Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jak začít? Moje dcera je velká fanynka One direction, pořád o nich mluví až mě to někdy vytáčí
. No a oni jsou ted někde na turné v JA a natočili video jak v autě kouří 2 členové té kapely marihuanu. No a pro ní jsou velkým vzorem a když něco dělají oni tak to chce taky. Trochu se bojím, protože její kamarádka je taky fanynka a je dost akční.
S dcerou jsem si i trochu promluvila a má snad rozum, ale stejně.
Pro informaci jí bude 14.
A potom mě taky zajímá váš názor na tu skupinu a na to co dělají. A jestli máte doma taky nějaké fanynky případně fanoušky
.
Upřímně? Myslím, že se najde jen málo kapel, zpěváků, zpěvaček…co nehulí. To je sice neomlouvá, ale tak nějak mi přijde, že to je běžný. Podle mě pořád lepší, aby měla za vzor OD, než třeba Miley
![]()
@Katyss1
tak ja jsem uz stara ale myslim ze hud. skupina navic ne ceska ji nijak ohrozit nemuze
marihuana dnes neni nic vyjmecneho ani jooo zakazaneho ![]()
jinak ja ve 14letech uz mela pritele a v necelych 15 i sex
bud rada ze se zajima o pisnicky ![]()
Možná už to i zkusila a ty to ani nemusíš vědět
Což tě sice neuklidní, ale je to realita ![]()
Mě by teda u mého dítěte děsilo už jen to, že nemá vkus, když se mu tohle líbí. No nevím, fanatická fanynka je asi schopná to po jejich vzoru zkusit, ty musíš asi už jen doufat, že má rozum, nezabráníš tomu, bohužel.
@radkka píše:
Mě by teda u mého dítěte děsilo už jen to, že nemá vkus, když se mu tohle líbí. No nevím, fanatická fanynka je asi schopná to po jejich vzoru zkusit, ty musíš asi už jen doufat, že má rozum, nezabráníš tomu, bohužel.
Taky si to myslím.
Ve 14ti ji stejně neuhlídáš, buď ráda, že nejede v emo a podobných ![]()
A přesně jak píše @lyrica buď ráda, že nevíš ![]()
Já jsem taky fandila lecjakému zpěvákovi či herci, stylizovala jsem se (pamatujete depešáky a oceány?)… a te´d mně teda nenapadá, co jsem neudělalal, co dělali oni… protože prostě pokud to bylo proti mému vnitřnímu hlasu a svědomí, tak bych do toho prostě nešla. Jako jo, dělala jsem spoustu bejkáren, ale prostě všechno mělo své meze.
Takže pdole mně záloeží na tom, co má dcera v hlavě, jaké normy, „Co se smí“… tak to víš, mařku monžá zkusí, ostatně je prostě pravda, že je to asi an stejné úrovni jako třeba pivko v kiosu na hřišti… a bude dál záležet na ní, jestli zůstane u té zkušenosti, nebo podlehne jiným vzorům… ale troufám si říci, že to budou spíš kámoši než nějakej zpěvák, co by jí to čvaňho zapaloval…
No leda ukazat nejaky lidsky trostky +to ze trava ma vselijaky ucinky na cloveka - klido si vymysli nejake tragickej, treba o spoluzakovi ve skole, ze mu to tak zamotalo hlavu az z toho umrel, aby se zacala bat. hlavne nic nasilne zakazovat-kdo chce cestu si najde…
mam segru (15) ta se boji, pac to vidi co to dela s nasim svagrem
tak preju hodne stesti at se ji to svinstvo vyhne… a ceho je fanynka nevim
co mam male deti tak spis letime na pohadkovych nebo filmovych pisnickach
takze v tomto sem negramot ![]()
@Katyss1 píše:
Tak tu má taky ráda ale ne tolik.
Teda ve čtrnácti se u nás ty vzory tak rychle střídaly, že jsem měla co dělat, abych to pobrala a mohla o tom s omladinou trochu pokecat. ![]()
V tom, co nabízí dnešní hudební průmysl, jsou One Direction ještě dobrý. A marihuanu dnes vyzkouší snad i vyznavač vážný hudby.