Předávkování zyrtec kapky 4leté dítě

21.7.16 21:37

Předávkování zyrtec kapky 4leté dítě

Ahoj, prosím o radu. Syń 4roky, bere pravidelně zyrtec kapky, ráno 5kapek a večer 5 kapek. Ráno normálně dostal, večer jsem mu je dala taky ale muž mu je dal za půl hodiny znovu takže místo 10 kapek dohromady za den měl 15. Myslíte, že to může nějak ublížit, Jsem blbá, vždycky mu je dává muž, měla jsem mu říct že už jsem je malému dávala :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13765
21.7.16 21:41

Vygůgli si příbalový leták, ale myslím, že se mu nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.16 21:50

Píšou toto : Jestliže jste užil(a) více kapek Zyrtec, než jste měl(a)

Pokud se domníváte, že jste užil(a) vyšší dávku přípravku Zyrtec, než jste měl(a), informujte prosím svého lékaře, který rozhodne v případě potřeby o dalších opatřeních.

V případě předávkování se níže uvedené nežádoucí účinky mohou vyskytnout se zvýšenou intenzitou. Byly hlášeny následující nežádoucí účinky: zmatenost, průjem, závratě, únava, bolest hlavy, malátnost, rozšíření zornic, svědění, nervozita, útlum, ospalost, otupění, abnormálně zrychlený tep, třes a zadržování moči.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.7.16 21:53

@Čyřlístek a co zkusit zavolat buď na toxikologickou poradnu (pokud tam jsou i v noci) nebo na pohotovost? Svého lékaře těžko v deset večer budeš nahánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.7.16 21:54

Když tak volat toxikologickou linku, ale osobně jsem dost otrla, řekla bych si, ze aspoň bude dobře spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
21.7.16 22:04

Řekla bych, že se vůbec nic nestane. Pokud bys kvůli tomu neměla spát, tak si zavolej na toxikologické centrum. Ale z praxe (stáže v nemocnici) mám zkušenost, že ani 2-letým po vypití celé lahvičky nic nebylo, ale samozřejmě se pozorovali na JIPu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
21.7.16 22:25

@Čyřlístek Takhle jednorázově se nic nestane, neboj ;) Nikde bych neplašila, nevolala. To bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
21.7.16 23:22

Nas 5,5 lety ma urcitou davku desloratadinu (=aerius), ale zjara mel hroznou alergii… doktor rekl zdvojnasobit davku, pomohlo, klukovi se ulevilo a vedlejsi ucinky jsem nepozorovala…

myslim ze takhle jednorazove se mu nic nestane…rano mu nedavej tecj 5 kapek, zase az vecer…ono se to vyrovna vlastne…
navic se koukni do pribalaku - v 6 letech se zdvojnasobuje davka zyrtecu… to nemate za dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek