Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kamča.dalmatinka píše:
Do Baby boxu už se nevejde![]()
Marusenko pracovala jsem v dětské psychiatrické léčebně a měli jsme tam nejedno dítko s obdobným chováním jako popisuješ.
Vřele doporučuju návštívit zatím psychologa, když to nepomůže navštívit psychiatra.
Mě teda překvapuje, že se tak chová od narození a Ty to řešíš až teď? Nebo už jsi něco zkoušela?
Fyzické tresty jsou na nic, ale hlavně to chce důslednost. Něco jak psala Sophinka. Ovšem konzultace u psychologa by jistě nebyla od věci. Určitě by Ti poradil jak na ni, jak být důsledná, čeho se ve výchově vyvarovat.
Ale začni hned něco dělat, protože by to chtělo trochu terapie, ještě než se narodí miminko, protože po příchodu nového člena do rodiny začne zlobit i andílek (jako to je u nás), takže si ani nechci představit,co by dcerka mohla po narození miminka vyvádět. Každopádně držím pěsti, ť to zvládneš co nejlépe.
Hodaka píše:
marusenko rozhodně s ní zajdi k nějakému odborníkovi,možná by to mohla být i nějaká forma autismumám v okolí něco podobného,tím tě nechci děsit,ale ten kluk už je v péči odborníků chodí i do spec.školky a moc se lepší.Přeju ti hodně štěstí
No, myslím, že na určování takto závažné diagnózy je ještě brzy
.
Z toho mála co napsala zakladatelka mi nepřijde, že by „splňovala“ kritéria pro poruchu autistického spektra.
1, Taky mě zaráží, že to řešíte až teď. Co ve školce? Rychle k psychologivi. Nechci kritizovat, rejpat. Taky jsme se starším synem byli.
2,** Tarrad** - možná píšu špatně přezdívku. Na jednu stranu chudák Darla. Jestli má diagnostikované LMD - nebo nemá. Ale rovnou dítko odepisovat jako zlobivý a tvrdit, že se na LMD dnes vše svede. ![]()
Asi na takové maminky máme štěstí z naším hodně živým dítkem. Bohužel to jsou velmi náročné děti, které potřebují hodně, hodně moc trpělivosti a lásky.
Alice19761 píše:Hodaka píše:No, myslím, že na určování takto závažné diagnózy je ještě brzy
marusenko rozhodně s ní zajdi k nějakému odborníkovi,možná by to mohla být i nějaká forma autismumám v okolí něco podobného,tím tě nechci děsit,ale ten kluk už je v péči odborníků chodí i do spec.školky a moc se lepší.Přeju ti hodně štěstí
.
Z toho mála co napsala zakladatelka mi nepřijde, že by „splňovala“ kritéria pro poruchu autistického spektra.
já taky nepsala,že to tak je,ale že mám blízko něco podobného,samozřejmě že to může být třeba jen zlobení ale jak zakladatelka píše,čekají brzy miminko a holčička je nezvladatelná.Rozhodně jsem to nemyslela nijak zle,nebo nějak chytře
nejsem odborník
Jejej, chyby po sobě opravovat nebudu. Jsem se zas rozhorlila a psala rychleji, než myslela. ![]()
Důsledná jsem dost, přísná také, nejsem jedna z matek co udělá vše co dítěti na očích uvidí a přiskočí k němu při každém kňourání. K psychologovi jsme objednání, tak ten snad pomůže. Že by byla má výchova špatná, je určitě možná, myslím že dokonalá matka co ví o výchově vše neexistuje a každá to děláme po svém.
Ahoj,
tak jak uz psaly holky,obratila bych se na psychologa,kvuli dceri i kvuli tobe..
Je dobre,ze chybu vidis.Hodne rodicu agresivnich deti si to vubec nechce pripustit.(mam zkusenost ze skolky,kdy polovina rodicu chtela ze skolky odejit kvuli jednomu agresivnimu chlepeckovi.Mne osobne vice stvali rodice nez kluk,protoze ti nic neresili,popripade odpovidali,ze je doma hodny a proc by meli vyhledavat odbornou pomoc,tam preci chodi jen ti divni..
)
Casto se agresivni deti omlouvaji nejakou „poruchou“,ale ani hyperaktivni deti neznamenaji agresivni deti.
Souhlasim se Sophinkou,ze to chce duslednost a duslednost.Cim driv tim lip a uz ted melo byt vcera..
Vzpominam si na dily Chuva v akci(nebo jak se to presne jmenovalo),tam snad skoro v kazde rodine resili neco podobneho a deti se celkem dobre daly dohromady pod spravnym vedenim,duslednosti..
Nejhorsi je sprasknout ruce a rict,no je zlobivy,ale co ja s tim..nejde to,neposloucha..a neresit.Nebo jeste horsi omlouvat,ze je jeste maly a az vyroste,agresivni uz nebude..
