Opakovaná konizace děložního čípku

113
30.7.10 13:49

Opakovaná konizace děl. čípku

Ahoj holky,
obracím se na Vás, zda mi některá neporadí či nemá stejnou zkušenost.
Rok po 1. porodu mi zjistili špatnou cytologii, následovala konizace. Výsledek byl dobrý. Další rok 2těhotenství, které skončilo spontálním porodem v 22tt. Na příčinu Proč se nepřišlo :-? Nicméně cytologie vyšla špatně…snad č.5…následovala konizace letos v květnu. Po operaci výsledky za 1. Domluvili jsme se s doktorem, že mi ještě jednou udělá stěry a pak že se můžeme pokusit snažit se o další dítě. Bohužel výsledky vyšly 2-3. Domluvili jsme se, že po dovolené mě pošle do Motole a tam mi řeknou co dál. Ale to bude až v září.
Jsem úplně bezradná. Tak moc jsem se upínala na to, že už bude vše ok. Ale je mi jasné, že nejdříve musím být já v pořádku. Vůbec nechápu, proč se mi to takhle opakuje. Kde je chyba či už je to znamení, že jde o stav před rakovinou a můžu být ráda, že mám to štěstí a mám aspoň jedno dítě doma? Prosím o radu, jestli má některá z vás podobnou zkušenost.
Díky Lada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13335
30.7.10 13:56

Ahoj Lado, vím co to je mít tento problém, léčila jsem se před otěhotněním na klinice v ove. Nyní jsem těhotná. Co mi pomohlo nebyl ani tak doktor jako jeden přípravek s bylin, můžeš tomu věřit nebo ne. Mě se to zlepšilo ze 3 na 1 jako zázrakem. MOhla to být náhoda, mohlo to být tímto. Pokud budeš chtít, můžu ti do zprávy napsat jak se to jmenuje a kde se to dá sehnat. Je to čistě přírodní a na netu jsou pozitivní ohlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.7.10 16:34

Ahoj Lado, tak se potkáváme v jiné diskusi. S tím čípkem, se nech určitě poslat do Motola. Já tam se stejným problémem jezdím už asi 12. let a nedám na ně dopustit. Myslím, že na onkogynekologii, kde konizace provádějí, jsou opravdu nejlepší jedničky u nás. Také tam příští týden mířím na kontrolu, tak uvidíme. Jinak mě se situace také pěkně zkomplikovala. Víš, že jsem chtěla po nepodařeném těhotenství co nejdříve otěhotnět, ale nastal velký problém. Po revizi mi vzali všechnu sliznici, která nedorůstá, pravděpodobně vznikli srůsty a hrozí mi sterilitou. Mám před sebou hysteroskopii, pak uvidím, co dál. Mrzí mě, že i tobě se situace vyvíjí jinak, než by sis přála. Stále však doufám, že mimčo mi dopadne. Měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.7.10 18:47

Ahoj,
Nikito, jestli budeš tak hodná, určitě mi napiš ohledně přípravdu, budu moc ráda. Ráda bych začala přírodní cestou, na bylinky docela věřím…už jsem se i po něčem sháněla, slyšela jsem chválu na Imunex. Já sama s ničím praxi žádnou nemám, ale nechám si jistě poradit.

Kájo, to mě moc mrzí co se Ti přihodilo. Pevně věřím, že až se do třetice potkáme, tak to bude v diskuzi, kde budeme mít obě dvě pupíky a čekat ty svý vytoužený drobky :-D
Držím všechny palečky, ať Ti to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
30.7.10 19:00

Lado máš to ve zprávičce, držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.8.10 00:17

Ahoj Lado, já mám za sebou 3 konizace behem let 2004-2006. Začínala jsem na III.B a pak dvakrát II A. Od roku 2006 jsem se již nestýkala s manželem a ejhle - jsem zdravá. Když se zjistilo, že to způsobuje vir, tak jsem ho vyslala na testy. Nechtělo se mu, ale šel. No, a byl nosičem. Prý se léčil - jak to dopadlo to nevím - rozvedli jsme se. Teď se chystám na IVF a krom toho, že mě budou muset „přistehnout“, je všechno v pořádku. Každý půlrok chodím na kontrolu - co kdyby.
Radím ti, ať si nechá manžel udělat výtěr a uvidíte. On to na sobě vůbec nepozná. Bohužel v ženském těle to udělá paseku. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.8.10 13:44

Ahoj,
Nikitto, děkuji, už jsem si to objednala. Doporučili i nějaké bylin. čaje, mastičku na podbřišek, tak uvidíme.
Lemaz,
abych byla upřimná, já si to podvědomně myslím taky, že je problém v manželovi. Jsme spolu 5let a od té doby mám neustálé problémy..záněty, výtoky. Jsem prostě choulostivá na jeho sperma. Je to v pytly :-) vybereš si životního partnera a ono tohle. Můžeš mi prosím říct, kam si má zajít nechat stěry udělat? A na co konkrétního? Jen na HPV? Já o tom moc nevím, myslela jsem, že s tímhle konkrétním virem se prostě bojovat či ho vyléčit nedá. Snad už teď ta vakcína?
Mě dr. tvrdil, že může mít něco v sobě on, ale dál nic víc neporadil. Spíš mi teď při poslední konzultaci řekl, že když už mám jedno dítě, bylo by skoro nejlepší si dělohu i s čípkem nechat odoperovat a budu mít klid.....sice to neřekl takhle napřímo, ale vyznělo to tak. Takže jsem z toho dost špatná, v 33letech…no jo, chápu, asi kdyby opravdu nebylo jiné řešení. Takže jsi mi dala aspoň trochu naději, i když já manžela měnit nechci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.8.10 13:46

Lemaz, jinak držím palečky taky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
20.8.10 21:11

Ahoj Lado, tak jsem absolvovala tu kontrolu čípku v Motole a dali mi celkem naději. Když jsem paní doc. řekla, co se mi stalo-předčas. porod., automaticky mi řekla, že po konizaci se to stává téměř ve třech procentech a to proto, že se naruší žlázky, které tvoří hlen, který brání, aby čípek napadla nějaká bakterie, která způsobuje předčasné otevření. Napsala mi , pro mého doktora, jak postupovat v dalším těhu a jaké léky v této situaci v Motole dávají vždy. Dokonce mi řekla, pokud tuto léčbu dodržím, nemusím navštěvovat ani riz. poradnu při fakultce, jak mi bylo doporučené. Jestli máš zájem přepíši ti celé doporučení, které jsem dostala - jaké léky v kolikátém týdnu brát. Překvapilo mě to, že mají nějaký postup, ani už jsem nedoufala, ale paní doc. tvrdila, že to tak prostě je a ani jinou příčinu nepřipouštěla, jestli-že mám první dítě donošené. Tak snad máme naději.
Samozřejmě, že ani nepřipouštím, že by to s tím tvým čípkem nedopadlo dobře. Dají tě do kupy, uvidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Olie.oil
22.8.10 12:32

Ahoj, jestli tě poslali do Motola, tak můžeš být klidná.Dostaneš se do dobrých rukou. Operovali mě tam taky. Odstranili mě celý čípek, část děl. tkáně a několik mízních uzlin. Zní to hrozně, ale právě jsem poprvé ve 31tt a zatím je vše ok. I všechny odběry. Opravdu buď klidná. Prof.Rob je kapacita a vše co jsem chtěla vědět tak buď on nebo jiný lékař mě vysvětlil a veškeré vyšetření a postup mě vždy vysvětlil.
Mě zanedbali péči, následně pokazili konizaci a dělali jako by se nic nedělo. Přitom jsem už měla raka v počátečním stádiu.

• Citovat
  • Upravit
48
22.8.10 12:54

Ahoj Olie, moc držím pěstičky, aby bylo mimi vpořádku. Je super, že tam tak pěkně drží, já právě o něj přišla ve 24. týdnu a nevím, zda to bylo konizací. Máš pravdu, že doc. Rob i ostatní jsou super, taky mě operoval. Kdybych neměla Motol tak daleko, jistě bych tam v dalším těhu chtěla jezdit. Ale 180km v těhotenství je fakt moc. Ne že bych byla zvědavá, ale jak tam prosím tě mimi drží, když nemáš čípek vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Olie.oil
22.8.10 13:18

Ahoj, moje tělíčko po operacích udělalo něco,co ani doktoři nečekali. Vytvořili se jizvy tak že tvoří tvar jako má čípek. Mimi mě tam drží jizvy. Od 26tt ležím a baštím magnézium. 2× za těhu mě Rob naordinoval preventivně ATB a jinak žádná jiná léčba jen běžné těhu kontroly. Na každé kontrole mě měří ten prostor po čípku. Zatím jsem na 2,5cm.

• Citovat
  • Upravit
48
22.8.10 13:37

Právě ta antibiotika jsou asi dost důležitá, já mám příště naordinovány od dr.Robové preventivně atb dokonce 3krát za těhotenství ústně i spodem. No je výborné, že si tělo poradilo a nemuseli tě ani šít. Sice si asi poležíš, ale věř mi, že nestojí za to, to nedodržet a o mimčo přijít. U tebe to už však nehrozí. Určitě ti také zakázali sex. Já mám příště STOP SEX celé těhu. Ale co bychom neudělali, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Olie.oil
22.8.10 17:17

jo, zakázali je to děs, ale jsou i jiné metody :-) je to šílený stále ležet, ale na druhou stranu je fajn, když mě všichni obskakujou.
Od začátku jsem na neschopence a do 21tt jsem s opatrností doma fungovala normálně, pak jsem se musela začít šetřit a pak už jen ležet.
K Robovi jsem po operacích jezdila každý 3 a později 6 měsíců a kdybych to neměla k němu taky daleko, tak bych ho chtěla jako ošetřujícího doktora v těhu.

• Citovat
  • Upravit
48
22.8.10 19:55

Myslela jsem, že jsi v jeho péči i v těhu. Takže u normal obvod. gynekologa? Čekáš první mimi? Já měla první dítko po termínu, pak konizace a teď to nepodařené těhotenství. Ještě se zeptám, dávali ti nějaké jiné léky na udržení jako třeba utrogestan nebo jen tu ATB terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí