Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
sophinka píše:
Lidé s Aspergerovým syndromem mají problém navázat a udržet oční kontakt. Vyhýbají se tělesnému kontaktu jako například podání ruky. Jsou nejistí, když mají vést rozhovor, především pak jedná-li se o obyčejné povídání (v angličtině smalltalk). Společenským pravidlům často nerozumějí a musí si je pracně osvojovat, zatímco druzí se jimi řídí intuitivně. Také telefonování může být problém.
Viděla jsem video s Aspergerem, kdy chlapec bravurně zvládal veškeré stanice metra.Psycholožka mu řekla, ať jí je vyjmenuje a to byl ve svém živlu.
Zámerně mu do toho začala vstupovat a z klidného hocha se rázem stal pruďas, který rozbíjel co se mu namanulo.
Fakt je ten, že grimasy jsou pro ně nečitelné.
sophinka píše:Hodaka píše:kolik jim je??sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
sophinko je nějaký věkový limit do toho výchovného tábora ? měla bych tu dva echt kousky![]()
kluk 16 a holka 11 ,vražedná kombinace ![]()
Hodaka píše:sophinka píše:kluk 16 a holka 11 ,vražedná kombinaceHodaka píše:kolik jim je??sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
sophinko je nějaký věkový limit do toho výchovného tábora ? měla bych tu dva echt kousky![]()
KLUKA NA VOJENSKOU ŠKOLU ,DĚVČE POŠLI KE MNĚ
![]()
sophinka píše:Hodaka píše:KLUKA NA VOJENSKOU ŠKOLU ,DĚVČE POŠLI KE MNĚsophinka píše:kluk 16 a holka 11 ,vražedná kombinaceHodaka píše:kolik jim je??sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
![]()
sophinka píše:Hodaka píše:KLUKA NA VOJENSKOU ŠKOLU ,DĚVČE POŠLI KE MNĚsophinka píše:kluk 16 a holka 11 ,vražedná kombinaceHodaka píše:kolik jim je??sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
![]()
jdu balit ![]()
Hodaka píše:sophinka píše:jdu balitHodaka píše:KLUKA NA VOJENSKOU ŠKOLU ,DĚVČE POŠLI KE MNĚsophinka píše:kluk 16 a holka 11 ,vražedná kombinaceHodaka píše:kolik jim je??sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
![]()
A co to miminko na profilu?
To je třetí?Nebo půjčené pro fotografování?
![]()
Pokud se neprokáže v nejbližší době nějaké postižení ( jak psaly zkušenější výše) tak mě napadá jen a pouze váš vliv jako rodičů - její přehnané seběvědomí i její přezíravý postoj k vám jste sami vypěstovali chválením a vztahy mezi sebou..
Jistě sem nemůžeš napsat vše - jak se doma chováte a co všechno se onehdá stalo a možná že vám jako rodičům vaše výchova připadá v naprostém pořádku - ale to je dost relativní a zrovna ta výchova je důvodem chování vaší dcery..
Mě by tedy nejvíc nasíraly ty její nenávistné pohledy - asi je těžké ji milovat..
Stojí to asi dost sil. ![]()
Lizbeth píše:
Pokud se neprokáže v nejbližší době nějaké postižení ( jak psaly zkušenější výše) tak mě napadá jen a pouze váš vliv jako rodičů - její přehnané seběvědomí i její přezíravý postoj k vám jste sami vypěstovali chválením a vztahy mezi sebou..
Jistě sem nemůžeš napsat vše - jak se doma chováte a co všechno se onehdá stalo a možná že vám jako rodičům vaše výchova připadá v naprostém pořádku - ale to je dost relativní a zrovna ta výchova je důvodem chování vaší dcery..
Mě by tedy nejvíc nasíraly ty její nenávistné pohledy - asi je těžké ji milovat..
Stojí to asi dost sil.
Ježiši co to čtu !!!!!!
že je asi těžké jí milovat ????
Ty jsi matka????
Lizbeth píše:
Stojí to asi dost sil.
No asi tak nějak.
Mě nejvíc zaráží, že to zakladatelka doteď výrazněji neřešila ![]()
A co mě vysloveně nadzvedlo byla ta zmínka o „neschopných“ učitelkách v MŠ… Skoro mi to tak připadá, jako by i zakladatelčin přístup k lidem byl lehce nadřazený, nebo se pletu? ![]()
Hodaka, sophinka:
S tou vojenskou školou to tady není jak v Americe. Tady si vojáci vybírají už na střední škole a nevezmou každého. Dokonce i sportovci a premianti třídy mají problémy s přijetím ke studiu… ![]()
suchar píše:Lizbeth píše:
Stojí to asi dost sil.je to určitě někdy těžké. jde o stav vyčerpání,není zpětná vazba,že by se něco lepšilo,máš pocit že tě dítě nenávidí. chápu to. všimni si ,že zakladatelka už je ve fázi kdy nedovede pozitivně na dcerku myslet.
Ježiši co to čtu !!!!!!že je asi těžké jí milovat ????
Ty jsi matka????
Jura007 píše:
Hodaka, sophinka:
S tou vojenskou školou to tady není jak v Americe. Tady si vojáci vybírají už na střední škole a nevezmou každého. Dokonce i sportovci a premianti třídy mají problémy s přijetím ke studiu…
juro to je ženský smysl pro humor. ani jedna jsme to zajisté nemysleli vážně
a u vojáků to není až tak tvrdé (teda to přijetí)
Já znám chlapce s Aspergerovým syndromem a je to přesné jeho pohled je skoro vžy jakoby vražedný, neumí se přidat do skupinky dětí ,které si hrají a když tak spíš chce vše zničit ,rozbourat. Jinak je celkem i mazel!Ale je to těžké jsou autistické děti ,které se nepodívají do očí,nemazlí se a některým to až takový problém nedělá.Taky bych Ti doporučila ty stránky Jany Makovcové!!!
Alice19761 píše:Hodaka píše:A co to miminko na profilu?sophinka píše:jdu balitHodaka píše:KLUKA NA VOJENSKOU ŠKOLU ,DĚVČE POŠLI KE MNĚsophinka píše:kluk 16 a holka 11 ,vražedná kombinaceHodaka píše:kolik jim je??sophinka píše:hm tak mám smůluHodaka píše:do předpubertálního věku jsem schopna je spacifikovat
![]()
To je třetí?Nebo půjčené pro fotografování?![]()
to je třetí
zatím sluníčko,s ním si hlavu nelámu,
až bude v pubertě budu stará senilní bába,budu zobat tablety a bude mi to fuk ![]()
naše je mazel a když vidí,že mě naštve,sedne si a dokud si není jistá,že už se nezlobím,pusinkuje mě