Dvojčátka - každý v jiné třídě

47
11.6.14 09:37

Dvojčátka - každý v jiné třídě

Maminky dvojčátek prosím o radu. V lednu u zápisu do 1.třídy jsme nahlásili, že chceme aby naše dvojčata (holka-kluk) byli ve stejné třídě. Včera jsme měli schůzku ve škole a oni je rozdělili každého do jiné třídy. Poprosili jsme učitelky o změnu, aby oba byli v jedné třídě. Tak nám s největší pravděpodobností vyhoví. Ale já teď tápu. Na jednu stranu si říkám ať jsou spolu vše bude jednodušší stejné úkoly, stejná učitelka, stejné délka vyučování a prostě vše okolo. Ale na druhou stranu si říkám, že trocha samostatnosti by jim neuškodila a alespoň nebudou v hodinách zlobit. Doma se totiž pořád hádají a pošťuchují, tak mám strach aby nerušili vyučování.
Jak to máte vy? Je tu někdo kdo dvojčata rozdělil do dvou tříd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30317
11.6.14 09:39

Co jsem zažila dvojčata, vždy byla ve stejné třídě a dobrá učitelka s tím neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
11.6.14 09:42

Už proto, že dvojčata mívají specifický vztah mezi sebou, bych je nechala v jedné třídě spolu. Na osamostatnění budou mít dost času celá leta potom. Dvojčat znám vícero a žádná na sebe nejsou v dospělosti fixována nějak nezdravě přehnaně ;)

• Citovat
  • Upravit
3115
11.6.14 09:45

Já bych je klidně nechala spolu, stejně si nejspíš najdou mezi spolužákama kamarády, holka nějakou kamarádku, kluk kamaráda a nebudou třeba ani sedět spolu :) a ve škole se děti chovají jinak… doma zlobí, ve škole si je pak učitelky nemůžou vynachválit, jak je postaví na jedno místo a pak je tam najdou :mrgreen: a se ségrou jsme taky chodily spolu do školky (i když to je něco trochu jinýho), doma jsme se prali a ve školce jsme si se skoro nevšímaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
11.6.14 09:46

Dala bych je do jedne tridy s tim, ze bych se s ucitelkou domluvila, ze bude sedet kazdy jinde.
Ja mam teda kluky teprve skolkovy - ale chodi do jedne tridy a delali tam bordel. Ucitelky si s nima ale velmi rychle poradily - proste hlidaji, aby spolu neprisli moc do kontaktu (pri obede sedi kazdy u jinyho stolecku, na prochazkach chodi za ruku s nekym jinym,…) a problemy se vyresily.
Pokud je das kazdyho do jine tridy, tak jednak zadelas na problemy akorat sama sobe a navic by to pro ne mohlo byt dost stresujici (nove prostredi, rozdeleni od sourozence s kterym byl doted porad,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
11.6.14 09:47

Když budou blbnout, nebudou sedět spolu. Ale viděla bych fakt výhodu v těch společných úkolech, školních akcích, schůzkách = určitě do jedné třídy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
11.6.14 09:50

@matjeska
ahoj ja teda sice dvojcatka nemam ale mam 2deti a volila bych rozhodne stejnou tridu. kvuli hadkam ze ma jeden lepsi ucitelku a ze delaji to a to a ten druhy chce taky ;) a myslim, ze si kazdy pojede ve tride solo ;) najdou si kamarady a je vyhoda ze je to kluk s holcickou ;) nemusis mit zadne starosti. navic ucitelka si jiste poradi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.14 09:52

@matjeska kámošce holky rozdělili, vydrželo to přesně měsíc, museli je dát do společné. Byl strašný chaos v tom, co se která učila, jaké úkoly atd.. prostě děs. Takže zažádala vedení školy, naštěstí jí ustoupili, dali holky do jedné třídy, od té doby klid. Nesedí spolu, ale všechno ostatní sdílejí, hodně jim to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.6.14 10:03

