Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chtěla jsem se zeptat poslední ms byla 27.10.2007 termín porodu dle ms mám 3.8.2008 a podle uz 9.8.2008 kdy jsem mohla otěhotnět nebo kdy jsem mohla mít plodné dny děkuji
Myslím, že na podobné otázky už jsi se tady jednou ptala. Ovulaci má každá žena jinak, podle délky cyklu. Průměr je myslím, 14 den cyklu, ale to zdaleka neznamená, že ty se řadíš mezi průměr. Nejlépe ti ovulaci určí test (ovulační test) nebo lékař podle ultrazvuku.
A kdy jsi počala, je tady těžko říct, protože neuvádíš bližší informace a hlavně, přes internet nemůžeme vědět kdy jsi sexovala a kdy ne.
Tuž tak.
Myslím, že tyto otázky ti nejlépe zodpoví tvůj gynekolog!!! Stačí maličkost, zeptat se ho!
zuzano, zdar.
pokud mas „prumerne“ tělo, pravidelný menstruační cyklus, řekněme 28 dnu, tak by pravdepodobný den početí (podle posledni menstruace!) byl 9.11. - plus minus dva dny. ale jak uz ti psala predchozi prispevatelka, chtelo by to vic informaci. mas delsi cyklus? nebo nepravidelny?
nebo alespon napis, kdy ti delali ten ultrazvuk (ultrazvuk v urcite fazi tehotenstvi je pro urceni data porodu presnejsi nez posledni menstruace). Pak by početí mohlo pravděpodobněji spadat nekam kolem 15.11.
ms mám celkem pravidelný tak 26 27 28 dní poslední ultrazvuk byl 2.1.2008 a tam sem měla 7+5 gs 8+1