Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maggdi - psychika je právě teĎ můj největší problém. Co mě čeká a co by to mělo obnášet vím, navíc vím, že konizace jako taková je otázkou vteřin a dělá se to elektrickou smyčkou.
Jen ta psychika. Mám latentní tetanie a emočně nestabilní osobnost, takže už mám dneska za sebou 2 nepříjemné tetanické chvíle.
Opravdu není se čeho bát, sice se to dělá v celkové anestezii, ale ta je opravdu v řádech minutek, je to velmi běžný chirurgický výkon. Nechají tě odpočinout a pustí tě domů, budeš pravděpodobně krvácet, ale to brzy odezní. Horší je čekání na výsledky histologie z konizátu, ale opravdu věř a „víra tvá tě uzdraví“
. Vše bude ok ![]()
Meggi je to spí o psychice. Vím, co ten zákrok obnáší.. a taky že si ěm tam nechají přes noc. Čekání na biopsii mě asi moc nepřekvapí, protože mi biopsii dělali před měsícem a malý karcinom našli. čili v podstatě jediné horší je odebrání celého čípku nebo dělohy. Že mám rakovinu v 1 stadiu vím.
Já měla miniinvazivní karcinom IA, brali mi po tomto nálezu z konizace (na kterou mě poslala gyn. preventivně) 2 sentinelové uzliny, aby vyloučili, zda se to nerozšířilo do těla, to naštěstí (tuk tuk) bylo negativní a poté mi dělali znovu konizaci - rekonizaci. Čípku mi zůstalo relativně hodně, donosila jsem a v pořádku porodila krásnou holčičku
Snad budeš mít ty stejný happy end
Obavy z návratu nemoci samozřejmě mám stále, ale jsem pod dohledem a doufám, že kvalifikovaným
Odebrání čípku či dělohy by bylo podle mne krajním řešením, pokud by našli něco většího. Mně tím také hrozili a vlastně mi to i hrozí, pokud by se to vrátilo, nebo rozjelo…
Maggdi, tak to nám hrozí asi všem, které jsme se dostaly nad CIN III. Taky mám A1. A tak nějak je to hodně v mé hlavě.
Snad pak budu vědět víc.
Mám takhle otce po prostatě, 6 let po operaci začalo znova bujet, tak pak jezdil na ozářky a zas je 4 roky OK…
Tak doufám, že to dopadne i u mě taky tak nějak. Že nám bude ještě ten rošťáček k našim bosorkám dopřán. A když ne, nevadí, aspoň další bosorkůůůů.
Tak ahoj, už jsem doma.
Včera v 6:30 nástup, v 7:30 na sál
v 10 jsem byla čilá jako rybička.
Jsem OK. Výsledky histoligie za 1-3 týdny . Teda spíš za 2-3 ale mám si zkusit zavolat příští týden…
Vzali mi 1/3 čípku a dr si umí představit, že bych ještě měla poo zvýšeným dozorem dítko. Ale záleží ještě na histologii.
Ahojky, tak to bylo rychlý ![]()
Doma je doma, pamatuju se, že na mě působilo i to nemocniční prostředí, akumulace nemocných s různými diagnozami…
Třetina čípků to je pohoda
Na otěhotnění to vliv nemá a donošení s trochou šetřením a pod zvýšeným dohledem - to se dá
Tak držím pěstičky na ty výsledky!
M.
Byla jsem tam přes noc jen kvůli celkové narkoze.
největší problém pro mě byla gáza nacpaná kvůli krvácení ve mě ![]()
už tak jsem od porodu šíleně suchá a tohle byl děs. Vytahovat mi to měli večer nebo až dneska a nakonec jsem ukecala doktora, že to šlo ven v 16. to byla úleva… jen ještě cítím trochu odření…
Ještě aby histolka byla OK a bude to OK:
Joj, to si taky pamatuju, jak ze mně vytahovali složenou gázu jako hadici
až jsem se divila, jak toho tam tolik složenýho narvali
Bylo to velmi „příjemné“
Navíc nám to vyndaval doktor asi pěti, jak jsme čekali před vyšetřovnou a pak odcházeli s úlevou
![]()
Maggi - mi to vyndavala sestra na pokoji.
Holky, stalo se některé, že by vám konizace rozhodlia MS cyklus???
Maggi - mi to vyndavala sestra na pokoji.
Holky, stalo se některé, že by vám konizace rozhodlia MS cyklus???
Nerozhodilo, nutno však podotknout, že jsem zobala hormonální antikoncepci.
Ahoj Nikito, chtela jsem vas poprosit, zda byste mi napsala jak se jmenuji ty bylinky, ktere maji pozitivni vliv na delozni cipek…pred par dny jsem podstopuila konizaci a ted hledam neco co by pomohlo zabranit pripadnemu budoucimu opakovani. Dekuji moc, Lucka
Naockovana jsem, bohuzel jsem ale chytla jeden z 15% viru, proti kteremu ockovani zatim neni..kazdopadne mi bylo receno, ze i tak je dobre, ze naockovana jsem..