Opakovaná konizace děložního čípku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
9.1.11 19:39

Maggdi - psychika je právě teĎ můj největší problém. Co mě čeká a co by to mělo obnášet vím, navíc vím, že konizace jako taková je otázkou vteřin a dělá se to elektrickou smyčkou.

Jen ta psychika. Mám latentní tetanie a emočně nestabilní osobnost, takže už mám dneska za sebou 2 nepříjemné tetanické chvíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.1.11 21:18

Opravdu není se čeho bát, sice se to dělá v celkové anestezii, ale ta je opravdu v řádech minutek, je to velmi běžný chirurgický výkon. Nechají tě odpočinout a pustí tě domů, budeš pravděpodobně krvácet, ale to brzy odezní. Horší je čekání na výsledky histologie z konizátu, ale opravdu věř a „víra tvá tě uzdraví“ :-). Vše bude ok :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
9.1.11 21:25

Meggi je to spí o psychice. Vím, co ten zákrok obnáší.. a taky že si ěm tam nechají přes noc. Čekání na biopsii mě asi moc nepřekvapí, protože mi biopsii dělali před měsícem a malý karcinom našli. čili v podstatě jediné horší je odebrání celého čípku nebo dělohy. Že mám rakovinu v 1 stadiu vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.1.11 22:29

Já měla miniinvazivní karcinom IA, brali mi po tomto nálezu z konizace (na kterou mě poslala gyn. preventivně) 2 sentinelové uzliny, aby vyloučili, zda se to nerozšířilo do těla, to naštěstí (tuk tuk) bylo negativní a poté mi dělali znovu konizaci - rekonizaci. Čípku mi zůstalo relativně hodně, donosila jsem a v pořádku porodila krásnou holčičku :-) Snad budeš mít ty stejný happy end :-) Obavy z návratu nemoci samozřejmě mám stále, ale jsem pod dohledem a doufám, že kvalifikovaným :-) Odebrání čípku či dělohy by bylo podle mne krajním řešením, pokud by našli něco většího. Mně tím také hrozili a vlastně mi to i hrozí, pokud by se to vrátilo, nebo rozjelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
9.1.11 22:44

Maggdi, tak to nám hrozí asi všem, které jsme se dostaly nad CIN III. Taky mám A1. A tak nějak je to hodně v mé hlavě.
Snad pak budu vědět víc.

Mám takhle otce po prostatě, 6 let po operaci začalo znova bujet, tak pak jezdil na ozářky a zas je 4 roky OK…
Tak doufám, že to dopadne i u mě taky tak nějak. Že nám bude ještě ten rošťáček k našim bosorkám dopřán. A když ne, nevadí, aspoň další bosorkůůůů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.1.11 09:37

Tak ahoj, už jsem doma.

Včera v 6:30 nástup, v 7:30 na sál 8-o v 10 jsem byla čilá jako rybička.
Jsem OK. Výsledky histoligie za 1-3 týdny . Teda spíš za 2-3 ale mám si zkusit zavolat příští týden…

Vzali mi 1/3 čípku a dr si umí představit, že bych ještě měla poo zvýšeným dozorem dítko. Ale záleží ještě na histologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
12.1.11 10:32

Ahojky, tak to bylo rychlý :-)
Doma je doma, pamatuju se, že na mě působilo i to nemocniční prostředí, akumulace nemocných s různými diagnozami…
Třetina čípků to je pohoda :mrgreen: Na otěhotnění to vliv nemá a donošení s trochou šetřením a pod zvýšeným dohledem - to se dá :dance: Tak držím pěstičky na ty výsledky!
:srdce: M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.1.11 14:08

Byla jsem tam přes noc jen kvůli celkové narkoze.
největší problém pro mě byla gáza nacpaná kvůli krvácení ve mě :oops:
už tak jsem od porodu šíleně suchá a tohle byl děs. Vytahovat mi to měli večer nebo až dneska a nakonec jsem ukecala doktora, že to šlo ven v 16. to byla úleva… jen ještě cítím trochu odření…

Ještě aby histolka byla OK a bude to OK:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
12.1.11 15:21

Joj, to si taky pamatuju, jak ze mně vytahovali složenou gázu jako hadici :mrgreen: až jsem se divila, jak toho tam tolik složenýho narvali :-) Bylo to velmi „příjemné“ :-) Navíc nám to vyndaval doktor asi pěti, jak jsme čekali před vyšetřovnou a pak odcházeli s úlevou :-) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
16.1.11 11:50

Maggi - mi to vyndavala sestra na pokoji.

Holky, stalo se některé, že by vám konizace rozhodlia MS cyklus???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
16.1.11 11:50

Maggi - mi to vyndavala sestra na pokoji.

Holky, stalo se některé, že by vám konizace rozhodlia MS cyklus???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
16.1.11 20:31

Nerozhodilo, nutno však podotknout, že jsem zobala hormonální antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.11 19:42

Ahoj Nikito, chtela jsem vas poprosit, zda byste mi napsala jak se jmenuji ty bylinky, ktere maji pozitivni vliv na delozni cipek…pred par dny jsem podstopuila konizaci a ted hledam neco co by pomohlo zabranit pripadnemu budoucimu opakovani. Dekuji moc, Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
14.2.11 13:43

holky a jste naočkované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.11 15:38

Naockovana jsem, bohuzel jsem ale chytla jeden z 15% viru, proti kteremu ockovani zatim neni..kazdopadne mi bylo receno, ze i tak je dobre, ze naockovana jsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí