Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Charlotte 29 to je bohužel hodně individuální, každému zabírá něco jiného. Mně dlouhodobě nejvíc pomáhá A-Derma Exomega a vůbec všechno s ovsem (koupele, pleťové masky atd). U mně třeba jídl vůbec nemá vliv, můžu si vynechávat, co chci a stejně prd. Ale musím zaklepat, že už delší do, bu nemám ekzém vůbec žádný, nebo jen málo a mírný. Co mi taky dlouhodobě pomohlo, bylo přejít na eko a málosložkové prostředky do domácnosti. Vyrábím si už tebou zmíněný sliz na praní, samozřejmě žádná aviváž a v domácnosti si vystačím se sodou a octem, případně prostředkem na bázi mýdlových ořechů (mám oblíbenou značku Tierra Verde - česká, velmi šetrná, ale funkční, dá se koupit i ve velkých baleních).
Ahoj, já jsem teď dceru mazala Biodermou Atoderm PO zinc, prvních 14 dní v pohodě, ekzém se lepšil, ale poté nastala silná alergická reakce. Prý na ten zinek… ![]()
@zuzula.82 píše:
No to bych asi napsala roman. Ale zjednodusene je to veskere bobulove ovoce ii hrozna a veškeré kys ovoce napr merunky, broskve, citrusy atd… Orisky, a defakto i cokolada kravske mleko atd… Ale postupem casu jsem zkousela a zkoušela a ted treba snese jahody, mleko a i cokoladu. Je potreba zkoušet.
A jestli muzu doporucit kdyz to bude mit hodne tak vzit obycejny repkovy olej na smazeni a jeste ve vane namazat. Uzamkne to vodu v kuzi a bude to hned lepší.
To prosim ne, atopicka kuze je sucha kuze a potrebuje vodu, ne olej. Mastne na to nepatri. V klidovem stadiu to chce hydratacni krem. Koupat jen v ciste vode 2-3× tydne. A zakladem je ta dieta, kuze je odrazem strev.
nejlepe protikvasinkova dieta, vybechat cukr, bilou mouku a mleko, zaradit spoustu zelene zeleniny (okurka, brokolice, kedlub a podobne…). Ale je to fakt individualni, vsak to vite ![]()
@HoA Mai! mýdlový sliz taky vyrábím a zlepšilo se to a co se týče kosmetiky tak koupu v čisté vodě a každý 3 den olej od Linolea do vany to ji pomáhá a promazávám přírodním bambuckym máslem…ale to nestačí bohužel.
@blumen to je právě problém to jídlo. Jí vadí strašně moc věcí a teď jsem četla o vyřazení mléčných výrobků, ale z toho mám docela hrůzu to nevím co ji dám protože ujíždí na lipanku ![]()
@Charlotte 29 píše:
@blumen to je právě problém to jídlo. Jí vadí strašně moc věcí a teď jsem četla o vyřazení mléčných výrobků, ale z toho mám docela hrůzu to nevím co ji dám protože ujíždí na lipanku
No vyradit mlecne vyrobky je zaklad a obzvlast Lipanka, ve kterem je cukr. Dceri davam bily jogurt, je povolen 2-3× tydne. Ja ho davam kazdy den, uz to mame pod kontrolou…
@blumen me to prave poradili v brne na klinice a fakt kdyz ho namazu jeste ve vane nebo to jen naliju do koupele tak je to super. Ten olej prave uzamkne tu vodu v kuzi. A to mi jeste poradili dat do vanicky treba lžičku solamilu aby se vysrazel chlor
@Charlotte 29 je zajimave ze mleko nemohl ani prevarene to byl hned celej olezlej, ale lipanek nebo urcite jogurty jo. Z tech mu nic nebylo ale prostě museli byt vanilkove nebo s ovocem co mohl.
@zuzula.82 píše:
@blumen me to prave poradili v brne na klinice a fakt kdyz ho namazu jeste ve vane nebo to jen naliju do koupele tak je to super. Ten olej prave uzamkne tu vodu v kuzi. A to mi jeste poradili dat do vanicky treba lžičku solamilu aby se vysrazel chlor
No oni doktori radi, co se tyce ekzemu fakt nesmysly a pak to resi kortikoidy. Jestli vam to pomohlo, dobre, ale ostatnim radim nemastit.
Je ale pravda, ze do roku a pul mel jogurt jen actimel nebo activii.. Furt se mi to plete.
@blumen čistý b. jogurt do ní nedostanou
nikdy ho nechtěla Koukala jsem se jak nahradit vápník ale půlka věci ji z toho vadí a nějaký semínka nevím jak bych ji dávala
za jak dlouho bych poznala po vyřazení mléč. vyrobků zlepšení?
@Charlotte 29 píše:
@blumen čistý b. jogurt do ní nedostanounikdy ho nechtěla Koukala jsem se jak nahradit vápník ale půlka věci ji z toho vadí a nějaký semínka nevím jak bych ji dávala
za jak dlouho bych poznala po vyřazení mléč. vyrobků zlepšení?
Nejdriv po 3 tydnech bych rekla. Cela ta lecna ekzemu je na dlouho, my videli zlepseni po 6 tydnech na diete, ale dlouhodobe.
@Charlotte 29 my pouzivame Bioderma atoderm intensive baume (ted ho maji v superakci na lekarna cz) a mazem 2-3× denne, kdyz ma horsi stavy. A co je uplne super je ten jejich koupelovy olej Bioderma Atoderm výživný koupelový olej. Sprchujem kazdy den (i kdyz nekdo rekne, ze se to nema) umyt olejem a promazat kremem biodermou. Jak tu nekdo zminoval, tak je jeste bioderma atopic jiný krém, ale ten je slabý. Jo a na pusinku, kdyz se objevi vyrazka i u pusy pouzivam Biodermu ABCderm na okoli ust a taky je super.
Ahoj, celá rodina se mažeme Bioderma Atoderm Créme Nourrisante, mytí atoderm créme lavante, jsou šetrné. A když je teda opravdu zarudlé místo, tak promazávám eucerinem 12% omega, dlouhodobě to fakt pomohlo. Synovi 5 a půl ty ložiska zmizely a vlastně už se neobjevují