Špatná etiketa mladých v kinech - Přestat chodit nebo ne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7188
5.9.25 08:54

Hluk v kině

Ahoj, včera jsem byla v kině a musím se podělit o moje zážitky, jsem dost vytočená.

Předně, chodím docela často, minimálně 1× za měsíc, během prázdnin jsem byla asi 4×. Snažím se vybírat si časy, který nejsou tak frekventovaný, tedy v týdnu, ne v pátek/o víkendu. Můj nejoblíbenější žánr jsou horory, tak ok, člověk počítá s tím, že tam bude především omladina, což se snažím eliminovat předpokladem, že jdu právě v týdnu.

Ale už poněkolikáté se mi stalo, že jsem měla chuť v půlce filmu odejít. Ten cirkus, co tam některý partičky předvádí, to je neuvěřitelný. Pokud dělá binčus jen jedna banda, nemám problém jim slušně říct, jestli by se nemohli ztišit. Ale pokud je tam takových bandiček víc, což včera bylo, tak to nemá cenu.

Šustí pytlíkama, i když je úplně tichá scéna, bez obalu nahlas mluví, vypráví si mezi sebou, ne šeptem, normálně nahlas. Když se leknou, zakřičí - ok, to ještě beru. Ale náležitě to doplní „ty pi.. to jsem se lekl“ a podobně. Celou dobu nevydrží v klidu, chodí, dupou, mluví nahlas, šustí. Mají úplně na háku, že někdo kouká na film. Podotýkám, že se jedná o klasický kino, ne multiplex ani žádnou síť kin.

Tak jsem si chtěla postěžovat, a zároveň se zeptat, jestli tuhle „kulturu“ vnímáte taky. Já chodím už léta do kina, velmi často, a nikdy dřív jsem se s tímhle nesetkala. Vnímám to víc tak poslední dva roky. Letos už opravdu snad u každého druhého, třetího filmu. Už si to raději pustím doma sama, v klidu, ale mám ráda tu atmosféru kulturní události. Nemluvím o tom, že přijdou v teplákách, ale to beru, je mi to fuk, velkou večerní mít nemusí a tepláky jsou pohodlný.

Je to tak i u vás? A čím to podle vás je? Za mě je to tím, že nejspíš tato nevychovaná hovádka nechodí do kina s nikým, kdo by je kultivoval, kdo by jim řekl, že se v kině nemluví nahlas, neruší ostatní. Nejspíš ani se školou do kina nechodí, nebo je nikdo neokřikne. Jdou tam prostě pokecat a ostatní ať jim políbí pr…

Už si říkám, jestli nejsem čím starší, tím nesnášenlivější. Ale mrzí mě ta naprostá bezohlednost vůči ostatním, což se promítá vlastně i v běžným životě.

A dá se proti tomu něco vůbec dělat?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30803
5.9.25 09:07

Já jsem byla tuhle v kině na filmu pro větší děti a byla tam rodina s menším a větším dítětem a tomu malému v půlce filmu pustili jiný film na mobilu nahlas, at se dívá, když ho to co dávajív kině nebaví. To jsem čuměla jako blázen, co si lidi dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
5.9.25 09:14

Mně už se upřímně do kina z tohohle důvodu ani nechce chodit. Člověk dá dvě kila za vstupenku (a další dvě za popcorn, protože jsem prase), aby pak dvě hodiny poslouchal lidi, jak si mezi sebou povídají jak doma v obýváku :zed: To se jim fakt chce utrácet prachy, aby si mohli povídat s kulisou filmu? Nebylo by lepší, pustit si to doma a zadarmo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
5.9.25 09:16

Tyhle zkušenosti mám hlavně z větších kin, kam když nemusím, tak nejdu. Těch negativních zážitků nemám tolik, ale je pravda, že chodím spíš na artovky, kam hlučná „omladina“ moc nezavítá. Když už se něco takového stalo, tak stačilo poklepat na rameno a říct ať se laskavě uklidní a zatím to vždy zabralo. Nebo stačí skočit dozadu za obsluhou a oni je můžou případně vyvést, taky už jsem zažila. Nejhorší co můžeš udělat je to, že tam budeš napučeně sedět a nikoho nekonfrontovat, zkazíš akorát zážitek sobě a těmhle tydýtům to projde. :nevim:
To, že by se tak chovat neměli je jasné, ale to ti v aktuální situaci nepomůže. Člověk musí být na burany asertivní no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12514
5.9.25 09:19
@acimedaca píše: Více

