myslím si, že to si každá škola určuje sama. Nejlepší bude, když si zavoláš do školy a zeptáš se. Za mě to bylo tak, že tři dny mohli omluvit rodiče, více dnů musel ještě potvrdit doktor. Přeju at jste brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30376
19.9.10 19:33

Co vím tak stačí omluvenka od rodičů. Doktoři totiž chtěli za omluvenky peníze, tak se to před pár lety měnilo. Od doktora jsou potřeba potvrzení na zdravotní omezení v TV a podobně. Ale týden po nemoci podle mě taky můžou z TV omluvit rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.9.10 19:34

škola by postup při omlouvání dítěte měla mít uvedený ve školním řádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.10 19:37

I kdyby to přeci jen chtěli od lékaře, každá rozumná škola bude u prvňáčků poprvé tolerovat i omluvenku „jen“ od vás. A zvlášť, pokud vám to nikdo neřekl. Od doktora to bývá potřeba spíš v případě podezření na záškoláctví, což ve vašem případě nepředpokládám :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
19.9.10 19:38

Mrnous mi chodil od úterka s nějakou virozou do školy,nechtěla jsem aby meškal,a tak prostě chodil.Myslela sem si,že víkend tomu nějak pomůže a že se zlepší.Jenže se nezlepšilo nic,je na tom stejně a navíc si dnes začal stěžovat na bříško a průjem.
Podotýkám marodíme celá rodina.
K tomu mají jet 21-23.9 nějaký poznávací výlet na chatu,samozřejmě že povinný.
Vůbec nevím jak to řešit.
Nejraději bych ho nechala prostě doma aby se vyléčil,aspon ten týden.
jen nevím,jestli snim musim k dr pro razítko. :nevim: :nevim:
Aby jsme pak neměli nějaký postih.

ONO se to dá najít někde ve školním řádu?
Jestli se vtom vyznáš..číhni na škola Zákupy.
Díky moc.
hkac píše:
Ahoj. Jsem učitelka ;) a prošla jsem několika školami. Mělo by stačit od vás, zvlášť, pokud je to jen týden. Nemají to uvedené ve školním řádu? Co si pamatuju, tak razítko od doktora děti nosily, když k němu šly a přišly pak pozdě do školy.
  • Citovat
  • Upravit
15674
19.9.10 19:38

Školní řád mívají školy i na svých webovkách :wink: tak se zkus podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
19.9.10 19:47

Stačí od rodičů,na dobu jakou potřebuješ,omezení jsou až na SŠ,tam je několikrát může omluvit rodič a pak už musí lékař.

• Citovat
  • Upravit
15674
19.9.10 19:48

Nejde to zkopírovat, tak to přetlumočím ;) - našla jsem to na netu v jejich školním řádu. Každopádně doporučuju školní řád prostudovat. http://www.zszakupy.cz/index2.php?… je tam odkaz na školní řád.

Takže: omlouvat byste měli do 3 kalendářníchdnů od začátku nemoci, až přijde dítě do školy, musí mít hned v žákovské knížce v omluvném listu (bývá zezačátku ŽK) omluvenku podepsanou jedním ze zákonných zástupců.

Co se týká toho pobytu, tak já jako matka bych posoudila, jestli je vhodné, aby tam moje dítě jelo. Pokud ne, spojila bych se s učitelkou a dohodla se s ní, jak postupovat. A jako učitelka bych byla radši, kdyby nemocné dítě nejelo - třeba už jen proto, aby neroznášelo nemoc dál. Už se mi stalo, že jsem s dětmi odjela na týdenní školu v přírodě, jela tam holka s angínou (mch dcera kolegyně :roll: ) a během týdne angínou onemocnělo sedm dětí :cert: . Pokud bude mít dítě na tu dobu omluvenku, tak by vám žádný postih neměl hrozit.

Ono v dnešní době povinné znamená něco trochu jiného než jak tomu bylo za našich školních let ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
19.9.10 20:00

hkac:Výlet jsme už zaplatily.(určo nebude problém aby mi to vrátily)
Ale v týdnu jsem s učitelkou mluvila,vlastně v den,kdy jsem výlet platila a ptala sem se a hlavně sem jí teda řikala:P.uč kluk je nějakej nemocnej měl zvýšenou teplotu,kašle ,smrká -má cenu aby jel?Ona mi na to řekla :no já kdyby polehával ,tak vám zavolám a pošlu ho domu.Totéž platí i o výletu. :zed: Tak si pak vyberte.
Nechci ho samozřejmě nechávat kvůli každému smrknutí frknutí doma..patříme mezi ty,které do školy musí chodit pravidelně.Nic ho moc nebaví atd.. :cert: Ale jako nemoc fakt nějak neustupuje,a nevim jestli je to správné ho do školy posílat.Aby nenakazil víc dětiček.
A sem z toho vyprdlá.Ve školce to byl šumák,tam jsem prostě cinkla omluvila obědy a bylo.
Ale tohle je takové jinší..

No mě ten řád nejde otevřít,protože je ve wordu.. :cert: a já ho nemám nainst. :zed:

• Citovat
  • Upravit
9511
19.9.10 20:20

…na dokumenty si můžeš stáhnout open office zadara z netu a nemusíš podporovat korporace

povinné - to dnes nelze, zvlášťe na školách, když se vše platí
Pokud by mi dítě stonalo, tak bych s ním šla k doktoru a na žádný výlet by určitě nejel, nikam bych ho neposlala.Malé dítě není malý dospělý, u něho můžou nastat komplikace strašně rychle.Nechápu, že by si to učitelka chtěla vzít na krk.

Jinak u nás(na střední)do 18 píšou omluvenky rodiče, pak od doktora-tak předpokládám, že malé dítě omlouvá také rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.10 20:22
PeBa píše: …na dokumenty si můžeš stáhnout open office zadara z netu a nemusíš podporovat korporace

povinné - to dnes nelze, zvlášťe na školách, když se vše platí
Pokud by mi dítě stonalo, tak bych s ním šla k doktoru a na žádný výlet by určitě nejel, nikam bych ho neposlala.Malé dítě není malý dospělý, u něho můžou nastat komplikace strašně rychle.Nechápu, že by si to učitelka chtěla vzít na krk.

Jinak u nás(na střední)do 18 píšou omluvenky rodiče, pak od doktora-tak předpokládám, že malé dítě omlouvá také rodič.

Taky nemám Word, ale Open Office. Manžel nesnáší Microsoft. Windiws mi ještě nainstaloval, ale Word atp ne. A je v mém notebooku vedený jako administrator takže nemám šanci si to nainstalovat sama. Ale už jsem si zvykla ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.9.10 20:30

né, že bych ho nějak nesnášela, je mi to fuk, mě jde o funkčnost - pokud mi ta věc udělá stejnou službu, tak jí můžu mít i zadara :lol: u origošů mě děsně štve, že furt chtějí nějaký registrace :evil:
wokna ten můj taky nemusí, ten se zamiloval do appelu, ale notebook mi ošéfuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
19.9.10 20:36

Ahoj,

naše dr. třeba omluvenky vůbec nepíše a ani nepotvrzuje. Za posílání dítěte/dětí do školy jsi za zákona zodpovědná TY. takže je jen na tobě jak dlouho ho doma necháš marodit.

Takže podle mě stačí rukou do žákovské: od-do,nemoc, podpis. Nazdar bazar. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí