Jak se opálit

AnetaNovakov
27.4.24 19:21

Opaleni metody

Ahoj holky, jsem odjakživa jak ředitel vapenky a dost me to trapi. Jak to resite vy? Pouzivate nějaké samoopalovaci produkty? Chodite do solarka? Solarka se bojim, samoopalovaci veci mi smrdi. Naposled jsem mela samoopalovaci kapky Garnier, vysledek poměrně pekny, ale ten zapach. Neexistuji nejake tablety na zbarvení pokozky? Prijde mi, ze mi nic neslusi za oblečení. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
27.4.24 19:29

Já se sice opalují dobře, ale cíleně se sluníčku vyhýbám. Není to zdravé. V minulosti byla bílá pokožka plusem. Možná se tím inspiruj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
27.4.24 19:34

@AnetaNovakov moje maminka se vždy ráda opalovala, před pěti lety měla na nose melanom, loni vedle nosu bazaliom - už se neopaluje, na obličej používá 50, a na tělo 20 ochranný faktor - ono to člověka jednou dožene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 20:19

Jsem pihovatá světlovláska, opaluju se fakt blbě a beru to tak, že to ke mně prostě patří :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5241
27.4.24 20:24

Jsem bila odjakziva a trapilo me to naposled tak ve dvaceti. Proste jsem Snehurka a hotovo, neresim to :nevim: Kdyby byly nejake tablety, po kterych se clovek snadno opali, tak solarka krachnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
27.4.24 22:03
@AnetaNovakov píše: Více

Pokud máš pocit, že ti nic nesluší, zajdi si na barevnou typologii, zřejmě nosíš oblečení/vlasy úplně nevhodných barev. Opálení s tím nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.24 22:21

Dřív jsem se vygulila na slunko a tam jsem vydržela hodiny. Jen jsem jela prsa a otočka na záda. Už to nedělám. Buď jsem v bazénu, na hlavě kšiltovku a vše pod ramena mám ve vodě. Říkám tomu poloha na krokodýla. Nebo si pod pergolou sednu/lehnu a čtu si.
Mám hodně pigmentu. Takže i tak chytám barvu a to se natírám krémy. Mám respekt, protože bývalá sousedka měla rakovinu ze slunka na nose. Od sestřiného muže v rodině taky. Ten se ztratil do roka od zjištění. Užil si teda poslední dovolenou u moře, než se na rakovinu kůže přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.4.24 11:52

Vyhýbám se sluníčku a jsem hrdě bílá i v létě. Jo a používám SPF 50 na celé tělo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
29.4.24 18:12

Bývalá kolegyně z práce je zrzka, na slunce nechodí vůbec, je bílá po celý rok a pro ostatní je divná, když jsou skoro vsíchni snědí a ona bílá jako stěna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
5.6.24 08:04

Do solárka nechodím vůbec, nikdy jsem tomu nefandila. A asi ani nebudu. Samoopalovací jsem v minulosti jednu sezonu pouzila a vadil mi trochu ten pach, pak jak to bylo mastné a byla jsem trochu flekatá. Opálím se docela blbě, jsem takový světlý typ a žily mi to netrhá. Chodím hodně na dlouhé vycházky, na výlety, sem tam na koupák nebo slunění na zahradě, ale nehrotím to. Opálím se, tak se opálím, neopálím, no tak nebudu. Ale na slunce budu chodit víc, kvůli vitamínu D. Ale opálení opravdu nehrotím, záda je samé znaménko a na kožním, kde mám kontrolu každý rok mi říkají, ať to zas nepřeháním. Všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
5.6.24 08:33

Jsem na tom stejně.
Používám ne vyloženě samoopalováky, ale taková ta mléka mezi, čili nejsem jako opálený, ale potlačí to takovou tu mrtvolně bílou, kterou normálně mám.

Třeba tenhle je fajn: https://www.dm.cz/…7109450.html

Ani nesmrdí.
Na klasických samoopalovácích mi ani tak nevadí ten smrad, spíš to, že jak se vymývají, tak to flekatí a zase mazat se tím pořád nechci.

Tabletky na opálení vyloženě nejsou, jedině snad betakaroten, ale bacha, nesmí se to přehnat, pak má pokožka tendenci oranžovět jako mrkev :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová