Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pozitivního? Je opravdu velice inteligentní, mluví jako dospělý člověk, má dospělé chápání. Je jinak moc hezká, nenechá si od nikoho nic líbit ( na rozdíl ode mě ). Nebojím se jít s ní do společnosti. Nechová se vztekle a ukňouraně jako ostatní děti.
Hodaka píše:
sophinko je nějaký věkový limit do toho výchovného tábora ? měla bych tu dva echt kousky
do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
![]()
A co vztah s Tebou? Mazlení, důvěrné povídání, nebo jak děti říkají jak moc mají maminku rádi. Myslíš, že dokáže mít ráda, upřímně, bez vypočítavosti? Pokud by alespoň k někomu takový vztah měla, dalo by se od toho třeba odrazit.
marusenko, připojuju se k holkám, taky mě napadl asperger a to znamená, že opravdu potřebujete odbornou pomoc, aby ti někdo vysvětlil, proč se tak dcerka chová a co potřebuje, ale pak je třeba dobře vybrat, ke komu půjdete, ne každý psycholog tuto problematiku dobře zná.
sophinka píše:Hodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
sophinko je nějaký věkový limit do toho výchovného tábora ? měla bych tu dva echt kousky![]()
hm tak mám smůlu ![]()
Hodaka píše:sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
sophinko je nějaký věkový limit do toho výchovného tábora ? měla bych tu dva echt kousky![]()
kolik jim je?? ![]()
Ne, to ne. Mazlení jí příjde uměle, divné. Níkdy to nevyžadovala jako ostatní holčičky co já znám. Ani když byla uplně malinka. Když jí byl rok a byla sama s tetou tak si na maminku ani nevzpoměla. Když šla do školky poprvé tak také celý den ani slovo o mamince a všichni ostatní děti už po hodině bulely. Není na nikoho fixovaná. Spíš je tam ta vypočítavost. Že chce za babičkou, protože tam se bude jen cpát bonbonama a neposlouchat.
marusenko píše:
Pozitivního? Je opravdu velice inteligentní, mluví jako dospělý člověk, má dospělé chápání. Je jinak moc hezká, nenechá si od nikoho nic líbit ( na rozdíl ode mě ). Nebojím se jít s ní do společnosti. Nechová se vztekle a ukňouraně jako ostatní děti.
Ty už začínám mít pocit, že to tak bude.Myslím ten As.
Jedním z kritérií je, že mluví jako dospělí.Hračky huntujou, protože neznají jejich význam a neví k čemu slouží.Ten zlověstný pohled je u nich nepochopení.
Řádné vyšetření Ti udělají v Aple Praha.Objednací doba je i půl roku.Stojí to asi 2500,–, ale za tři hodiny víš na čem jsi a hlavně Ti s výchovou pomůžou.Poradí.
Možná by stálo zato pročíst na netu nějaké věci o As.Nikde jsem četla nějaké otázky, kde když jsi našla shodu se svým případem v asi 70% radili vyhledat odborníka a diagnostikovat.
Vím to ze své zkušenosti.Nebýt správného vedení, zbláznil by se nejen syn, ale i my.
Vnější zjev lidí s Aspergerovým syndromem zpravidla nedává tušit nějaké postižení. Tak mohou i osoby jinak k lidem s postižením tolerantní považovat jejich problémy za záměrnou provokaci. Například když osoba s Aspergerovým syndromem na otázku reaguje mlčením, může to být považováno za projev neslušnosti a tvrdošíjnosti.
Alice19761 píše:marusenko píše:
Pozitivního? Je opravdu velice inteligentní, mluví jako dospělý člověk, má dospělé chápání. Je jinak moc hezká, nenechá si od nikoho nic líbit ( na rozdíl ode mě ). Nebojím se jít s ní do společnosti. Nechová se vztekle a ukňouraně jako ostatní děti.Ty už začínám mít pocit, že to tak bude.Myslím ten As.
Jedním z kritérií je, že mluví jako dospělí.Hračky huntujou, protože neznají jejich význam a neví k čemu slouží.Ten zlověstný pohled je u nich nepochopení.Řádné vyšetření Ti udělají v Aple Praha.Objednací doba je i půl roku.Stojí to asi 2500,–, ale za tři hodiny víš na čem jsi a hlavně Ti s výchovou pomůžou.Poradí.
Možná by stálo zato pročíst na netu nějaké věci o As.Nikde jsem četla nějaké otázky, kde když jsi našla shodu se svým případem v asi 70% radili vyhledat odborníka a diagnostikovat.
Vím to ze své zkušenosti.Nebýt správného vedení, zbláznil by se nejen syn, ale i my.
kdepak půl roku momentálně 9 měsíců čekací lhůta. zkus zavolat koordinátorce pro kladno a najít,alespoň prozatím psychologa a psychiatra,který ji přijme dříve
Lidé s Aspergerovým syndromem mají problém navázat a udržet oční kontakt. Vyhýbají se tělesnému kontaktu jako například podání ruky. Jsou nejistí, když mají vést rozhovor, především pak jedná-li se o obyčejné povídání (v angličtině smalltalk). Společenským pravidlům často nerozumějí a musí si je pracně osvojovat, zatímco druzí se jimi řídí intuitivně. Také telefonování může být problém.
Lidé s Aspergerovým syndromem se těžko vciťují do nálad a pocitů druhých a nedokážou je rozeznat z vnějších náznaků. Celkově špatně čtou mezi řádky a také rčení nebo ustálené slovní obraty chápou doslovně. Jejich chování může vyvolat u druhých zlobu, protože nerozumějí neverbálním signálům, které jsou pro ostatní očividné.
Většinou je pro ně těžké vyjádřit svoje pocity , a tak si jejich chování bližní často vykládají jako nedostatek zájmu.
Lidé s Aspergerovým syndromem také špatně čtou signály upozorňující na blížící se nebezpečí , a proto (jakož i pro svou naivitu) se často nevědomě sami do takových situací dostávají.
Hm, u nás se to možná stupňuje, protože žárlí, že budeme mít miminko. Když byla malá vždycky chtěla bydlet u nás, prestože má maminku ráda (její rodiče jsou rozvedení). Ale teď tvrdí, že se maminka bude vdávat a taky čeká miminko. Začíná nám to vadit, protože jsme jí a švagrovou vždy brali na výlety a dovolený, ale teď nevíme co přijde.
marusenko píše:
Ne, to ne. Mazlení jí příjde uměle, divné. Níkdy to nevyžadovala jako ostatní holčičky co já znám. Ani když byla uplně malinka. Když jí byl rok a byla sama s tetou tak si na maminku ani nevzpoměla. Když šla do školky poprvé tak také celý den ani slovo o mamince a všichni ostatní děti už po hodině bulely. Není na nikoho fixovaná. Spíš je tam ta vypočítavost. Že chce za babičkou, protože tam se bude jen cpát bonbonama a neposlouchat.
S tou babičkou mi to připadá normální.Moje děti se taky klepou až přijede, že jim dá pamlsky.
Mazlení taky nic neznamená.Znám mraky dětí, kdy se dítě nemazlí, nemá potřebu, a vývoj je v klidu.
To, že autisti nemají rádi mazlení je chyméra.Jisté dotyky snad, ale není to pravidlo.
Naše dítko je mazel jako hrom.
Výborné jsou stránky Jany Makovcové www.postizenedeti.cz, možná tam najdeš odpověď na některou z té spousty otázek, co se ti musí honit hlavou.
sophinko je nějaký věkový limit do toho výchovného tábora ? měla bych tu dva echt kousky