6 letý ďábel

38
17.9.10 12:40

Pomoc! 6 letý ďábel!!

Už si nevím rady. A níkdo mi není schopný poradit. Máme 6 letou dceru co zrovna šla do první třídy. Je od malička strašně zla na zvířátka, všichni lidi jí připadají pod její úrovni a chová se k ním jako by jí měly sloužit. Ve škole absolutně ignoruje učitelku, bije děti a nechce se učit. Doma neposlouchá vůbec, úkoly od nás ignoruje. Např.: uklízí svou skřín od rán od 8 hodin do večera do 12 hod a není uklizeno. Nechce si mýt ruce, nechce po sobě uklízet, nechce se česat a je jí jedno jak je oblečená. Žádné , podotýkám žádné tresty nepomáhají!!! Tak prosím možná vy maminky mi pomůžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
17.9.10 12:43

A to je taková příšerka od narození, nebo až od určitýho věku? Pokud ano, tak co předcházelo změně chování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.9.10 12:45

Je taková od malička. Poprvé mi to cvaklo když jsme si pořídily štěňátko a ona ho chtěal uškrtit. To jí byl rok a půl. Od té doby jsem si dávala pozor a dávám pořád. Ale čekáme miminko za 3 měsíce a už teď se o něj bojím. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
17.9.10 12:49

Ahoj marusenko, je mi to líto, musíš z toho být špatná. Chodila tvoje holčička do školky? Jak se projevovala tam? A co pejsek, jak se k němu chová teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.9.10 12:49

Marusenko, a u nějakého psychiatra jste s malou byli? Tohle není určo normální chování dítěte. A jestli je to tak zlé, jak píšeš, sami ji na 100% nezvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.9.10 12:50

já si jí na týden půjčím :mrgreen: ( děti nebiju neboj)

• Citovat
  • Upravit
17.9.10 12:52

Neskusili ste navstivit psychologa? Myslim ze toto uz bude nad vase sily.
Ja si teda myslim ze male decko obcas potrebuje na zadok, aby si uvedomilo hranice, ale ked dcera od roka a pol nevie kde su hranice, je uz neskoro zacinat s trestami. Fakt by som skusila odbornu pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.9.10 12:54

Do Baby boxu už se nevejde :lol: :lol: takže já bych navštívila psychologa.Evidentně to sama nezvládneš.Držim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
17.9.10 12:57

Trochu mi to připomíná mojí neteř(7), ale ta je zlá jen někdy. Prý má LMD, ale na to se teď svede vše. Někdy je divoká, bije všechny okolo a z dospělých si nic nedělá. Na svůj věk má až moc přechytralý řeči a stále si vymýšlí. Manžel jí už nechce ani hlídat, protože se neumí chovat. Říkali jsme že bude mít ve škole problémy a už to začalo. Sedí sama, o škole nemluví a začala brekem všechny vydírat. Říkáme jí Darla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
17.9.10 13:04

Ahoj, já bych taky doporučila psychologa a to co hodně nejdřív, než se narodí miminko.. Já osobně bych se hodně bála. Pokud není zvladatelná rychle to řeš.

Nechci strašit, ale co když to u škrcení štěnátka nekončí a pak to zkusí i na miminko..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
17.9.10 13:08

Jů a to si říkám, že naše děti zlobí… Asi nevím, co mám doma :think: :think: :think:

Myslím, že už byť jen nezávislý pohled psychologa by to rozhodně chtělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.9.10 13:12

bych to tolik nehrotila. většinou jde o zkoušení kam až může zajít. Pravděpodobně jsi -stejně jako mi všechny matky- trochu nedůsledná a tvá dcerka toho víc než je obvyklé u jiných dětí,využívá. Bez ohledu na únavu,stres a vyřízené nervy bych si napsala body které dodrží i kdyby u toho měla usnout. Ráno vstaneš a uděláš 1. …,2......,3....., nevím jakou máš školu tak tam moc nezmůžeš,pokud nebudou mít vůli to řešit, ale doma bych nastolila vojenský řád,bez ústupků. Zadat úkol,trvat na něm a neustupovat ať je čas jídla nebo spánku. Pokud jsou slzy-určit jedno jediné místo kde s nimi může být (vztek totéž)
a co se týče zvířátek koupila bych jí křečka aby se o něj starala. :think: sama bez pomoci-třeba překvapí

Příspěvek upraven 17.09.10 v 13:14

• Citovat
  • Upravit
12154
17.9.10 13:13
Kathuschka píše:
Nechci strašit, ale co když to u škrcení štěnátka nekončí a pak to zkusí i na miminko..?

No, taky mě napadlo přesně tohle :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.10 13:21

Já bych byla nesmírně nerada, aby to vypadalo nějak hloupě, ale napadlo mě jestli jste se u něčeho s mužem nesmáli a dětský mozek to nevyhodnotil jinak než měl.
Dám příklad.Kamarádka má 20 měsíční holčičku a 3 měsíční miminko.Předesílám, že je to velmi spořádaná rodina a maximálně se dětem věnují.
Prostě jednou měla malá kňouravou a kamarádka říká dcerce, že už se pani vařečka zlobí a nařeže ji.
Po chvíli začalo mimi plakat a malá sáhla do šuplíku a odešla s něčím do ložnice.Kamarádka si říkala co se děje a šla za ní a ona stála u postýlky s příborovým nožem, že jestli bude plakat, nařeže mu.Nůž = řezání.

Proto mě napadlo, jestli to s tím štěňátkem nemůže mít i jiný rozměr.

Jinak z toho, co píšeš mi to trochu připadá, že má ADHD, ale je to jen úvaha.

• Citovat
  • Upravit
20518
17.9.10 13:25

Já si nejsem jistá, zda potřebuje psychologa dcerka nebo ty. A nemyslím to ve zlém, spíš jako konzultaci, zda ty jsi někde nešlápla vedle ve výchově. Děti bývají různé, jsou mírné, ale i agresivní , a přitom vůbec nemusí jít o nějaký psychhologický problém. jakože by to byl malej psychopat. Spíš je to třeba brána, kudy ventiluje nějaký vztek, nebo naopak zvědavost - co se stane, když tomu štěněti ten krk přidrží dýl? To, že my dospělí to neděláme (většinou), je spíš v tom, že máme naučeno, že se to prostě nedělá, a podružné s tím jsou nějaké city. :nevim:

A zpět když se vrátím nahoru - proč o tom mluvím - víš, znám jednu maminu, a její děti byly velmi, velmi zlé. Nešlo jen o nepůjčování, ale doslova útoky na ostatní děti a záminka mohla být doslova jen záminka. Vyšlo najevo, že mámina výcova byla poněkud … zásadní, když to řeknu kulantně. Věci musely být taka tak a přes to nejel vlak. A děti ten nedostatek „lásky“ řešily agresí. Ne že by je neměla ráda - ale byla prostě přísná a za přestupky trestala. A děti zřejmě potřebovaly opak - pozitivní motivaci. No, už je to u nich lepší, ale dlouho jsem je neviděla.

Tím nechci říct, že ty jsi to samé. Nevím. Netuším. Jen možná třeba chceš dělat to nejlepší (to určitě), jen by bylo třeba monžá zjistit, jestli je to i to nejlepší pro tvcou dcerku, která může být v určitém směru náročnější na výchovu a trpělivost … :nevim:

Bu´d jak bU´d, takový dítě v okolí, i ve škole, je fakt postrachem. nejen pro děti,a le i kantory. To s emi občas třepe ruka i když jsme venku. Být ještě učitelka, to bych fakt ždímala houbu … :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí