Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, mému malému je 5 měsíců, problémy s přibiráním máme i nemame prosté méně jí. ale váha ještě v normě. Plně kojim a musim říct že už X tý člověk mi říka ze malej je hrozně bílej a já to samé . bojim se že budeme mit oba chudokrevnost. je fakt ze má strava je slabší už z důvodu diety vůči malemu. a na maso jsem nikdy moc nebyla
+ beru Femibion 400+DHA kde zjistuji ze neni ani calcium ani železo. pobolivaji me uz klouby. tak jsem nasadila calcium. ale o zeleze jsem to zjistila az ted. človek si rekne ze kkojeni je pro maleho to nejlepši ale nakkonec co mu človek da že? UM máji všechny vitaminy co maji mit tak si rikam zda neni lepsi byt na UM nez MM?. I jsem se setkala s tim ze maminy které kojily mely více nemocné deti nez ktere byly na UM. Ted mam tedy obavy z chudokrevnosti, zitra jdu k doktorovy at mi udelaji odbery a nadale se budu radit s dětsk.doktorkou. taky ji to mohlo dojit ze je takhle bílý
jsme takhle uz od pomalu od 2 měsíců.
Ahoj Zdeni,
je možné, že když máš málo železa, bude ho málo i v mm. Kojené děti taky mohou trpět nedostatkem železa a řeší se to kapičkami / aktiferinem/.
Jen jsem nepochopila proč držíš kvůli malému dietu??JE alergik??
Ahoj,
malý byl taky chudokrevný - ale kapky jsem brala já, filtrovalo se to do mlíka. ![]()
Nám za 14 dní ten Aktiferin zabral tak, že se z hodnot blízkých transůzi dostal do normálu.
Kapky musíme brát dál, ale už ho i to „nechutenství“ přešlo a zase se asi dostal do nějakého spurtu (návrat k 2 hodinovým intervalům kojení).
S tou úvahoou o UM to má něco do sebe. Podle mě je MM z tohoto pohledu MM výhodnější jen tehdy, pokud má žena zdravou a vyváženou stravu. Pokud tobě něco chybí, nebude to ani v tom mlíku…
Ale když to spravíš u sebe, tak pak to bude dobré a nebudeš muset přestávat kojit, ne?
Ahoj maminky, moc vas prosim o radu.Mam 8 tydeniho chlapecka, narodil se o mesic drive a jsme hodne chudokrevni, vysledky mame na hranici, doktorka nas strasi, ze mozna budeme muset na transfuzi, bereme Maltofer 2× denne 8 kapek, vitamin B12,kyselinu listovou a za tyden se nic nezmenilo, nezhorsilo se to, ale ani nezlepsilo, tak nam dala jeste tyden. A ja nejsem schopna myslet na nic jineho..mam o maleho az asi nezdravy strach, tim, jak se mi narodil driv a mel 1.810kg, tak se o nej strasne bojim.5 tydnu byl plne na mm a pred tydnem jsme presli na nutrilon, papa krasne i krasne pribira, uz mame 4kg, unaveny byva, ale pak ma zase dny, kdy je zivy az moc. Prosim, napiste kdo jste mel neco podobneho a uklidnete me, nebo uz se z toho asi zblaznim…Dekuji
@Andrejj Dcera měla taky hodně nízký hladiny železa a strašili nás s transfuzí, nakonec to vyřešil ten Maltofer a to jsme měli teda dávky nižší než má tvůj chlapeček.. Neboj, doplnění železa není rozhodně otázka jednoho týdne, kord pokud ho má opravdu nedostatek. Dáváš mu to na lžičce?
Pokud by transfuze byla opravdu třeba, vůbec se toho neboj, krásně rychle se mu tak všechno doplní a on se i hezky probarví a ožije
![]()
Zdravim, ano, davame na lzicce, vetsinou s kapickami na prdiky, protoze ty mu narozdil od zeleza chutnaji.Ja mam asi nejvetsi strach z toho, aby mu to nejak vyrazne behen toho tydne nekleslo a ja to treba nepoznala..a jeste se zeptam k te transfuzi, jak dlouho to trva, nebo, jak dlouho bychom museli byt v nemocnici? Doktorka mi k tomu nic moc rict nechtela. Dekuju mockrat za info ![]()
@Andrejj Podle mě to určitě už klesat nebude, musel by mít třeba krevní ztráty, což určitě nemá.. ![]()
Co se týče té transfuze, tak já úplně přesně nevím. Nás s tím jenom strašili a nakonec jsme nemuseli, ale předpokládám, že by to byla otázka jednodenní návštěvy, kdy mu to nechají vykapat a pak půjdete zase domů ![]()
Já jsem tenkrát i přemýšlela, jestli bych eventuálně mohla dceři darovat přímo svoji krev, ale ani to by nešlo, protože jsem zjistila, že máme každá jinou krevní skupinu..
Nene, nic takoveho nema.Tak dekuji za informace
,hned je clovek o neco klidnejsi, doktorum totiz moc neverim, nemam nejlepsi zkusenosti i kdyz nase detska je dobra, uz je hazu do jednoho pytle. Zkusenym maminkam verim vic
.Preji hezky den