Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máme také problém, malé je rok a půl a v půl roce měla poprvé zánět močových cest. od té doby, tedy za poslední rok, měla 7× zánět močáku a 1× zánět ledvin.. už nevím co dělat… po zánětu ledvin a měsíčním přeléčováním antb. po týdnu opět infekce takže antb které bereme už měsíc a půl, dělán ultrazvuk a ten čistý… dnes jsem volala na výsledky z kultivace a už tam má zase infekci a už je necitlivá na antb co bere, takže nám je změnil na jiné a ve středu zasenesem moč aby viděl zda zabírají… na nefrologii jdeme poprvé až 27.2. je tam 3měsíční čekačka, to jsme taky naštvaná… takže tzatím vše řeší náš praktický mudr… mezi tím jsem už byla i u heomeopata tak bereme Chamomilu a mám napsat zda lepší… malá je přes den bez plínky má jen na noc… dáváme uroval sirup, probiotika, pouze rychle sprchujeme a myjeme intimním gelem pro holčičky astejně tam vždy něco je, jsem už zoufalá, připadám si jako neschopná, ještě potom, co se do mě pustí babičky, že ji musím oblékat atd, sakra přeci nejsem blbá, malá má pořád punčochy, tepláčky a vždy bačkůrky…
a co jí udwlají na té nefrologii? mám přinést moč, a když ultr nic neukázal, takže se mám připravit na kontrastní látku??? nebo mikci??? to si nás nchají v nemocnici? děkuji moc
Ahojky, tento článek je jakoby ho psala moje máma o mně, když jsem byla malá. Zánět močových cest, návštěvy na nefrologii, nejrůznější druhy atb a tak pořád dokola od 2-15 let. V dospělosti jsem zdravotně už celá porouchaná a ani se nedivim po tolika letech užívání atb. Začala jsem se hodně zajímat o duchovní příčinu nemocí a dozvěděla jsem se, že nemoci s močovým měchýřem a ledvinami souvisí se vztahy s lidmi které máme kolem sebe. U mě to absolutně sedělo, naši se v té době rozvedli, máma byla psychicky na dně atd. Dítě na problémy kolem sebe neumí reagovat jinak, nežli nemocí. Jestli ti můžu radit, tak svou holčičku uchraň od chemie. Je fajn, že to řešíte s homeopatem, ten by mohl pomoci.
Dobrá je taky poradna www.empatia.cz Tam ti zdarma poskytnou konzultaci, čím by to mohlo být.
Přeju brzké uzdravení! ![]()
někde jsem četla, že tyto potíže může způsobovat zvýšená hladina cukru v krvi, dělali jí test na cukry? Pokud by neměla vpořádku cukry, léčba stb apod. je k ničemu, museli by odstranit příčinu ![]()
Měli by ji komplet vyšetřit, nejlépe v nemocnici. Tohle už není samosebou.
Holky moc děkuji za rady…
jinak z krve ji nedělali nic, jen na alergie na moje vyžádání, já jsme atopik. tak ted počkám do toho unora co řekne ta nefroložka a pokud nás nikam nepošle na nějaké pořádné vyšetření tak si lze vyžádat vyšetření někde? třeba Motol praha? jde to i bez toho aniž bych měla žádanku? děkuji
@p78 jinak možná je i toto pravda, jelikož stravíme baráček, a tak není na hypotéku i pronájem, museli jsme se nastěhovat k rodičům a jelikož já bych ke tchýni nešla a přitel by s k mým rodičům už nevešel, bydleíme tedy oddělene každý u svých rodičů než se dostaví baráče… takže nemá malá rodinu pohromadě…
No tak to mi připadá vysvětlující.
Nechci ti radit, ale vyšetření v Motole nic nespraví, pokud se holčičce stýská po blízkých a chce je mít pohromadě. Lidé často jezdí od jednoho lékaře k druhému a stejně se nic nezjistí, protože se nehledá duševní příčina nemoci. ![]()
@Nikolina21 píše:
@p78 jinak možná je i toto pravda, jelikož stravíme baráček, a tak není na hypotéku i pronájem, museli jsme se nastěhovat k rodičům a jelikož já bych ke tchýni nešla a přitel by s k mým rodičům už nevešel, bydleíme tedy oddělene každý u svých rodičů než se dostaví baráče… takže nemá malá rodinu pohromadě…
Zkus si do Motola zavolat, možná Tě vezmou bez žádanky.
Víš co bych vyzkoušela? Pokud opravdu nemůžete být s manželem spolu…našla bych si chvilku, kdy je malá vyklidněná, třeba před usnutím a povídala bych jí o tom, že se máte s tatínkem rádi a že on jí moc miluje, přestože spolu teď tolik nejsou a že všechno je jen proto, že stavíte domeček ale pak že to zase bude príma. Děti nejsou hloupé, přestože máme tendenci je podceňovat, protože jsou přeci malé a ničemu nerozumí. Ale oni rozumí až moc dobře, ikdyž se verbálně ještě neumí vyjadřovat. Za zkoušku nic nedáš…já si myslím, že by to mohlo pomoct.
V jednoduchých věcech je největší síla.
Já osobně si třeba bolesti v krku léčím odpouštěním a funguje to 100 pro!
lepší než bráttýden atb.!
@Nikolina21 Byl vyloučen reflux močových cest? Nebo to se dělá aý na té nefrologii?
@p78 No že jedna příbuzná, který bude 15, tak jí doktorka na nefro, řekla, že tam bude chodit, až do začátku sexuálního života, že pak taky znova příjdou ty samý problémy. Jinak asi už 5 let nic v moči ani v krvi neměla. Ale tak aspon za ní má ta doktorka peníze ![]()
@AliTad píše:
@Nikolina21 Byl vyloučen reflux močových cest? Nebo to se dělá aý na té nefrologii?
Právě to mě napadlo, reflux…