Presne, byla jsem v kine, nebylo zo ani kino v OC a primo prede mnou sedel mladik ktery vubec nezavrel s kamaradem pusu.. :roll: bylo po zazitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
5.9.25 09:29

Ja uz do kina prakticky nechodim, max s detmi, kdyz je nejaka hezka pohádka, ale v sále plném dětí clovek s nějakým ruchem počítá no. Kina jsou draha, ve dvou s občerstvením tam člověk nechá klidně tisícovku za film a aby pak z toho měl půlku, tak to mi nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
5.9.25 09:33

Nechápu lidi, co se chodí do kina nažrat. Ono to ale bude prostě jen odrazem toho, co dělají u televize doma. Vždyť kolik lidí je doma schopno vykoukat film bez kyblíku zmrzliny, brambůrek, nebo něčeho podobného. Podle toho také národ vypadá, jedno vyžrané prasátko vedle druhého. A dnes mládež není vedena k tomu, že se někde jen sedí bez vyrušování. Vždyť oni dnes ve škole běžně pijou a svačí při hodině, čučí do mobilů, nebo si i povídají, aniž by učitel zareagoval. Tak proč by měli být ticho v kině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
5.9.25 09:42
@rmot píše: Více

Tak třeba doma u telky si taky rádi něco dáme :nevim: nečumíme na filmy denně, tak když si uděláme hezký večer a pustíme film, tak si k tomu tu zmrzlinu klidně dam :mrgreen: to taky patří k relaxu. V kině mi třeba neva šustění pop cornu z těch jejich krabic, ale vzhledem k cenám si půlka lidi donese jídlo vlastní a to už otrava je, když tam šustí pytlíkem brambůrek nebo si donesou rovnou mekac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.25 10:09

Mam stejnou zkušenost, akorát s dospělými. Mluví, šustí, lezou tam a sem,… hrozný. Minule si paní přinesla své oříšky a šustila tak, ze ji napomenula uvaděčka. Nechápu tuhle módu jít se do kina nažrat, zlaté časy, kdy se tam nesmělo jíst a pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14845
5.9.25 10:22

Bohužel to vnímám taky a strašně mě to štve. Naprosto nesnáším pozdní příchody, takže když už jdu 2 min. před začátkem kina, tak si prostě musím odepřít popcorn a ne že půjdu si vystát frontu a pak budu otravovat a přelízat lidi po začátku filmu.
Co se týče hlasitého kecání, tak podle mě by tam nějací “strážci pořádku” měli být a hlučné lidi normálně vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14845
5.9.25 10:24
@terien píše: Více

To je prostě ostudné, že dospělí lidi neví jak se chovat. Nezapomenu, jak jsem byla na koncertě Plíhala a ten 3× napomínal paní ve přední řadě ať vypne telefon. Někteří lidi by měli prostě zůstat doma u televize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
5.9.25 11:02

Tak já osobně takové zkušenosti nemám, ale třeba šustění křupání jídla mi vůbec nevadí, občasné komentování taky ne. Co vadí teda nejvíc mně, a co jsem si myslela podle názvu diskuse že bude předmětem diskuse, je to, jak v kinech strašně řve ten zvuk, to je fakt jak pro hluchý. Mluvím teda o multikinech. Plus mi tam teda vadí, jak pouštějí celoročně klimu a je tam hrozná zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
5.9.25 11:09

Záleží kam chodíte, v mulťáku jsem byl naposled tak před 15 lety?
V malých kinech se tohle moc neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
5.9.25 11:09

Do kina chodíme výjimečně. Je to takový rande s večeří. Asi jsem podobné chování nepotkala a to ani v plném kině. Mě spis ruší ti co chodí pozdě a neustále otevírají dveře. Do sálu tak svítí. Posledních pár let mi vadí hlasitost filmu. Přijde mi, že moc řve a pro 20 lidí to je už moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.9.25 11:13
@Kfětoslava píše: Více

Hlavně že se v těchto tématech neustále skloňuje mládež, ale tedy upřímně, vychovat by potřebovali spíš dospělí. Tyhle prázdniny jsem z jejich chování byla v šoku několikrát a vrcholem všeho byla položená bosá hnáta chlapa na barovém stolku v jedné restauraci :poblion: byla tam s ním matka v důchodovém věku, manželka a ani jedné to zřejmě nepřišlo zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí