6 letý ďábel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
17.9.10 14:26

jako že když budu chtít aby např umyla ruce tak tam bude celý den? tak jo a klidně i noc. a protože se v koupelně nejí ,tak bez jídla :mrgreen: . buď tvrdá jako ona. :mrgreen: je to hra kdo z koho…pořád říkám,že výchova je skoro jako válka :mrgreen: až by si je po xy hodinách umyla,pochválila bych jí. po týdnu pochopí,že ničeho nedosáhne,a začne respektovat mantinely. Ale nesmí tě vidět vynervovanou. Chce to klid a důslednost.

Příspěvek upraven 17.09.10 v 14:31

• Citovat
  • Upravit
17745
17.9.10 14:31
marusenko píše:
jinak nemyslím si že je nenormální, že dítě udělá to co po něm chci , například obuje si boty, umyje si ruce. Ale ona to dělat nechce protože je to pro ní tak strašně ponižující, že vůbec někdo si dovolí jí něco říct a přikázat aby něco udělala. Je o sobě velmi vysokého mínění. A to od malička. Chovala se tak i ve školce, ale učitelky to neřešily. Nechtěla jsem jít s ní k psychologovi, přišlo mi to divné že zrovna mé dítě by potřebovalo pomoc. Když je s námi tak se nechová až zas tak šíleně strašně, ale mezi cizími je to katastrofa, už ve třech letech si z učitelek v MŠ dělala sluhy. A ty poskakovaly jak ona pískala. Nechápala jsem jak někdo takový může pracovat v MŠ. Jak jsem říkala, tresty nepomáhaji. Ani nepomáhá to, že na něčem trvám ať to udělá i kdyby to měla dělat celý den. ne. Ona prostě musí dosáhnout svého za každou cenu. Ale úplně za každou cenu. Velice ráda manipuluje s lidmi, lže jím, vypráví historky a těší se z toho jak jí věří - oni blbci. Takže každý kdo uvěří její lži je blbec a ona se k němu taky tak chová. A důvěrihodnost jí nechybí. Byla jsem s ní jednou u psychiatra kvůli právě MŠ ve 3,5letech. Pán řekl že je úplně v pořádku, jen možná trochu více inteligentní tak se ve školce nudí. Tím to skončilo.

V každém případě je to na odbornou pomoc.
Píšeš, že ji poslouchaly učitelky v ZŠ na slovo :nevim: , to dost dobře nechápu, ale většinou se vzorec chování opisuje v rodině.Neni někdo z rodiny povýšený a nemete ji cestičku k vlastnímu egu?
A pan doktor to vystihl naprosto přesně, bude inteligentní.Takhle vyšplouchávat lidi chce fištrón.
Dítě si povětšinou dovolí a posouvá hranice tam, kam mu to dospělí povolí.

Příspěvek upraven 17.09.10 v 14:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38

To děláme. Opravdu musí udělat to co se jí řekne. Dnes ráno například stála 30 min u umyvadla a dělala že se meje ruce. A tak je to každý ráno se vším. Ale kde se bere ta zlost? Ona se na nás dívá strašně zle, nevím jestli si to uvědomuje, ale myslím že ano. Je to takový pohrdavý pohled, jako by si myslela - ty nulo jen počkej… Také nám naschval ničí věci na kterých nám záleží. řekla jsem si dost bordelu ve skříni. Teď je třetí týden co jí uklízí každý den když přijde ze školy. Jelikož každé ráno když odejde tak je tam bordel. ale funguje to tak že jí řeknu aby uklidila a ona zas na mě hodí ten pohled a třeba si sedne a dělá že nandává tričko na ramínko. Třeba 10 min. Jakmile se otočím, odejdu na zachod je uz od skrině pryč a třeba si maluje. Když se jí zeptam proč tak mlčí. Na všechny otázky co jí nevyhovuji odpovídá mlčením a absolutní ignorací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584

Sofinko, nechtěla bys k nám přijet na „dovču“? :mrgreen:

Já osobně tyhle rady chápu, jen nedokážu jednat v klidu. Bohužel jsem ten případ, že důslednost jo. Ale výsledek zajištěn strachem dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.9.10 14:33
marusenko píše:
To děláme. Opravdu musí udělat to co se jí řekne. Dnes ráno například stála 30 min u umyvadla a dělala že se meje ruce. A tak je to každý ráno se vším. Ale kde se bere ta zlost? Ona se na nás dívá strašně zle, nevím jestli si to uvědomuje, ale myslím že ano. Je to takový pohrdavý pohled, jako by si myslela - ty nulo jen počkej… Také nám naschval ničí věci na kterých nám záleží. řekla jsem si dost bordelu ve skříni. Teď je třetí týden co jí uklízí každý den když přijde ze školy. Jelikož každé ráno když odejde tak je tam bordel. ale funguje to tak že jí řeknu aby uklidila a ona zas na mě hodí ten pohled a třeba si sedne a dělá že nandává tričko na ramínko. Třeba 10 min. Jakmile se otočím, odejdu na zachod je uz od skrině pryč a třeba si maluje. Když se jí zeptam proč tak mlčí. Na všechny otázky co jí nevyhovuji odpovídá mlčením a absolutní ignorací.

