Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Včera jsem našla Vaši stránku a články o výtokách ze dne 28.5.2010.A rozhodla jsem se,že se s Váma poradím.Mám 5letou dceru.Začala mít nazelenalý výtok,který svědil.Absolvovali jsme spolu prohlídku na gyn.Našla jsem si úžasnou paní dr.Dcera zvládla vše bez problému.Ve výtěru jsme měli trochu střevní bakterie a nějaký bacil co se nejčastěji vyskytuje v dýchacích cestách.Dostala mastičku MACMIROR COMPEX vag.mast.Vše jsme poctivě vybrali.Zavádět se nám podařil celý aplikátor.Po kontrole dr.usoudila,že to chce ještě jednu mastičku,stále tam něco bylo.Tu jsme vybrali v neděli 1.8 a včera už jsem si na kalhotkách všimla zase zelené čárky.Už jsem z toho opravdu nešťastná
.Když peru prádlo,dávám ještě extra máchání,všechno žehlím,má bavlněné prádlo,dohlížím na utírání,neděláme žádné koupele,jen sprchujem a denně ji tu kačulu umývám.Jednou za týden použiju dět.gyn.mýdlo z lékarny.Jinak ji myju vodou.Už opravdu nevím,co dělám špatně.Starší dcera měla vloni střevní bakterii,ale po přeléčení se toho hned zbavila,ale tohle se hrozně táhne.Budu vděčná za každou Vaši radu maminky.Moc děkuji.Monika
![]()
Ještě sice nemám tak velkou holčinu jako ty, ale určitě bych běžela znovu ke gynekologovi, popř.pokud se to bude táhnout nebo nebudeš spokojená, vyměnit ho. Napadá mě ještě, aby měla vedle normální osušky ještě zvlášť ručníček na spodek a hodně často měnit, stejně tak pozor na zách.prkýnko-i doma, často bych umývala, popř.ať si sedá přes toaleťák. Ono můžeš mít klíďo něco i ty, ale nevíš o tom, nic tě nebolí, nesvědí, žádný výtok a tak a malá to mohla chytnout od tebe a přeci jenom to tělíčko se s tím ještě tak dobře nepopere.
Moc děkuji za další rady.Záchod denně myju,ale s tím ručníkem máte pravdu.Já jsem sice byla na veškerých testech v dubnu,ale člověk nikdy neví.Moc děkuji. ![]()
Mame to takhle od lonskyho cervna. Nejdriv jsem s malou na gynekologii behala porad, dostali jsme Macmiror, 10 dni zavadeli a po dalsich peti dnech uz se ji opet objevil mirny vytok. Absolvovali jsme ruzna vysetreni - krev, moc, imunologie, prislo se na to, ze ma snizenou imunitu a patrne pri kazdem oslabeni reaguje posevni sliznice. Na gynekologii nas varovali hned poprve, ze se zanety casto vraci, v soucasne dobe jsme s doktorkou domluvene, ze budem chodit jen, kdyz se vytok zhorsi nebo bude dlouhodoby. Jsme z toho taky zoufali, malou furt hlidame a kontrolujeme, do bazenu radsi nechodime. Doktorka rikala, ze to vetsinou zpusobuji strevni bakterie, ktere se v okoli pochvy a konecniku vyskytuji, jsou i v pochve v urcite mire bezne, bohuzel tyhle male deti nemaji v pochve kysele prostredi, tudiz se muze stat, ze si s tim ta sliznice neumi poradit a vyvolava to zanet. Prirovnava to k nosni sliznici, kde nikoho nezarazi, kdyz se tvori hleny, a u ty pochvy je to stejny. Pry z toho dite nejdele nastupem puberty vyroste. Zkouseli jsme uz vse mozne, kdyz se neco objevi, sedne si vecer na 5 minut do slabeho roztoku hypermanganu nebo do rosalginu, vetsinou to zabere. Nedavno jsem narazila na mamku, jejiz dcerka to mela od 2-14 let, ted je ji 16. Drzim palce, aby to bylo jen prechodne obdobi a holky se toho brzy zbavily.
A jeste jsem chtela - pokud se nasla bakterie z dychacich cest, u nas to byl naposledy pneumokok, tak je treba lecit celkovymi ATB. Pak je taky dobry, nechat si udelal vysetreni moci, muze se ji tam dostavat bakterie z mocovych cest a na roupy. Sprchovat prdelku po stolici. Intimni gel pouzivam jen na myti zadecku.
Já osobně mám výtok někde od 13,14ti let a mám ho pořád, je mi 32, takže se dle mne toho člověk asi nezbaví. Myslím, že jsem ho měla i jako malá holka, ale před 30 ti lety se bohužel nějaká dětská gynekologie neřešila
Pokud mě nijak nesvědí nebo vyloženě nezapáchá, tak to už ani neřeším
@kenina píše:
Já osobně mám výtok někde od 13,14ti let a mám ho pořád, je mi 32, takže se dle mne toho člověk asi nezbaví. Myslím, že jsem ho měla i jako malá holka, ale před 30 ti lety se bohužel nějaká dětská gynekologie neřešilaPokud mě nijak nesvědí nebo vyloženě nezapáchá, tak to už ani neřeším
přesně tak já mam taky výtok od 13 a je mi 40 a když nezapachá a nesvědí a tak to neřeším
Dobrý den, píšu trochu opoždně, ale také mám krátký příspěvek.
Dcera 5let i já míváme občas také výtok. Bývá to hlavně při větším příjmu cukru, na to pomáhá přírodní cukr stévie, která se neprojeví v krevním obraze
a při přeléčení antibiotiky. Na to pomáhá bílý jogurt nebo vám poradí v lékárně.
Snad vám to pomůže jako nám.
![]()