Opalovací krém pro miminka 2021

1695
12.7.21 22:55

Opalovací krém pro miminka 2021

Prosím, dáte mi někdo ověřený tip na opalovací krém pro miminka (5m)? Koupila jsem Eco Cosmetics a je tak dokonale voděodolný, že nejde smýt ani na několikrát teplou vodou a mýdlem. Zkusila jsem na sobě a opravdu si nedovedu si představit, jak bych to z malého drhla.
Jinak samozřejmě ho nemám v úmyslu nechat na slunci, ale opaluje to i ve stínu, plus je malý pěkná bledule.
Takže ideálně něco s minerálními filtry, pokud možno bez nano částic, ale aby to šlo dobře smýt. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18177
12.7.21 23:01

Já jsem koupila opalovací olej od Karla Hádka. Hlavně teda kvůli atopáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13808
12.7.21 23:13

Já jsem takhle malé dítě před sluncem chránila, opalovacím krémem jsem nemazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
12.7.21 23:38

Wooden spoon (jen se hur roztira, ale to jsou holt mineralni filtry) :palec: Dcera mela sklony k ekzemum a super. Ted je vetsi a koupila jsem ji mineralni Biodermu ve spreji. Vim, ze to neni nic echt proti tomu Wooden Spoonu treba, ale za nas dobry, sprej mne i dceri vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
12.7.21 23:47

@Kukacka123 děkuju za tip. Píšou že je s " invisible zinc". Takže nezanechává takovou tu extra bílou vrstvu? A jde dobře smýt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.7.21 23:52

Do stinu bych rozhodne nemazala. Dite slunce v rozumne mire potrebuje, minimalne kvuli vit. D.

Nevidim duvod mazat petimesicni, toho proste nechas ve stinu a kdyz mu obcas nekam zasviti slunce, tak to nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.7.21 00:05

@AnastazieB @Lucie_Sx holky, já bych ho taky nejradši nemazala. Ted ho taky nemažu, ale jedeme na dovolenou k vodě a mám strach, aby se mi tam v tom stínu nějak nespálil. Samozřejmě přes poledne u vody nebudeme. Všichni straší, jak to opaluje i ve stínu, tak se toho trochu bojím. První dítě bylo konec léta, tak tam jsem se tomu v miminčim věku vyhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.7.21 00:16
@Alushka.S píše:
@AnastazieB @Lucie_Sx holky, já bych ho taky nejradši nemazala. Ted ho taky nemažu, ale jedeme na dovolenou k vodě a mám strach, aby se mi tam v tom stínu nějak nespálil. Samozřejmě přes poledne u vody nebudeme. Všichni straší, jak to opaluje i ve stínu, tak se toho trochu bojím. První dítě bylo konec léta, tak tam jsem se tomu v miminčim věku vyhla.

K vode nebo k mori…?
Mazu tehdy, kdy vim, ze uplne neohlidam ten stin (napr. batole coura po plazi stin-slunce) a kdy jsme venku fakt dlouho a hodne to pari (u more, koupak a tak). Jinak nemazu.

Na tvem miste bych asi promyslela to stineni, mit napr. plazovy stan, dobry slunecnik, stineni kocaru apod. A opalovak mit az jako zalohu, prip. nemazat hned, ale az po nejake dobe Ono to na te kuzi vidis, jak reaguje, kdyz to vezmes velmi pozvolna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13808
13.7.21 00:21

Spíš bych mu teda koupila nějaký UV obleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
13.7.21 02:29
@Alushka.S píše:
@Kukacka123 děkuju za tip. Píšou že je s " invisible zinc". Takže nezanechává takovou tu extra bílou vrstvu? A jde dobře smýt?

Ktery myslis? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8148
13.7.21 03:11

Já pokukuju tady po Weledě: Weleda Dětský krém na opalování Sensitive SPF50 50 ml. Píší, že je s minerálním filtrem. Nemám to ale vyzkoušené, jak se roztírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44226
13.7.21 05:06

Nemazala bych, dítě potřebuje vitamín D. Jedno dítě mám v lednu, k vůli starším dětem jsme s ním podnikli různé aktivity. Bylo pravidelně na přímém slunci jen v kočárku pod clonou z Emitexu s UV 50. Taky jsem se poprvé bála, ale nikdy se nic nestalo.
Tu clonu bych koupila novou, ne z druhé ruky a po sezóně vyhodila. Věřím, že čas a praní by mohlo tu UV vrstvu oslabit. Taky jsem to tak udělala, dalšími dítěti koupila novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.7.21 06:46

@Levandulina Tak ten mela kamarádka a pry to prakticky rozetřit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.7.21 06:49

Mimochodem, cetla jsem zajimavou vec. Zatímco spf 20 blokuje 93% zareni, spf 50 jen 97 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
13.7.21 08:16
@Ba-stet píše:
Mimochodem, cetla jsem zajimavou vec. Zatímco spf 20 blokuje 93% zareni, spf 50 jen 97 :think:

Tam to ale az tak neni o tom, kolik procent zareni to blokuje, ale za jak dlouho musis zas natirat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí