Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chceme kupovat synovi do první třídy školní tašku zn. EMIPO. Jen váhám jestli batoh nebo aktovku. Na první pohled to vypadá podobně. Nejdříve jsem myslela že koupím batoh, ale teď jsem viděla u kamarádky tu aktovku a fakt nevím. Jaké máte zkušenosti a rady? Díky
@Petrlis my koupili batoh. Chtěla jsem nejdřív aktovku, ale byli jsme v prodejně a paní mi tu aktovku rozmluvila. Aktovka mi přišla hlubší, praktičtější co se týká stažení i rozvržení vnitřku a taky i dílu na svačinu.
máme Emipo Pacific ![]()
Syn měl aktovku. Vydržela první a druhou třídu, ale pak byla dost odřená, tak jsme koupili TOPGAL. Ale byla jsem s ní spokojená, je lehká a na zádech tvarovaná, jen v létě se pod ní dost potil a jak není textilní měl mokré tričko. Ale za mě ano.
Máme aktovku Emipo. Kluk jí má od první třídy, je třeťák. Jsme spokojení. Do čtvrté už vyměníme.
@Petrlis můj má aktovku - i teď v druhé třídě. A je super, za batoh bych jí neměnila. Kdyby mu nevadilo, že je na ní dětský motiv a nechtěl to už změnit, zvládla by i třetí třídu. Stále vypadá jak nová ![]()
Oni právě dělají aktovku a aktovku batohového typu. Oboje má pevnou konstrukci. Rozdíl je ve klopě že aktovka jí má vystuženou, že drží tvar a ten batoh jí má měkkou. Tady jsou obě. tak nevím. batoh a tady aktovka .
@Petrlis jj, já vím. Vyzkoušeno mám to, že aktovka je prostornější a líp drží. U nás ji měla spousta děcek. I ten batoh, ale ten nebyl tak oblíbený - je menší.
Prosím o další zkušenosti s Emipem, aktovka nebo batoh a pokud batoh, tak normální nebo ergo? Potřebuji rychle vybrat, už jsem byla rozhodnutá pro batoh, ale pročetla jsem pár diskuzí a zase váhám. Mezi normálním batohem a ergem je rozdíl ve spodku, který je u normálního s nožičkama a u druhého plastové dno. Můžete mi, prosím, poradit?
@Zdenuli píše:
Prosím o další zkušenosti s Emipem, aktovka nebo batoh a pokud batoh, tak normální nebo ergo? Potřebuji rychle vybrat, už jsem byla rozhodnutá pro batoh, ale pročetla jsem pár diskuzí a zase váhám. Mezi normálním batohem a ergem je rozdíl ve spodku, který je u normálního s nožičkama a u druhého plastové dno. Můžete mi, prosím, poradit?
U nás dcery ve třídě mají tři děti ergo a jsou spokojené. Aktovky vypadají jako nové, jsou stabilní díky plastovému dnu, takže se tolik neušpiní. A oproti naší lego aktovce jsou prostornější. Koukala bych, aby měla aktovka pevnou klopu. Ty starší batohy mají měkkou klopu a nevypadá to pěkně. Celkově mi ty starší batohy a aktovky přijdou už tvarove zastaralé.
My měli před x lety batoh, a to z důvodu, že když se taška otevře, protože tam chceš něco najít, tak ten batoh samostatně stál, aktovka přepadávala. Koukala jsem na to ergo a to má celoplastový spodek, takže se to asi tak neumaže, ten náš původní batoh měl nožičky a taky to bylo v pohodě. Měli jsme tedy 1. a 2. třídu, a pak ho ještě zdědil mladší syn. Podle mě neuděláš chybu ani s jedním.
@lecijasek píše:
U nás dcery ve třídě mají tři děti ergo a jsou spokojené. Aktovky vypadají jako nové, jsou stabilní díky plastovému dnu, takže se tolik neušpiní. A oproti naší lego aktovce jsou prostornější. Koukala bych, aby měla aktovka pevnou klopu. Ty starší batohy mají měkkou klopu a nevypadá to pěkně. Celkově mi ty starší batohy a aktovky přijdou už tvarove zastaralé.
A to plastové dno je pevné? Mám strach, že když s tím nějak praští, aby neprasklo
Pevné je. My tu aktovku nemáme, ale dvě dceriny kamarádky ano. Aktovka je stabilní, neprepadava a dno zatím nikomu neprasklo. A to se s aktovkami nemazli…My u lega máme také plastové a je ok, jen lehce odřené.. Výhoda je, že když je dají na zem, tak stojí a neumazou se. Dno se snadno otře.