hele se skříní bych se netrápila. odpoledne by našla prázdnou skříň a řekla bych jí ,že jsem oblečení vyházela. a víc ani slovo. nechala bych tam jedno oblečení ,nic víc.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.9.10 14:34
Aladina píše:
Sofinko, nechtěla bys k nám přijet na „dovču“? :mrgreen:Já osobně tyhle rady chápu, jen nedokážu jednat v klidu. Bohužel jsem ten případ, že důslednost jo. Ale výsledek zajištěn strachem dítěte.

založím výchovný tábor :mrgreen: :mrgreen: přihlášky sem prosím :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17745
17.9.10 14:37
marusenko píše:

Hele, tohle mě začalo zajímat.
Jaký má vztah k dětem?Hraje si s nima?Dělá konstruktivní hry?Mluví dobře?S čím si nejčastěji hraje?Často popisuješ zlé pohledy.Dívá se přímo do očí?
Moc otázek, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
17.9.10 14:38
sophinka píše:
Aladina píše:
Sofinko, nechtěla bys k nám přijet na „dovču“? :mrgreen:Já osobně tyhle rady chápu, jen nedokážu jednat v klidu. Bohužel jsem ten případ, že důslednost jo. Ale výsledek zajištěn strachem dítěte.
založím výchovný tábor :mrgreen: :mrgreen: přihlášky sem prosím :mrgreen: :mrgreen:
Šest dětí chce řád, to je jasný :mrgreen: !
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.9.10 14:38

Stalo se. Vše jakože vyhozené. Hračky taky. a nic. A co jako že by ji to vadilo? ne, to jí nevadí, ani že nedostane najíst, že si nepujde hrat, ze se s ni nikdo nebavi, ani fyzicke tresty. Ale co ja pak s tím jedním kusem oblečení? musím to pak denně prat aby vůbec mohla do školy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.9.10 14:42

Dívá se upřeně přímo do očí jak dospělým cizím i ne tak dětem. Bez známky strachu, jen povýšený pohled. S dětma si hraje tak že to musí byt o po jejim nebo dostanou. Mluví perfektně od dvou a půl let. Ale ne stylem dítěte že vše říka hned jak se ho zeptáte. Ne, ona se zamyslí , vymyslí na člověka strategii a pak něco teprve řekne. Tak 50% slov co vychází z jejich úst je lež. Takže já to musím automaticky filtrovat, ale ostatní dospělý jí věří na slovo. Protože když lže tak se dívá také přímo do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.9.10 14:44

Nejčastějí si hraje tak, že něco vezme a rozbije nějákým způsobem. Také často maluje. Ale není to nic výjmečného :) Ráda vezme a škrabe fixou o papír. Než ho celý pomaluje a fixa je úspěšně zničená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.9.10 14:46
Alice19761 píše:
sophinka píše:
Aladina píše:
založím výchovný tábor :mrgreen: :mrgreen: přihlášky sem prosím :mrgreen: :mrgreen:
Šest dětí chce řád, to je jasný :mrgreen: !

naštěstí mám doma jeden element ,co mi moji vojenskou výchovu ničí :mrgreen: :mrgreen: -manžela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.9.10 14:47
marusenko píše:
Nejčastějí si hraje tak, že něco vezme a rozbije nějákým způsobem. Také často maluje. Ale není to nic výjmečného :) Ráda vezme a škrabe fixou o papír. Než ho celý pomaluje a fixa je úspěšně zničená.

je něco co ji fakt bere?? co ji fakt baví?

• Citovat
  • Upravit
38
17.9.10 14:53

Pravě že není, něco ji bavi vzdy jen chvilku a pak zas ne.Nemůžu ji trestat tak ze neco nedovolim protoze ji je to jedno. Ona se tomu akorat vysměje v hloubi duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
17.9.10 14:58

Hele, já teda mám doma také 6let. holku, ale todle nedělá, a když zařvu tak doma lítá jak hodinky. A já si myslím jak zlobí…

Opravdu vyhledej odbornou pomoct, já takovou holčičku co popisuješ znám od známé.
Ale tam to došlo hodně daleko… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati