Opakovaný exantém u 11měsíčního

9
24.7.16 10:04

Opakovany exantem u 11ti mesicniho

Ahoj holky, nemate nektera zkusenost s necim podobnym? Malemu se jiz druhy mesic opakovane vraci vyrazka, prikladam foto, dostali jsme kortikoidove mazani Advantan, ktere tedy do druheho dne zabere, ale za par dni to ma malej zpatky. Zacina to malymi flicky a pak se slejva do vystouplych cervenych map. Suche ani popraskane nejsou. Zatim jsem nevypozorovala zadnou souvislost s jidlem, praci prasek jsem nemenila, snad jen ze se vyrazka zhorsi, kdyz se malej zpoti. Na slunicko skoro nechodime.
Ze zacatku mel k tomu vysoke horecky, zaver byl neurcena virova infekce s koznimi projevy.
Horecky nastesti nema, ale vyrazky porad.
Z Motola nas uz predali zpatky k obvodni, ale prece nemuzu maleho mazat porad kortikoidama :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
240
24.7.16 10:36

Vypadá to jako kopřivka. Kortikoidy dlouhodobě opravdu nejsou dobré. Jestli nepomohli v Motole, zkus kožní kliniku.

Existuje kopřivka, kterou právě vyprovokuje pot - cholinergní kopřivka. Možná, že je to to, co tě trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
26.7.16 08:55
@Threzka píše:
Ahoj holky, nemate nektera zkusenost s necim podobnym? Malemu se jiz druhy mesic opakovane vraci vyrazka, prikladam foto, dostali jsme kortikoidove mazani Advantan, ktere tedy do druheho dne zabere, ale za par dni to ma malej zpatky. Zacina to malymi flicky a pak se slejva do vystouplych cervenych map. Suche ani popraskane nejsou. Zatim jsem nevypozorovala zadnou souvislost s jidlem, praci prasek jsem nemenila, snad jen ze se vyrazka zhorsi, kdyz se malej zpoti. Na slunicko skoro nechodime.
Ze zacatku mel k tomu vysoke horecky, zaver byl neurcena virova infekce s koznimi projevy.
Horecky nastesti nema, ale vyrazky porad.
Z Motola nas uz predali zpatky k obvodni, ale prece nemuzu maleho mazat porad kortikoidama :zed:

Je to typická kvasinka. Přidejte se sem k nám do skupiny :-)

https://www.modrykonik.cz/group/6098/

anebo rovnou napište na Vera. Kam@email.cz

(tohle se dá do měsíce vyhojit i bez použití kortikoidů)

přikládám fotky, jak se to správně léčí. Věra Z.

Příspěvek upraven 26.07.16 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
26.7.16 08:57

@Threzka ještě posílám ukázky, jak mohou projevy kvasinky vypadat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...