Hodne stesti a nevzdavej to.
psycholog určitě něco doporučí,neboj ona jednou vyroste
mám doma autistku(někdo výše zmiňoval i tuto možnost)a faktem je ,že určité znaky by tam mohly být
chodila malá do školky? naše sophinka má ,,komunikační barieru,, které se na venek může jevit jako že na každého kašle a ignoruje ho. Ale ona prostě nedokáže na přímo komunikovat.
Hodaka píše:Alice19761 píše:já taky nepsala,že to tak je,ale že mám blízko něco podobného,samozřejmě že to může být třeba jen zlobení ale jak zakladatelka píše,čekají brzy miminko a holčička je nezvladatelná.Rozhodně jsem to nemyslela nijak zle,nebo nějak chytřeHodaka píše:No, myslím, že na určování takto závažné diagnózy je ještě brzy
.
Z toho mála co napsala zakladatelka mi nepřijde, že by „splňovala“ kritéria pro poruchu autistického spektra.nejsem odborník
Já jsem to pochopila, že to bylo z vlastní zkušenosti
!
Jen vím, že kdyby zakladatelky dcera splňovala „příznaky“ autisty, napsala by věci, které by byly víc patrné.
Faktem zůstává, že i mě je divné, že situaci řešíte nyní.Při vstupu dítka do 1.třídy začíná u některých dětí změna v chování a je přičtena radikální změnou.
Asi je to opravdu o nastavení tvrdých mantinelů.
Držím pěsti.Výchova je nejtěžší disciplína
.
jinak nemyslím si že je nenormální, že dítě udělá to co po něm chci , například obuje si boty, umyje si ruce. Ale ona to dělat nechce protože je to pro ní tak strašně ponižující, že vůbec někdo si dovolí jí něco říct a přikázat aby něco udělala. Je o sobě velmi vysokého mínění. A to od malička. Chovala se tak i ve školce, ale učitelky to neřešily. Nechtěla jsem jít s ní k psychologovi, přišlo mi to divné že zrovna mé dítě by potřebovalo pomoc. Když je s námi tak se nechová až zas tak šíleně strašně, ale mezi cizími je to katastrofa, už ve třech letech si z učitelek v MŠ dělala sluhy. A ty poskakovaly jak ona pískala. Nechápala jsem jak někdo takový může pracovat v MŠ. Jak jsem říkala, tresty nepomáhaji. Ani nepomáhá to, že na něčem trvám ať to udělá i kdyby to měla dělat celý den. ne. Ona prostě musí dosáhnout svého za každou cenu. Ale úplně za každou cenu. Velice ráda manipuluje s lidmi, lže jím, vypráví historky a těší se z toho jak jí věří - oni blbci. Takže každý kdo uvěří její lži je blbec a ona se k němu taky tak chová. A důvěrihodnost jí nechybí. Byla jsem s ní jednou u psychiatra kvůli právě MŠ ve 3,5letech. Pán řekl že je úplně v pořádku, jen možná trochu více inteligentní tak se ve školce nudí. Tím to skončilo.
marusenko píše:
Důsledná jsem dost, přísná také, nejsem jedna z matek co udělá vše co dítěti na očích uvidí a přiskočí k němu při každém kňourání. K psychologovi jsme objednání, tak ten snad pomůže. Že by byla má výchova špatná, je určitě možná, myslím že dokonalá matka co ví o výchově vše neexistuje a každá to děláme po svém.
jen ještě mě napadlo,že bych netrestala ,jen bych důsledně trvala na požadovanám. žádné když to neuděláš tak bude trest. ale ty to prostě uděláš.tečka. a za výsledek chválit.
sophinka píše:
psycholog určitě něco doporučí,neboj ona jednou vyrostemám doma autistku(někdo výše zmiňoval i tuto možnost)a faktem je ,že určité znaky by tam mohly být
chodila malá do školky? naše sophinka má ,,komunikační barieru,, které se na venek může jevit jako že na každého kašle a ignoruje ho. Ale ona prostě nedokáže na přímo komunikovat.
Také mám doma autistu, Sophinko, ale uznej, že komunikační blok by mělo v případě Aspergra, protože i vysokofunkční autista chodí do speciální školy a zakladatelky do základní.Inteligence v pořádku, ale sociální vztahy by byly na bodu mrazu.
sophinka píše:marusenko píše:jen ještě mě napadlo,že bych netrestala ,jen bych důsledně trvala na požadovanám. žádné když to neuděláš tak bude trest. ale ty to prostě uděláš.tečka. a za výsledek chválit.
Souhlas.Bez dodělání zadaného úkolu by nesměl přejet vlak.
marusenko rozhodně s ní zajdi k nějakému odborníkovi,možná by to mohla být i nějaká forma autismu
mám v okolí něco podobného,tím tě nechci děsit,ale ten kluk už je v péči odborníků chodí i do spec.školky a moc se lepší.Přeju ti hodně štěstí