2 měsíční mimčo a chudokrevnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
424
6.8.10 12:51

2M mimčo a chudokrevnost

Maminy, potřebuju poradit… kdo máte zkušenosti.Od narození jsme měly problém s kojením, kdy mi malá stále spala u prsa, nakonec jsme to nezvládly a přešly na UM. Teď už jsem doktorku požádala o testy a ukázalo se na chudokrevnost. Takže máme Aktiferrin ode dneška. Zatím jsem zjistila, že se to špatně vstřebává, že bude mít zřejmě zácpu, možná bude zvracet. Spíš by mě ale zajímalo, jaká je příčina? Já jsem v těhotenství neměla anémii, nikdo v rodině to nemá. Kde se to vzalo? Není to něco závažnějšího, třeba porucha některých orgánů? Vyléčí to kapky? Holky, poraďte… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58830
6.8.10 13:00

Revu neboj, některé mimča prostě bývají chudokrevné. Nejstarší holčička byla chudokrevná dlouho, ale tam byla příčina jasná, protože byla nedonošenec. Syn je na hranici, takže dostal maltofer v kapičkách a dáváme 4 kapky denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
6.8.10 13:25
tezi píše:
Revu neboj, některé mimča prostě bývají chudokrevné. Nejstarší holčička byla chudokrevná dlouho, ale tam byla příčina jasná, protože byla nedonošenec. Syn je na hranici, takže dostal maltofer v kapičkách a dáváme 4 kapky denně

U dvojčat nebo nedonošených dětí se to prý stává, ale nechápu, jaká je příčina u nás, tak mám obavy, aby to nebyla porucha nějakého orgánu nebo kostní dřeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
6.8.10 13:27

Ahojda, Zuzka je taky chudokrevna, hodne, davame kapicky Maltofer 2×denne 8 kapek. A zadnou reakci na ne nema, jen malinko tuzsi kakani, ale probiotika to spravila. Pry to ma hodne miminek, MUDra se tvarila, ze se to s prikrmy spravi, ze u kojenych deti je to bezne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.8.10 13:41
revu píše:
tezi píše:
Revu neboj, některé mimča prostě bývají chudokrevné. Nejstarší holčička byla chudokrevná dlouho, ale tam byla příčina jasná, protože byla nedonošenec. Syn je na hranici, takže dostal maltofer v kapičkách a dáváme 4 kapky denně
U dvojčat nebo nedonošených dětí se to prý stává, ale nechápu, jaká je příčina u nás, tak mám obavy, aby to nebyla porucha nějakého orgánu nebo kostní dřeně.

nehledala bych za tím hned nějakou tragédii. Má to hodně dětí a žádné takové věci nemá…

zatímco starší Bára s tím potíž neměla, mladší Anetka ano. Po dohodě s pediatrem jsem začala pít kopřivový čaj a rvala železo do sebe a pak se dělal kontrolní odběr a podle toho by dostala kapky…nedošlo na ně (prý sice přes kojení to železo neprojde k mimču tak, aby se to srovnalo, co jsem četla, ale tak nevim, kapky už prostě nepotřebovala)…

A žádné podobné potíže nemá

dodatek: ale rada se asi nedá aplikovat, teď mi docvaklo, že jste na UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
6.8.10 13:57

Revu ono se to stává u všech dětí. Syn nedonošený nebyl a taky má z chudokrevností problém, je na té spodní hranici.
A pokud by se objevili nežádoucí účinky, tak se zkusit domluvit s dětskou dr. a vyzkoušet Maltofer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
6.8.10 14:17

Jo a jestli je ted na UM, tak si prescti slozeni UM, bude tam i zelezo, po prechodu na UM se to mozna vyresi samo a nebude ho muset brat v kapkach, nebo ne tolik :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
6.8.10 14:27

opravdu je to dost caste u vsech miminek. tak se nestresuj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
6.8.10 14:33
Aliik píše:
Jo a jestli je ted na UM, tak si prescti slozeni UM, bude tam i zelezo, po prechodu na UM se to mozna vyresi samo a nebude ho muset brat v kapkach, nebo ne tolik :wink:

Právě díky té chudokrevnosti - byla slabá na to, aby pila - jsme přešly na UM. Asi opravdu moc stresuju, ale vím, že to není výživou,a le má too vrozené a nějakou příčinu to mít musí, něco asi špatně funguje. Já mám špatné zkušenosti s doktory, tak se bojím. Můj první syn neměl nikdy ani nudličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
6.8.10 15:11

Ja nevim, ja se Zuzkou chodim do Fakultni nemocnice na hematologii a MUDra me docela uklidnovala, i kdyz to Zuzka ma hodne (rikala, ze prinejhorsim by ji priste dala kapacku trensfuze). Bereme Maltofer a pry se to ma zavedenim UM, kase, prikrmu atd. zlepsit. Pokud si nejsi jista, tak si radeji vyzadej doporuceni do hematologicke poradny, tam chodime my :wink:
Poprve jsme tam byly ve 4m, to mela to zelezo hodne kriticke, pak v 5m, to to bylo trosicku lepsi, ted pujdeme v 8m :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
6.8.10 16:58

revu, deti nesrovnavej takhle, kazde bude jine.
ja mam kamaradku jejiz kluci nemaj zelezo temer vubec a ani nicim nejde doplnit,proste to tak maj. plno vysetreni maj za sebou a proste jim nic nezjistili, jsou normalni , zdravi. Takze bych to tez nevidela az tak tragicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.8.11 20:57

Tak můj 7 týdenní syn je také chudokrevný. A to fest, těsně na hranici na transfůzi. Dostali jsme kapky Aktiferrin plus ještě jakési dvoje pilulky (nevzpomenu si název, ale je to myslím B12 a ještě něco). Máme 14 dní kapak 3× 8 kapek, pak kontrolní odběr krve a když to nebude lepší, tak šup do Dětské na hematologii… :roll:

Proč je chudokrevný vím - měl už 2 den po porodu těžkou novorozeneckou žloutenku (starší syn ji měl také, jsme v tom trošku specifičtí, docela jsme dali doktorům zabrat). Takže se mu tou léčbou těch červených krvinek nakonec rozpadlo až moc. :think:

Tedy příčinu vím, ale nikde jsem nenašla důsledky. Co vlastně ta chudokrevnost může způsobit? Nedostatenčé okysličení svalstva/orgánů je to jediné, co jsem na netu našla. Mohl by být pomalejší? Nebo co by se mohlo dít?
(Jinak problémy s přibíráním, kojením, prospíváním absolutně nemáme, to spíš naopak. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
11.8.11 22:57

Koukám, že mnou založená diskuse je oživená. Tak jsem jen s ročním odstupem chtěla říct, že hladina železa se opravdu srovnala, Actiferin už nebereme pár měsíců. Na druhou stranu musím říct, že nechuť k jídlu jí přetrvala a je to takový drobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.8.11 08:07

Revu, ale vy jste byli jen mírně anemičtí ne? Nevyhrožovali vám transfůzí…

S tou nechutí k jídlu je to zvláštní, my to nemáme (i když jsem se dočetla, že to patří mezi hlavní příznaky). Malej je ukrutnej žrout. Narodil se s váhou 4kg, v necelých 2 masících má 6kg. Prso nikdy neodmítne a vyžahne až do dna… :mrgreen: Kdyby nás obvoďačka naposlala na ten kontrolní odběr (pro jistotu), tak by na malém nikdo nepoznal, že je chudokrevnej (nebo že má vůbec nějaký problém: dobře spí, dobře kadí (i když prdíky trochu jsou, ale kdo je nemá, že?), není plakací - vydrží být koukací a hodnej (stejně jako starší v jeho věku), není extra spavej - v noci je mě schopnej budit na kojení i po 2 hodinách atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.8.11 11:26

Tak mi od pátku (5 dní zpátky) bereme ten Aktiferrin + Pyridoxin (vit.B6) + Acidum folicum (vit.B - kys.listová).

A už od druhého dne mi syn natáhl interval kojení ze 2 hodiny na 4-5hodin. 8-o (tzn. z 10-12 kojení udělal najednou jen 6 kojení denně) Tak jsem z toho taková rozpačitá. :think: Sice není žádné nedochůdče (ve 2měsících má 6kg), ale stejně mě to zaráží. Ještě týden to nechám být, pak ho převážím a uvidím, zda nepřestal přibírat. A když jo, tak to budu muset zkonzultovat s doktorkou.

Já to prostě nechápu. Jedním ze syndromů chudokrevnosti má být nechutenství a špatné přibírání. My jsme silně chudokrevní, ale přibírali jsme perfektně. A jen se na tu chudokrevnost začne léčit, tak začne jíst míň? 8-o Stalo se vám to taky některé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí