Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, dáte mi někdo ověřený tip na opalovací krém pro miminka (5m)? Koupila jsem Eco Cosmetics a je tak dokonale voděodolný, že nejde smýt ani na několikrát teplou vodou a mýdlem. Zkusila jsem na sobě a opravdu si nedovedu si představit, jak bych to z malého drhla.
Jinak samozřejmě ho nemám v úmyslu nechat na slunci, ale opaluje to i ve stínu, plus je malý pěkná bledule.
Takže ideálně něco s minerálními filtry, pokud možno bez nano částic, ale aby to šlo dobře smýt. Děkuju ![]()
Já jsem koupila opalovací olej od Karla Hádka. Hlavně teda kvůli atopáku.
Já jsem takhle malé dítě před sluncem chránila, opalovacím krémem jsem nemazala.
Wooden spoon (jen se hur roztira, ale to jsou holt mineralni filtry)
Dcera mela sklony k ekzemum a super. Ted je vetsi a koupila jsem ji mineralni Biodermu ve spreji. Vim, ze to neni nic echt proti tomu Wooden Spoonu treba, ale za nas dobry, sprej mne i dceri vyhovuje.
@Kukacka123 děkuju za tip. Píšou že je s " invisible zinc". Takže nezanechává takovou tu extra bílou vrstvu? A jde dobře smýt?
Do stinu bych rozhodne nemazala. Dite slunce v rozumne mire potrebuje, minimalne kvuli vit. D.
Nevidim duvod mazat petimesicni, toho proste nechas ve stinu a kdyz mu obcas nekam zasviti slunce, tak to nevadi.
@AnastazieB @Lucie_Sx holky, já bych ho taky nejradši nemazala. Ted ho taky nemažu, ale jedeme na dovolenou k vodě a mám strach, aby se mi tam v tom stínu nějak nespálil. Samozřejmě přes poledne u vody nebudeme. Všichni straší, jak to opaluje i ve stínu, tak se toho trochu bojím. První dítě bylo konec léta, tak tam jsem se tomu v miminčim věku vyhla.
@Alushka.S píše:
@AnastazieB @Lucie_Sx holky, já bych ho taky nejradši nemazala. Ted ho taky nemažu, ale jedeme na dovolenou k vodě a mám strach, aby se mi tam v tom stínu nějak nespálil. Samozřejmě přes poledne u vody nebudeme. Všichni straší, jak to opaluje i ve stínu, tak se toho trochu bojím. První dítě bylo konec léta, tak tam jsem se tomu v miminčim věku vyhla.
K vode nebo k mori…?
Mazu tehdy, kdy vim, ze uplne neohlidam ten stin (napr. batole coura po plazi stin-slunce) a kdy jsme venku fakt dlouho a hodne to pari (u more, koupak a tak). Jinak nemazu.
Na tvem miste bych asi promyslela to stineni, mit napr. plazovy stan, dobry slunecnik, stineni kocaru apod. A opalovak mit az jako zalohu, prip. nemazat hned, ale az po nejake dobe Ono to na te kuzi vidis, jak reaguje, kdyz to vezmes velmi pozvolna.
@Alushka.S píše:
@Kukacka123 děkuju za tip. Píšou že je s " invisible zinc". Takže nezanechává takovou tu extra bílou vrstvu? A jde dobře smýt?
Ktery myslis? ![]()
Já pokukuju tady po Weledě: Weleda Dětský krém na opalování Sensitive SPF50 50 ml. Píší, že je s minerálním filtrem. Nemám to ale vyzkoušené, jak se roztírá…
Nemazala bych, dítě potřebuje vitamín D. Jedno dítě mám v lednu, k vůli starším dětem jsme s ním podnikli různé aktivity. Bylo pravidelně na přímém slunci jen v kočárku pod clonou z Emitexu s UV 50. Taky jsem se poprvé bála, ale nikdy se nic nestalo.
Tu clonu bych koupila novou, ne z druhé ruky a po sezóně vyhodila. Věřím, že čas a praní by mohlo tu UV vrstvu oslabit. Taky jsem to tak udělala, dalšími dítěti koupila novou.
@Levandulina Tak ten mela kamarádka a pry to prakticky rozetřit nejde.
Mimochodem, cetla jsem zajimavou vec. Zatímco spf 20 blokuje 93% zareni, spf 50 jen 97 ![]()
@Ba-stet píše:
Mimochodem, cetla jsem zajimavou vec. Zatímco spf 20 blokuje 93% zareni, spf 50 jen 97
Tam to ale az tak neni o tom, kolik procent zareni to blokuje, ale za jak dlouho musis zas natirat ![]()