Rozčilování v těhu

4419
28.1.08 19:52

Rozčilování v těhu

Ahoj, chci se zeptat, jak jste na tom s rozčilováním na své děti, když čekáte druhé mimi??
Já to vím teprve pár dní, že k nám nejspíš přibude další člen rodiny. A dnes odpoledne jsem měla tak rozčilovací, že tu teď sedím a mám špatné svědomí. Dnes mi Honzík dal teda zabrat a přiznám se, že jsem to občas neustála. Dnes jsem se rozčilovala, byla jsem vnitřně někdy dost „naprdlá“, no prostě vzteklá. A teď mám strach, zda to může ovlivnit mimi takhle v počátku. Aby se nepustilo a neodešlo pryč.

Jak to máte vy?? Taky se rozčilujete???? Má to nějaký vliv?? Mohlo se mi něco stát?? Jsem asi cvok, ale teď tu zpytuju svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
287
28.1.08 20:47

ahoj
to je normální, cvičí s tebou hormony :-)) a můžeš být podrážděnější. Já se snažím to korigovat, ale taky se nedaří vždy. TAkže minimálně jednou denně si povídám s miminkem a pak i s Terezkou. Tedy v duchu, jestli si rozumíme… oni dětičky už v bříšku jsou pekelně vztahovačné a všechno si hned berou, že za to můžou a tak… (to mám načteno). Takže miminko požádám, aby mi odpustilo. Aby nebylo vztahovačné, že to co se dnes dělo negativního, co se mnou prožívalo, že za to rozhodně nemůže. Že ho moc miluju a ať si na sebe nepřebírá to, co je moje učení - jelikož každá překážka, problém mě učí na mojí cestě životem. A stejně tak se těžkostmi učí Terezka a tatínek. Brát někomu jeho učení je špatné. Ať se z toho poučí, ale nechá to kolem sebe jen plynout. A vždy několikrát dodám, jak moc ho miluju a těším se na něj. :-)).

Tenhle postup povídání je jakýmsi shrnutím situace i pro mě. Jsem pak klidnější a cítím, že mě mimi vnímá a věřím, že si všechno správně přebere a nijak mu to neublíží. Jsem přece taky jen člověk a mám emoce - někdy jsem šťastná,někdy naštvaná,někdy smutná, někdy nadšená… tak to prostě je, ale je důležité o tom mluvit…

to je můj postoj, samozřejmě každý ať dělá co mu vyhovuje a jak to cítí…

Přeju pohodové těhu a hodně zdravíčka!

pa Nenicka + Terezka 3r + mimi 34tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.1.08 20:51

Jé to se radši nebudu moc vyjadřovat:D Od doby, co holka chodí do školky (pokud zrovna nemarodí, což je polovina času - nevim, jaký by to bylo chodit tam pořád:D ), tak se zhoršila aj e to o nerva, až je mi toho mimíska občas líto.

Nenička by ti mohla vyprávět a to chytla jen jednoho mého „rapla“ a to mi ještě nebylo nejlíp:)

Snažím se snažím, jak já říkám, vědět při těhotnění to, co dnes, tak to druhé ani nečekám;) Fakt to přišlo až pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
28.1.08 21:17

Buď v pohodě, kdyby to mělo těm malým v bříšku nějak škodit, tak naše nejmladší Klárka by byla zralá na psychiatra už na porodním sále 8O Dvě starší ratolesti jsou dooost živé a já (nejen v těhotenství) mívám dny, kdy shovívavou maminku, která je stále nad věcí, nepřipomínám ani zdálky. Klárce jsou 3 měsíce pryč a je to usměvavé, neplakavé sluníčko :D
Myslím, že výčitky jsou pro mimčo horší :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
28.1.08 21:59

:lol: :lol: holky díky moc, jsem fakt klidnější. Si říkám, že zbytečně plaším :roll: . Ono občas to hold jinak nejde, než se musí zvýšit hlas, je to neposeda.

Tak díky za uklidnění, snad je mimi v pořádku, ostatně to se dozvím až za týden ve čt, zatím to je pro mě doba, ale uteče to.

Tak díky, dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
28.1.08 22:12

PACI-ty potvůrko jedna :wink: už se v tom nerépej :D Všechno je v pořádku,tak se raduj,že jsi těhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
28.1.08 22:21

Ty jsi taky všude, viď ty mrško!!!!!!!!! :lol:
Vždyť už se nerýpám, jen mi něco přelítlo přes nos. Když čtu nebo slyším, to ta mimi v bříšku všechno vydrží, tak jsem už v klidu.

Tak čau ty potvůrko!! :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.1.08 23:15

Já četla že takové rozčilování spíš miminku prospívá,proto že se lépe naučí vnímat stresové situace.Já byla v těhu jeden chodící nerv,proto že jsem se bála abych mimi donosila.Muj přítel to vše aspon 3× denně odnesl,takže si myslim že mimčum to fakt neva,proto že náš Matyášek je takovej klidas a tak hodnej a spavej a usměvavej,že si říkám po kom je :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
29.1.08 08:01

Packo, ahój, zdravím!!!

Nestresuj se, byla jsem na tom nachlup stejně. Je to ta prvotní hormonální nerovnováha…netrvala dlouho, jen do prvních nevolností, pak jsem strávila dva měsíce střídavě v apatii ze všeho a v záchvatech zlosti ze „zlobivýho dítěte“, bordelu v bytě, ze stavby, v lítosti z toho, že si těhu neužívám a jsem vzteklá, topila se v depce…
Sotva mi je teď líp, válčím s týdenní virózou, která mě přikovala na pro mě nezvyklých a dlouhých 5 dnů do postele, takže zase apatie…

Řekla bych, že čas tě naučí trochu postupně slevovat z požadavků na pořádek, na výchovu, ale stojí to nervy. Pro miminko mám maximálně večery před usnutím, případně ležení ve vaně, kdy tu rotující žábu v mixéru v břichu vnímám a snažím se jí posílat pozitivní myšlenky jako kompenzaci.
Rozčilování v těhu, pokud si to vyrelaxuješ někde jinde, podle mě neškodí, naopak posiluje emoce dítěte.
horší je, když jsem jeden čas byla jen a jen rozčilená, nedokázala jsem se uklidnit a ve chvílích klidu jsem se dokázala jen nervózně třást. Pak rychle děcko tátovi, zajít si sama na večeři do restaurace, prolízt krámy, vlízt do vany a totálně ignorovat rodinu!
Hodně štěstí a potichoučku gratuluju!
NiKi , 17tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
29.1.08 08:26

Ahoooj Nki, no koukám, taky si užíváš :wink: . Já vím, asi jsem ten můj dotaz přehnala, ale jsem teď nějaká jiná, já se prostě nepoznávám. Jako dnes ráno :roll: . Vstala jsem a říkám, to je divný, mě snad přestávají bolet prsa :roll: :wink: . Tak už myslím na to blbé :roll: . No tak je to normální?? Asi ty hormonální změny, já vím.

Tak ty už jsi takhle daleko?? To je fofr. Hlavně si to užívej a těš se na miminko, tak jako já :lol: .

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bendula
20.9.12 18:14

Ahoj. Mám hodně cholerickou dceru 6 let-Viky. Čekáme 2hé mimi 11+4tt a Viky je dost nezvladatelná, směje se mi do obličeje, poroučí a myslí si že já jí budu poslouchat. Právě ted' jsem se nad ní rozčílila strašně moc a mám strach, že tím ubližuju tomu malému. Myslíte, že bych mohla potratit??? Dík

• Citovat
  • Upravit
18223
20.9.12 18:25

Myslím, že ne. Kolik žen v těhotenství zažije třeba týrání, rozchody. Pokud opravdu nejsi psychicky na dně, jíš, spíš, tak se neboj. dopřej si pro sebe a miminko chvilky klidu a relaxace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
20.9.12 18:38

Ahoj, záleží na tvé děloze. když jsem otěhotněla tak zrovna v te době jsem měla problem se sousedy a docela sem se hodně rozčílila a od te doby se přestal plod vyvijet, takže sem nakonec potratila, a doktor říkal že se nemam rozčilovat že to neni dobrý pro vývoj, takže radeji vždy počítej do 10,,, ale každá sme jiná… :nevim:
ale chci jen říct že sem jinak měla problem s otěhotněním, bylo to až po třech letech snažení, takže to mohla byt souhra náhod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
20.9.12 18:55

Běžný rozčílení by nemělo ublížit…prostě to k životu patří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymně07
20.9.12 19:08

Tak s dcerou se rozčiluju pořád a jak :-( má 7 let a je asi jako ta tvoje :-( a miminko jsem donosila, za 6 dní mám termín :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky