Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je skodlive opalovani nebo pouziti samoopalovaciho kremu? Od te doby co jsem tehulka, mam strasnou plet, akne na hrudi a zadech a nechce vubec vymizet, vzdycky mi pomohlo slunicko, ale ted? Ceka me svatbicka, takze si asi budu muset poridit saty az ke krku!
Jak je to samoopalovacími krémy, to netuším, ale opalování bych se raději vyhnula (i když mám známou, která se při dvou těhotenstvích vyvalovala na sluníčku celé léto a nic se nedělo).
Jinak nevím, jak dlouho jsi těhotná a kdy tě čeká svatba…ale já jsem měla první tři měsíce taky příšernou pleť, nejen obličej, ale i dekolt a záda. No a po tom třetím měsíci jako když mávne proutkem a až do konce těhotenství jsem měla tak nádhernou pleť jako nikdy předtím (a bohužel ani potom). Tak třeba se to u tebe do svatby taky změní.
Ahoj, já jsem zastánce přiměřeného opalování i v těhu, myslím si, že naopak může prospět (sluníčko aktiviuje tvorbu vit.D). Vyhnula bych se solárku a s těmi samoopalovacími krémy taky opatrně.
Dle poraden na www.porodnice.cz samoopalovaci kremy nevadi. Linda
Podle me ti samoopalovaci krem nemuze ublizit, pac ucinkuje jenom na povrchu kuze. Otazka je, jestli se ti ty problemy s pupinky nezhorsi po jeho pouziti protoze je mastnejsi a ucpava pory. Solarko se nedoporucuje kvuli tomu teplu, ale zatim nikdo nedokazal, ze by to melo nejaky vliv, ono kdyby sis lehla do studenyho /tim myslim, ze by se tam nikdo pred tebou nevalel pul hodiny/ na pet minut tak by se taky nic nestalo. Stejne tak se slunickem, co by delali zensky ktery bydli nekde na jihu u more, prece cely tehotenstvi nejsou zavreny doma a nechodi zahaleny od hlavy k pate ve tricetistupnovych vedrech. Nic se nema prehanet a tak je to i s opalovanim.