rozdíl v ultrazvuku

1
25.1.08 11:21

rozdíl v ultrazvuku

Zdravím všechny na eMiminu. Kdopak mi toto vysvětlí? Poslední MS 5.11., menstruace se nedostavila, 6.12. mě byl píchnut Pregnyl, 17.1. dle UZ stanovena délka těhotenství 6+6, 21.1. dle UZ stanovena na 8+2. Který UZ je směrodatnější? Jak je možný takovýto rozdíl v UZ? Kdy mohlo dojít k početí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2346
25.1.08 11:59

POceti neni vubec smerodatne, pocita se s prvnim dnem posledni MS nebo s UTZ nejlepe do 12. tt. Pokud je rozdil mezi MS a UTZ vyssi nez tyden, tak se pocita s tim, co vyslo na UTZ. Do 12. tt se plod vyviji dost rovnomerne, dalo by se rict, ze vsechna mimca vypadaji stejne, od toho 13. tt se uz rozmery dost lisi. Jinak tezko posoudit, ktery UTZ je v Tvem pripade smerodatnejsi, delal ho jeden a ten samy lekar? Videla bych tam problem spis v lidskem faktoru. Ja jsem ted take tehu, take budu mit srpnatko (coz tusim vychazi i Tobe) :) . Pokud chces, pisni mi SZ. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
25.1.08 13:02

Jojo, ja byla taky zmatena kdyz dle MS jsem mela mit termin 6.9., mam ji pravidelnou po 28-30 dnech (teda mela, ted nemam :lol: ), takze jsem zradu necekala a jeden dr. mi 19.3. rekl, ze jsem 12+5 (tj. termin 26.9) a druhy dr. o tyden pozdeji ze uz 14+0 (tj. termin 17.9.). Zalezi asi jaky maji UTZ program, ale stejne nechapu, co tam mala tak dlouho vyvadela, pac pokud jsem neotehotnela dle terminu MS, tak slo zrejme o neposkvrnene poceti 8O.
Tak bych se nestresovala, ono si miminko stejne bude delat co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
25.1.08 13:37

ja mam podle MS termin 6.6. a podle UTZ 10.7., ale podle UTZ se to samozrejme stale meni
doktorka mi rekla, ze podle MS je to v mem pripade blbost vypocitavat, takze je smerodatny UTZ a to ten prvni, nekdy kolem 5.-6. tydne, ten je pry nejpresnejsi
takze zaver: brala bych jako smerodatny ten prvni ultrazvuk :wink:

• Citovat
  • Upravit
6545
25.1.08 14:04

No směrodatnější a nejpřesnější je TP dle UZ ve 12tt. Jak psala Lindusa.

V tomhle těhotenství jsem taky otěhotněla později, v době, kdy jsem měla premenstruační bolesti (a to byla fakt drasťárna), se mi hnízdilo vajíčko, rozdíl mám cca 10dní.

Pak už záleží na doktorech - někteří TP dle UZ vůbec nerespektují a jedou si svoje, někteří ho berou v potaz při větším než týdenním rozdílu (ale ono někdy i třeba 4-5dní je dost na konci těhotenství).

Menší rozdíl i v TP dle UZ může způsobit i to, když nějaký doktor třeba na UZ docela spěchá - to se mi stalo u prvního UZ, že doktor docela makal, prvotrimestrální skríning měl do 5mins hotovej, zatímco s jinýma se babral. Prostě spěchal…to bylo znát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.08 20:33

Re: rozdíl v ultrazvuku

mata80 píše:
Zdravím všechny na eMiminu. Kdopak mi toto vysvětlí? Poslední MS 5.11., menstruace se nedostavila, 6.12. mě byl píchnut Pregnyl, 17.1. dle UZ stanovena délka těhotenství 6+6, 21.1. dle UZ stanovena na 8+2. Který UZ je směrodatnější? Jak je možný takovýto rozdíl v UZ? Kdy mohlo dojít k početí?

Kdy mohlo dojít k početí musíš spíše vědět ty, ne my........
Jestli ten rozdíl nebude v tom, že byl UZ rozbitý......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.1.08 21:50

čertík-bertík nikdy nezklame:) Hned mám úsměv na rtech a bude se mi lépe spát:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
26.1.08 11:57

jinak jeste to vypocitavani podle UTZ muze byt i ruzne, podle toho jak ten doktor to miminko zmeri, proto moje doktorka naseho mrnouska zmerila trikrat a z toho teprve udelala prumer a podle toho mi vypocitala termin porodu,
staci, kdyz se mimi trosku hne, doktorka posune ten metrik o milimetr a hned jsou jine vysledky

• Citovat
  • Upravit
43
16.7.19 08:23

14 dnu rozdil

Dobry, den mam takovy dotaz kamarad pocal s jednou 24,4.19 dite a podle tydnu ve kterem slecna, je tam je dva tydny rozdil je mozny ze dite je opravdu kamarada nebo spis vtom bude i nekdo jiny dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
16.7.19 08:26

Týdny těhotenství se nepočítají od oplodnění, ale od poslední menstruace, tedy cca o dva týdny víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
16.7.19 08:34

@pikola takze to znamana ze to souhlasi a je jeho kdyz posledni menstruace byla 8.4 a 27.6 byla 10+5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
16.7.19 08:36
@sissi76 píše:
@pikola takze to znamana ze to souhlasi a je jeho kdyz posledni menstruace byla 8.4 a 27.6 byla 10+5

Asi jo. To snad ví oni dva, nejlíp ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
16.7.19 08:43

Ano jak píšou holky, těhotenství se počítá od poslední menstruace. Nejde to spočítat na hodiny a minuty, kdy došlo k oplodnění. Spermie nějakou dobu i vydrží a k oplodnění klidně mohlo dojít až pět dní po styku… Pokud kámoš nechce děti tak má používá kondom. Samozřejmě pokud je slečna roztažnožka je tam ještě možnost, že dítě není jeho, ale pokud spala pouze s ním tak je jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
16.7.19 08:45

Jestli otehotnela 24. dubna, je sice tehotna 12 tydnu, ale odpovida to 14. tydnu tehotenstvi, protoze se tehotenstvi nepocita ode dne poceti, ale od prvniho dne posledni menstruace, coz obvykle byva 14-16 dnu pred ovulaci. Nemluve o tom, ze den styku nemusi byt moc odpovidajici, protoze spermie jsou schopne si na ovulaci i nekolik dni pockat, ovulace se muze o nekolik dni zpozdit atd. atd. O otcovstvi to tedy nic moc nevypovida, jestli s ni spal +- 14 dnu, urcite je pravdepodobnym „vinikem“. Mate snad s „kamaradem“ duvod domnivat se, ze by to mohlo byt jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
16.7.19 08:47
@sissi76 píše:
@pikola takze to znamana ze to souhlasi a je jeho kdyz posledni menstruace byla 8.4 a 27.6 byla 10+5

Posledni menstruace 8.4. souhlasi se starim tehotenstvi a pravdepodobnym oplodnenim o tech 14-16 dni pozdeji, tedy 24.4. naprosto vzorove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí