Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky chci vyzkoušet Biodermu na atopický ekzém, máte zkušenosti? Malá 14 měsíců má atopický ekzém, tak chci znát názory jestli zabírá. Prosím kdyztak přesný název krému, díky
My bojovali hodne s atop. A ze zkusenosti doporucuju https://www.google.cz/search?…
Je velky za malo penez. Kdyz je pokozka hodne podrazdena tak hlavne nestipe. Coz jsem se u hodne kremu primo pro miminka s atop setkala ze paleli a stipali. A na vic se da použít jako mydlo.
A nevim jestli je to i vas pripad ale my jsme nakonec zjistili ze to ma hlavne z jídla. Jak jsme vynechali určite potravinu tak ekzem takrka vymyzel
@zuzula.82 píše:
A nevim jestli je to i vas pripad ale my jsme nakonec zjistili ze to ma hlavne z jídla. Jak jsme vynechali určite potravinu tak ekzem takrka vymyzel
Jj taky už má malá omezený jídelníček, ale i tak to trochu má. Co jste vynechali za potraviny?
@zuzula.82 píše:
Jj taky má malá omezený jídelníček, ale i tak to trochu má. Co jste vynechali za potraviny?
U nás (děti atopici) bioderma taky moc nepomohla, ale co chválím tak teď nový sprchový olej - je velmi příjemný. Jinak malí mají opalovací krém mineral, který dobře snášejí. A na promazavání taky doporučuji Epaderm, my používáme ointment.
Vyzkoušela jsem Bidodermu atoderm myslím PP baume jako není špatná, ale moc nepromaže, rychle se vstřebá. Používala jsem až v klidovější fázi. V té akutní fázi hlavně promazávací míchané z lékárny (Lenienka, Honzíkovka, Ambiderman, Glycerínka)
Nám pomohla, ale měli jsme lehkou formu, taky pomohlo jen čistě bavlněné oblečeni hlavně spodní pradlo a puncosky ty co jsme nosily za totace ty vroubkovane kupovali jsme je v kiku
@Michy35 taky máme jen bavlnu a i peru ve slizu což jí taky hodně pomohlo, ale žádnou mast jsem zatím nenašla co by ji sedla a když najdeme tak zabírá chvilku.
No to bych asi napsala roman. Ale zjednodusene je to veskere bobulove ovoce ii hrozna a veškeré kys ovoce napr merunky, broskve, citrusy atd… Orisky, a defakto i cokolada kravske mleko atd… Ale postupem casu jsem zkousela a zkoušela a ted treba snese jahody, mleko a i cokoladu. Je potreba zkoušet.
A jestli muzu doporucit kdyz to bude mit hodne tak vzit obycejny repkovy olej na smazeni a jeste ve vane namazat. Uzamkne to vodu v kuzi a bude to hned lepší.
Já teda prala v prasku pro mimi a davala na vic jedno machani. A pak vyzehlit hlavne z vnitrni strany. Kupodivu to pomahalo
@zuzula.82 tak to já mám taky asi vychytaný co ji vadí, ale asi to bude ještě něco
jinak já si vyrábím mýdlový sliz a zlepšilo se to.
@Charlotte 29 taky jsem ho hodne pouzivala
tak to fakt muze byt jena potravina nebo i neco jiného. Ja když zkousim neco noveho tak cekam 3 dny. Pokud se neosype tak je to ok ![]()