Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem,mám tak trochu zvláštní dotaz.Neužívám antikoncepci, snažím se o
početí. Užívám Medocriptin na snížení prolaktinu. Moje dcera užívá antikoncepci Jeanine.Včera v noci jsem si vzpomněla že jsem zapomněla užít Medocriptin, nechtělo se mi rozsvěcet a v domění, že si beru svůj lék, jsem omylem užila 1 tbl.Jeanine od dcery. Zjistila jsem to až ráno.Jsem těsně před ovulací-v pátek jsem byla na folikulometrii( folikul 18mm)Dle lékaře mělo dojít k ovulaci o víkendu.Pokud jsem užila 1 tbl. antikoncepce, co to znamená? Znamená to jen, že se ovulace o 1 den posune? Nebo tento cyklus nemůže dojít k početí.V pátek a v sobotu jsem měla krásný bílkový hlen, v neděli po užití tabletky zahuštěný a BT stoupla na 36,9.Běžně mívám před ovu teplotu 36,5-36,6C.Dnes v pondělí jsem měla BT 36,8C a celý den typické bolesti v podbřišku, jako vždy v ovulační dny.Poraďí mi někdo?Děkuji za vaše názory.
Myslim, ze jedna tabletka nemuze mit na telo velky vliv. Maximalne trochu rozhodi na chvilku hladiny hormonu, ale myslim si, ze se nemusis niceho bat. Antikoncepcni ucinky tabletky maji , jen po dobrani celeho poctu tabletek na jeden cyklus. Nejsem ale odbornik. Ahojky
Taky bych řekla, že se nic neděje. Jenom bych chtěla povědět, že u nás doma je antikoncepce brána jako osobní věc, která patří do kosmetické kabelky a do baťůžku, stejně jako peněženka a nechápu jak někdo může mít HA mezi prášky ostatních členů rodiny. No, prosím Thymomel na kašel do společné lékárničky patří, ale antikoncepční pilulky? Co když si dcera zapomene jednu vzít a vzpomene si někde a práci nebo na cestách?
Neber to jako kritiku organizace vaší domácnosti, ale logiku to má, ne?
Salmo Nella