Online výkup knih – kde prodat větší množství knížek?

19.9.25 10:41

Online výkup knih

Ahoj všem, vyklízíme pozůstalost po tchýni a objevili jsme spoustu knih. Máte nějaký tip na online antikvariát, kde by se dal jejich větší počet prodat? Když jsem procházela recenze, tak to vypadalo, že jeden obchod je horší než druhý. Máte nějakou dobrou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3914
19.9.25 11:17

Je spousta variant. Pokud máte pocit, že některé knížky jsou cenné tak je asi nejlíp prodáte přes různé stránky jako je trhknih.cz nebo i vinted. Dá se to poslat i skrz knihobot, ale tam člověk nikdy neví kolik dostane, protože cenu si určují sami a nemusí vzít všechno. Já pracuju s trhknih a jsem spokojená, nemám žádný problém, ale vezmou si 20% z ceny, takže ne každý ho má rád.
Celkově pokud jde o velký objem knih, které nejsou nijak zajímavé, tak nečekejte že vám za to někde dají dobré peníze. Pokud vám nejde o peníze, ale prostě se toho zbavit, tak můžete i věnovat nemocnicím, domovům důchodců, různým dalším institucím :)
My jsme pozůstalost po tetě vyřešili tak, že to můj bratr odvezl do práce (bachař.) Člověk by to neřekl, ale vězni milují harlekýnky a červenou knihovnu :D
Jenom to že jsou knihy staré, ještě neznamená, že jsou cenově zajímavé. Po tetě bylo hrozně moc knih a drtivou většinu jsem našla na internetu prodávat po 20-50kč a stejně je nikdo nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
19.9.25 11:20

Nabidnete sama po jedne, jinak hodne prodelate.
Trh knih.cz neni spatny, ale nevyhoda berou si 25% provize. U kazde knihy vidite, za kolik se prodava…zjistite, jestli ma nektera vyssi hodnotu. Casto jsou knihy navysene o tech 25% ceny.

Databazeknih.cz. primy prodej bez prostrednika.

Vinted neni primarne pro knihy, zamereny na obleceni. V posledni dobe se tam presouvaji lidi s nabidkou knizek. Duvod vinted nebere provizi. Jen si uctuje drobny poplatek navic za ochranu kupujiciho, ktery plati kupujici.

Sbazar.cz, Bazos.cz. take bez prostrednika.

Ty klasicke velike vykupny jsou nevyhodne. Nejdrive bych postupne zjistila pribliznou cenu knih podle stavu, titulu a vydani na trhknih.cz a potom bych resila, kam s knizkami. Jestli se vam vyplati inzerce po jednom kusu.

Prodej nad 30knih anebo nejakou castku /cca 50000 nevim jiste/ se nahlasuje na financak a musite pak vyplnit osobni udaje. Pokud nejste podnikatel a je to jen prilezitosny prodej z pozustalosti, nemelo by to financaku nejak vadit. Je to zavedeno z duvodu lidi, kteri prodavaji pravidelne a zivi se tim. (Dane…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
19.9.25 11:24

Portal by Vas vyzval k nahlaseni udaju. Hlidaji si sami na trhknih atd…

Ano, knizky nemusi mit mit hodnotu. Nekdy se mezi nimi najde i hodnotnejsi titul, proto bych si zjistila cenu podle trhknih.cz.
U kazde knihy maji graf, kolikrat se v minulosti prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
19.9.25 11:27

@LilyJane trhknih 25% a nove snizili nejnizsi cenu knihy z 50kc na 25kc.
Z 50kc si berou 25kc /50%/.

Kolik si odectou z knizky za 30kc? :nevim: ze by prodejci zustalo 5kc??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
19.9.25 11:36

Trhknih. U nizsi ceny knihy si neberou 25% ale 25kc, proto napriklad z 50kc vam zustane 25kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
19.9.25 11:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3914
19.9.25 15:18
@jejjej píše: Více

Jako upřímně - přijde mi hloupost prodávat knížky za 30 korun. To už tak maximálně nějaké sešitové knížky a nebo komiksy. Osobně to dělám tak, že pokud je částka, kterou bych za knihu mohla dostat, nižší jak poštovné, tak ji radši někomu věnuju. Často nosím na swapy a nebo do knihobudky.

Většinou mám zkušenost s tím, že lidi co nakupují knížky po 30 korunách tak k tomu nejvíc pindají „tam jsou ohlé rohy! Tam je natržený přebal.“ Je to knížka za 30 korun proboha. Už kvůli tomu jsem takové knížky přestala prodávat. Důchodci, vězňové, nemocnice - ti jsou strašně rádi, když jim tam někdo něco doveze (samozřejmě po domluvě.)
A nebo vyfotit a hodit na facebooku je tam skupina bazar knih. Třeba by si někdo něco za poštovné vzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.25 17:16

Děkuju za rady :-)
máte někdo zkušenost s vykupujeme-online.cz? Dala jsem tam knihy, které se prodávají pod 100,– a vzhledem k počtu už mi tam vychází cena skoro 1500,– Odvoz by si podle stránek měli zajistit a cenu proplatit obratem.
Některé z těch titulů jsou neaktuální nesmysly, které si určitě nikdo nebude chtít číst ani ve vězení, ani v domově důchodců (samy mi řekly, že mám knížky probrat a dát jim jenom to, co si nejspíš někdo přečte).
Jde mi spíš o kvantitu, kvalitní knihy jsem samozřejmě vytřídila a některé z nich si i nechávám pro sebe a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.9.25 12:15

Prodavat knizky do bazaru nema cenu, nevyplati se to.dej je radeji do knihobudky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí