Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemůžeš to zadat nějaké firmě? My jsme měli dva roky po sobě program od firmy co se tím zabývat a super.
@Anonymní píše: Více
Dej jim najíst, udělej tombolu a dej jim pokoj, oni se nějak zabaví. Dobrý vyjet někam, kde je bowling, kulečník. Možná by si zatancili při troše hudby. Nebo hospodský kvíz. Málokdo je nadšen z nablblych her pro dětský tábor.
Hra je trapná, chtělo by to nějaký adrenalin, to je pro nás suchary docela zajímavé. Jízda na ctyrkolkach, lezeni na stěně, třeba i jízda na koni nebo střílení z něčeho… letecky simulátor… jízda na maketě divokého býka nebo treba v tanku… prostě aby to nebylo vyloženě skupinové, ale každý hlavně sam za sebe. Nějaké skupinové zábavy ve družstvech nebo nějaké společenské hry pro milion lidi bych se účastnit nechtěla, i když by byla šance, že bych to vyhrála ![]()
no suchary nenadchne žádná hra, to je asi rada mimo mísu - většinou všichni milují karikaturistu, který je nakreslí - je zajímavé, že na to stojí řadu i suchaři,
pokud to musí být hra, tak nějaké kvízy - otázky na starší filmy - kdo hrál, nebo jak se jmenoval film, otázky ze známějších knížek, prostě něco tohoto typu - biologie - čím pavouk dělá pavučinu a podobně
Nechat je na pokoji neprojde. Majitel firmy očekává,,zábavu". Má to být večer v hospodě, tak jízda na koních není reálná, něco, co se dá hrát od stolu… Hospodský vědomostní kvíz byl loni, tombola předloni…
Aby si sa nedivila. Naozaj su to taky suchari?
My v praci tiez posobime ako profesionalny suchari, ale ked sa zacnes zaujimat ludi ako o ludi nie ako o „zdroje“, tak je pravdepodobne ze najdes velmi zaujimave skutocnosti a zaujmy o ktorych sa da porozpravat a ostatnych to bude zaujimat…
Mozes to urobit formou kvizovej hry, u nas bolo velmi popularne - nielen osobne na zaujmy jednotlivych ludi, ale aj v obecnej rovine, pripadne vo firemnej rovine.
Dalsia moznost je „prezentuj svoj konicek“ - toto nam s oblubou zadavalo vedenie a sam som viac krat prezentoval svoje konicky/zazitky a vacsinou k tomu bola este diskusia…
Dalsi pekny teambuilding bolo ucenie sa prezentacie, napriklad ked potrebujes jednoducho nakreslit nejaku schemu, pekne oramovat titulok… su na to jednoduche postupy, ktore ti raz niekto ukaze a vzdy mas krasne obrazky na porade, trosku kaligrafie do toho aby sme pekne napisali nadpis a vypada to ako od skoro profesionala a pritom to trvalo iba 2h
alebo pisanie naopak - sedis oproti niekomu a nieco mu kreslis a popisujes, ale chces to urobit tak aby to mal on spravne…
Oblubena tema (ktoru som ja osobne neznasal) bola pracovne prostredie, teda co sa nam paci a co nie v praci - niekedy to bola sranda, niekedy to bolo trapne, vychadzali z toho strasne blbosti, ze napriklad firma kupuje 1 vrstvy toaletny papier, ale zamestnanci by radsej 2 vrstvy a podobne… Pozor tu potrebujes v kazdej skupinke niekoho ako „moderatora“ kto je dost dobry aby sa to nezvrhlo.
Ruleta - klasika spolocenska hra, pripadne akakolvek ina…
Ak mate moznost varit, raz sme mali sutaz vo vareni, druhy krat nam zase profi barman predviedol miesanie drinkov a podla zadania sme potom mali namiesat my…
Jeden z najlepsich teambuidingov sme mali v ceskej pevnosti boyard (prvy sponzorovany link na googli) ale neviem ci rozpocet dovoli…
Navsteva technickeho/narodneho muzea (kedze sme boli skoro vsetko chlapi a zeny tiez „mali gule“) bol tiez zaujimavy teambuilding.
Simulator F1 (teraz u o mnoho cenovo dostupnejsi ako kedysi)
Edit na zaklade ostatnych som si este spomenul ze raz sme mali ochutnavku vin spolu s ropravanim o podmienkach na viniciach, ako sa ktore vino vyraba a zaujalo to aj mna ako nepica. (edit koniec)
Samozrejem musis sa trosku zamysliet a pripravit to tak aby to za nieco stalo, napriklad nie ze ich len tak vypustis do technickeho muzea, ale napriklad kolega ktory bol najlepsi v tom si presiel muzeum dopredu, robil nam sprievodcu a pripravil kviz do telefonu kde u niektorych exponatov boli dotazy na menej zname fakty, vytaz vyhral nejaku tretku, firemny perch, alebo nieco na co sa nasiel rozpocet, alebo 5 dni home office ![]()
Příspěvek upraven 14.09.25 v 21:40
Jsem suchar, co se v očích extrovertů „neumí bavit“. Teda já bych udělala všechno proto, abych se teambuildingu vyhnula, miluju svůj klid a všednost a nějaké přiblbé soutěže a předvádění se je šílenost. Navíc necítím potřebu se prostě s kolegy družit. Pravda je, že to co vyjmenovala @Semtex, by se mi ale asi líbilo.
A nějaká zajímavá přednáška s předvedenim něčeho, ochutnanim, vyzkousenim? To třeba zrovna já mám taky rada, a je mi dokonce i jedno, o čem to je, když ten člověk umi zaujmout a je vidět, že o tom hodně ví a ž je schopen v pohodě odpovídat i na otázky těch, co tomu taky trochu rozumí, nebo si o tom s temi lidmi fundovane popovídat. Byla jsem na všem možném, o kávě, o rumech, vině, o pivech, o nějakých domorodcich v Africe, o cestovatelstvi…
@Semtex píše: Více
jo, to také, mně zaujala i přednáška o přečerpávací elektrárně, o vaření piva, cestovatelské také
@kyslík píše: Více
no jo, majitel to chce uvnitř v hospodě, aby ušetřil, takže všechny tyto zábavné věci odpadají, kvízy už byly, tak teď babo raď,
teď mě napadly helium a mluvení pod vlivem helia, to je sranda a nenáročné, to by pan majitel moc neutratil
tak to je pan majitel vtipný, teambulding v hospodě a večer
, přece to je o soutěžích, adrenalinu a vybočení z všedních dnů, tak nevím, co očekává, že vymyslíš za zázračného večer v hospodě, soutěž, kdo se první opije a padne pod stůl? - to je ironie, ne rada ![]()
Pokecej si o tom s AI.
Stojej o to ti lidé vůbec, potvrdili účast?
Degustací whisky by se daly trochu prolomit ledy ![]()
Musím vymyslet teambuildingovou hru na výjezd z firmy pro 50 lidí ve středním věku. Ve vnitřních prostorách. Já mám sice spoustu šílených nápadů, ale je to pro kolektiv sucharů, co se neumí bavit a je to s nimi rok od roku horší
Určitě nebudou před ostatními individuálně hrát žádné scénky, zpívat, tančit, ani nic předvádět… Nemáte někdo nějaké tipy na jakoukoliv hru pro podobnou společnost? Díky 👍