Sedět spolu ani nebudou prvňáci a druháci mají v této škole stolky pro jednoho človíčka. Nemají klasické lavice. To mají až děti ve vyšších třídách cca od třetí.
A je pravda, že ve školce je taky drží od sebe, na procházkách nechodí spolu ale s jinýma. A při obědě taky sedí každej jinde.
Strašně mě to včera překvapilo, nahlásili jsme do společný třídy a přitom každej jinde, navíc nám tam pak paní učitelka říkala, že v každé třídě (jsou 3třídy) jsou jedny dvojčata jen ty naše rozdělili, nedokázali mi říct proč. Asi jim to uniklo, že jsou dva :zed: Navíc kluk zjistil, že bude s kamarádkou ze školky, a tak se okamžitě začal posmívat holce, že ona bude ve třídě sama. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1562
11.6.14 10:06

@matjeska naše dvojčata jsou v jedné třídě a žádný problém není, spíš naopak, když jeden chybí - druhý donese úkoly :palec: Horší je, když se dohadují o úkolech(jeden tvrdí A a druhý B), tak je pak pro jistotu nechám udělat obojí ;), no a stalo se to jen asi dvakrát :mrgreen: A sedí každý jinde, to si určila učitelka. Hlavně to chce pevné nervy do začátku a systém na učení ( já třeba s jedním čtu, zatímco druhý píše ). Nedovedu si představit, že by se každý učil něco jiného a jinak (každá učitelka to jinak vysvětlí - učí ;) ), už takhle - čtení, psaní, vyzkoušení z matematiky - přírodovědy, logopedie(s jedním) - nám zabere min. 1-2 hodky :jazyk: podle toho, kolik toho je ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.6.14 10:22

beruska.sus úplně se toho děsím. Příchod z práce a ze školy cca 17hod. Teď učení. Logopedii máme taky a ještě asi nějaký čas budeme mít. A vůbec teda nevím kdo bude přes jaro a léto chodit na zahradu. Snažíme se něco málo vypěstovat už teď se tam dostaneme tak na 1-2 hod. denně ale nepíšeme úkoly. Co pak až bude vše dvojmo. :think: :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1562
11.6.14 10:46

@matjeska :pankac: :pankac: :pankac: chce to si to promyslet ;) logopedie se dá procvičovat cestou domů v autě, na zahradě při plení, totéž matika (násobilka apod.) i přírodák - naopak na zahradě jim můžeš ledacos ukázat (u nás třeba na poli obiloviny apod.)Největší boj je čtení :cert: :cert: :cert: to je prostě neba :roll: A přitom já tak ráda čtu :nevim: :nevim: :nevim: U nás je to nejhorší listopad - březen, to sloužim a denní končim ve 20, no to potom musí dělat úkoly s tátou a to je :cert: :cert: :cert: (jako on jim zkontroluje psaní, ale už to pak znovu nezkontroluje, jestli chyby opravily :zed: :zed: :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.6.14 10:58

Já bych je nechala ve stejné třídě. Jeden rozvrh, jeden typ úkolů, jedny zážitky „on šel s jeho třídou na vycházku a my néé“… Ze začátku budou mít ve třídě „parťáka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
11.6.14 11:59

Mám dvojčata druháky, kluka a holku. Děti se doma hádají, ale dřív ve školce a teď i ve škole mají každý své kamarády a jeden o druhého nezavadí. Ve škole seděli pár týdnů spolu, ale pak se dcera trhla a sedí každý s někým jiným.
Já jsem s dětmi sama, takže potřebuji, aby děti měly stejné učení a stejné úkoly. Ohlídala jsem si, aby děti byly v jedné třídě. Naše situace byla ještě trošku komplikovanější, protože v jiné druhé třídě je chlapeček, který se jmenuje stejně, jako ten můj :mrgreen:.
Domácí úkoly dělaly děti vždy ve stejný čas, pak jsem je dělila, jeden četl, druhý zatím psal a naopak.
Teď čekáme na výsledek rozřazovacích testů z AJ a je dost pravděpodobné, že budou každý v jiné skupině. Ale s tím nic nenadělám.
Pokud se neshodli na úkolu, museli vždy udělat oba. Ale v drtivé většině případů dělali jen jeden úkol.
Chápu rozdělení dvojčat jen v situaci, kdy je jedno dvojče závislé na druhém a nedá bez něj ani ránu. Pak je potřeba, aby se i závislé osamostatnilo.
Vím z jiných diskuzních fór, že někde bylo rozdělení dvojčat to nejlepší, co se mohlo pro děti udělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi