Opruzeniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5527
4.8.10 21:32

Pomoc! Opruzeniny

Maminky, potřebuju akutně nějakou babskou radu, co s opruzeým dítětem, když po ruce není nic z klasické dětské lékárničky - Bepanthen, Rybilka, Sudocrem… prostě nic.
Manžel odjel s naší dvouletou dcerou k babičce na Ukrajinu. Jelikož je naše malá bez plínek a dlouho se nám nestalo, že by byla opruzená, tak jsem prostě zapomněla do kufru přibalit cokoli na opruzeniny. Prostě mě to nenapadlo. Přibalila jsem nápasti na odřeá kolena, léky na alergii apod., ale tohle jsem prostě nějak vypusila… No, a manžel mi teď volal, že malá je celá červená a že neví, čím jí to namazat.
Lékárna daleko a hlavně se do ní dostane až zítra bůhví kdy.
Nemáte prosím nějakou babskou radu, jak by jí mohli pomoct?
Díky za jakýkoli nápad! A dobrou noc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
4.8.10 21:34

Ahoj, babská rada na opruzeniny - větrat, potírat černým čajem nebo odvarem z řepíku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21984
4.8.10 21:37

Slunečnicový nebo takový nějaký olej.

Jinak gratuluju k fotbalistovi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.8.10 21:39

souhlasim s fragolou, ja jsem mu jeste fenovala prdku fenem, byla to desna sranda pro nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.8.10 21:45

Bohu, díky za gratulaci ;)

Taky zastávám názor, že voda a vzduch jsou na opruzeniny nejlepším lékem, tak jsem jim napsala, ať pořádně umývají a luftujou, foukají atd. A řekla jsem mu, ať ji namaže sádlem. To bylo první, co mě napadlo :nevim: A ještě jsem mu řekla, že kdyby bylo moc zle, tak ať vykoupou v heřmánku (doufám, že ho babička má :think: ). Tak uvidíme, jak se s tím poperou.
To je tak, když pošlete chlapa s děckem na prázdniny :zed: :zed: :zed:

Dalším radám se nebráním, tak pište pište pište :huban: Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.8.10 13:50

Pokud nemá plínku tak je to super, přesně jak píšou holky, omývat černým čajem, pořádně vysušit a větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.8.10 08:03

O tom černém čaji jsem slyšela poprvé. Díky za tip! Doufám, že už to nebudu nikdy potřebovat. Malá na opruzeniny nikdy netrpěla - používala jsem od narození osvědčenou vodu a vzduch a dobrý.
Manžel vola, že už je ot dobré - že lítala nahatá, ons e vypail kamsi do lékárny pro nějakou mastičku a prý dobré, tak mu budu věřit. Jsem jak na trní, když jsou tak daleko a já nemůžu ovlivnit nic - jídlo, oblečení, obutí… nic. Snad se mi v pořádku vrátí a to opruzení je to nejhorší, co je během výletu na UA potká!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
6.8.10 11:06

Černý čaj je super i na potničky a podobné pupínky. Dezinfikuje a vysušuje. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.8.10 20:27
cancerka píše: Černý čaj je super i na potničky a podobné pupínky. Dezinfikuje a vysušuje. :potlesk:

Tak potniček (nebo novorozeneckého akné??? čert ví, co to bylo :roll: ) jsme se konečně zbavili včera. Zabrala „Ondřejova mast“. Kdybych to věděla dřív, zkusila bych i čaj ;) SNad už to nebude potřeba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
23.5.16 08:31

Ahoj, vím, že tato diskuze už je staršího data, ale třeba někomu pomůže moje zkušenost ;)
Máme doma výbornou zkušenost s novou Rybilkou Neo :palec:
Jak jsem zjistila, tak je to nové složení, takže už nemá ten rybí odér, ale má příjemnou jemnou vůni, skvěle se roztírá. Je bez konzervantů, parfemace a bez parabenů, obsahuje rybí a mandlový olej, panthenol, vitamín E a oxid zinečnatý, tak balzám na dětský zadeček :*
Paní v lékárně mi říkala, že je to nejmodernější a nejkomplexnější krém na opruzeniny na trhu u nás. A je to dokonce český výrobek, tak to mě těší, protože dávám přednost našim výrobkům. ;)
Cena je skvělá, takže to je moc příjemné překvapení, a dalším překvapením je, že se dají koupit i ubrousky Rybilka Neo plus za dobrou cenu a také se dají spláchnout do WC :palec: A vlastně také obsahují panthenol :)
Předtím jsme používali např. Sudocrem, ale je plný konzervantů a navíc je dost drahý, takže jsme od něj brzy přešli na Bepanthen, ale ta cena je taky vysoká a opět jak jsem pak zjistila, tak je taky plný chemie, takže Rybilka Neo je nejlepší a pomáhá nám, navíc je hypoalergenní, takže není co řešit.
Za nás doporučuju :palec: ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí