Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chvilku jsem váhala nad tím Aspergerem, ale to musí zhodnotit odborník.
Zkus popsat svůj problém třeba tady , možná Ti poradí.
Většinou bývá, že když se dítě takhle chová potřebuje na sebe upozornit a je to vnější chování jen slupka a uvnitř se to pořádně mele.Možná je to nějaké zoufalství, které nedokáže vyslovit a chová se tak, jak se chová.
Bude to asi dlouhá cesta, ale řeš to co nejdříve!Mimi bude snadný cíl jak Tě ranit.
jj asperger jsem zakladatelce taky tipovala (máme jednu aspergerku doma
)a hlavně mám pocit,že zakladatelka je především unavená a zoufalá , a bojí se jak to bude s mimčem,že celá situace u nic vygradovala. mám pocit ,že už na holčičce nevidí nic pozitivního (což neříkám ve zlém,ale jen konstatuji,že je unavena z e situace,která u nich panuje)
sophinka píše:
jj asperger jsem zakladatelce taky tipovala (máme jednu aspergerku doma)a hlavně mám pocit,že zakladatelka je především unavená a zoufalá , a bojí se jak to bude s mimčem,že celá situace u nic vygradovala. mám pocit ,že už na holčičce nevidí nic pozitivního (což neříkám ve zlém,ale jen konstatuji,že je unavena z e situace,která u nich panuje)
My autistu.Tak máš taky kolotoč, viď? ![]()
Trpělivost a lásku má a to od všech. Ale myslím, že po 3 hodinách s ní by si byla ráda za svoje. My jí máme rádi, ale jak už se tu taky psalo. Každého využívá a vymýšlí si, takže si vše musí člověk ověřovat. Mluví třeba o tom, že babička říkala, že je maminka mrcha a tak. Že má sourozence, což není pravda. Mění si jména. Každý je u ní kamarád. Dospělé oslovuje hej pani-pane. Odmítá si po sobě uklízet a tak. To by se snad všechno dalo, ale nejvíc mě štvou řeči o sexu a tak. A když s někým telefonuje, vždycky odběhne a říká věci, které se nestaly.
sophinka píše:
jj asperger jsem zakladatelce taky tipovala (máme jednu aspergerku doma)a hlavně mám pocit,že zakladatelka je především unavená a zoufalá , a bojí se jak to bude s mimčem,že celá situace u nic vygradovala. mám pocit ,že už na holčičce nevidí nic pozitivního (což neříkám ve zlém,ale jen konstatuji,že je unavena z e situace,která u nich panuje)
Já pořád přemítám, že tohle není samo sebou.To chování se jí muselo tolerovat od raného dětství.
Ten asperger mi teda na ní taky sedí. A unavená jsem strašně. Je to 24 hodinový stres už 6 let. Začalo to hned od narození. Budila se každých 15 minut v noci. Jen tak. A paní Doktorka málem dostala infarkt když jí vzala do rukou a ona jako týdenní mimino na ní upřela zrak. řekla mi že to ještě nezažila. Trochu jste mi ale dodaly elán. Zatím jsem ze všech stran slyšela jak jsem špatná já.
no překvapivě ,rychle ťukám,obávaný nástup do školy byl super. ve škole jsou moc citliví a super se jí věnují,ve třídě je jich 10. a hlavně to,že má nové možnosti poznávání jí úplně nadnáší. školu si prostě zamilovala.
Kathuschka píše:
Jinak také jsme z Kladna, kám chodíte do školy??
Chodíme do kolče, jsme z Kladenska.
No, a zkus si vzpomenout na něco pozitivního, co by jsi na ní pochválila?
sophinka píše:
no překvapivě ,rychle ťukám,obávaný nástup do školy byl super. ve škole jsou moc citliví a super se jí věnují,ve třídě je jich 10. a hlavně to,že má nové možnosti poznávání jí úplně nadnáší. školu si prostě zamilovala.
Taky jsme v první třídě.Zatím je to extrémně náročné, protože si ještě zvyká a je to především stres, ale mi to dáme
!
Alice19761 píše:sophinka píše:Taky jsme v první třídě.Zatím je to extrémně náročné, protože si ještě zvyká a je to především stres, ale mi to dáme
no překvapivě ,rychle ťukám,obávaný nástup do školy byl super. ve škole jsou moc citliví a super se jí věnují,ve třídě je jich 10. a hlavně to,že má nové možnosti poznávání jí úplně nadnáší. školu si prostě zamilovala.!
nepovídali jsme si o tom náhodou spolu někdy v červnu ?
![]()
marusenko píše:
Ten asperger mi teda na ní taky sedí. A unavená jsem strašně. Je to 24 hodinový stres už 6 let. Začalo to hned od narození. Budila se každých 15 minut v noci. Jen tak. A paní Doktorka málem dostala infarkt když jí vzala do rukou a ona jako týdenní mimino na ní upřela zrak. řekla mi že to ještě nezažila. Trochu jste mi ale dodaly elán. Zatím jsem ze všech stran slyšela jak jsem špatná já.
Marusenko,
Aspergeři jsou velmi chytří lidé a povětšinou mají hlavně problém v sociální sféře, ale může být přidružení daleko víc, ale hlavní problém je ta sociální složka spolu ruku v ruce s komunikací.
Někteří dospělí jsou Aspergeři a dozví se to až v dospělosti po testech.
sophinka píše:Alice19761 píše:nepovídali jsme si o tom náhodou spolu někdy v červnu ?sophinka píše:Taky jsme v první třídě.Zatím je to extrémně náročné, protože si ještě zvyká a je to především stres, ale mi to dáme
no překvapivě ,rychle ťukám,obávaný nástup do školy byl super. ve škole jsou moc citliví a super se jí věnují,ve třídě je jich 10. a hlavně to,že má nové možnosti poznávání jí úplně nadnáší. školu si prostě zamilovala.!
![]()
Vůbec si nevzpomínám, ale známe se z jiné diskuze.Jestlipak víš z jaké?
![]()
Alice19761 píše:sophinka píše:Vůbec si nevzpomínám, ale známe se z jiné diskuze.Jestlipak víš z jaké?Alice19761 píše:nepovídali jsme si o tom náhodou spolu někdy v červnu ?sophinka píše:Taky jsme v první třídě.Zatím je to extrémně náročné, protože si ještě zvyká a je to především stres, ale mi to dáme
![]()
![]()
Zkušenosti-aspergerův syndrom a ZŠ
už jsem se dívala… tys tam nepsala ![]()