Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
chtěla jsem poprosit o radu - jsem v 10 tt a na rtu se mi udělal opravdu „úchvatný“ opar
- (já jsem teda na opary docela trpěla, i když jsem těhotná nebyla), ale chtěla jsem se zeptat, jestli by to nemohlo mít nějaký vliv na mimčo a jestli máte nějakou radu, jak to léčit - mám sice doma Vectavir, ale ten se mi teda používat nechce (a asi by se ani používat neměl?). Nebo jestli to nechat jenom tak, až to zmizí samo a nic na to nepatlat?
Díky za každou radu.
Mimčo to neohrozí, ptala jsem se na to doktorky, během těhotenství jsem už měla opar dvakrát. Jinak dřív jsem na ně trpěla ještě víc. A různý ty vectaviry a herpesiny by se prý opravdu používat neměly, takže jsem si na to dávala jen tea tree olejíček nebo zinkovou mast.
zkus na to na noc napatlat zubni pastu…me to vzdycky trochu pomuze…
Zubní pasta fakt trochu pomůže, ale mně se v poslední době osvědčily náplasti Compeed. Jako správný oparovič už sem vyzkoušela kdeco, ale tohle fakt pomáhá. Je to sice dražší záležitost, stojí to tak kolem dvou stovek, ale největší přednost je, že po nalepení přestává opar bolet. A taky se to tím rychleji zhojí.
Bibina
Já, když cítím, že se mi začne dělat opar, rychle si místo namažu jelením lojem. Opar sice vykoukne, ale udělá se hrozně maličký a do 4 dnů je zahojený.
Ahoj mi hodne moc pomaha masticka od Weledy (je to prirodni, takze by to vubec nemelo vadit), ale musi to byt ta pro kojence(bila tuba-babycreme), ne ta detska(oranzova tuba-pflegecreme)…dokonce kdyz to podchytim v zacatku,tak opar ani nezmokva… oparum zdar! ![]()
…jo a da se koupit 10ml vzorek…takze na opary ideal…a penezenka tak nezaplace ![]()
Ahoj Janusi,mě na opary zaručeně zabírá pravý včelý med.Opar několikrát za den potřu a je brzy po oparu…
Já jsem opravdu na opary v těhu hooodně trpěla. Jeden jsem odléčila a na cestě byl další. Pomohl mi B komplex každý den. Zeptej se na možnou dávku své doktorky, aby měla jistotu, ale já jem tenkrá musela denně sníst 1Gravital (tan už B má) a jeden B-komplex malý ne forte. Moje Dr. mi řekla, že to nevadí, že je rozpustný ve vodě, tak přebytky vymočím. Jinak bych byla samý opar a aft.
Já potírám vznikající oprary slivovicí… V netěhu jsem pak slivovici aplikovala i vnitřně - což už pořádně dlouho nemohu ![]()
A s opary jsem i rodila…
L.
Každopádně by měl tvůj gynekolog vědět, že na opary trpíš. Existuje totiž mnoho forem herpes a ty bohužel mohou napadat různé orgány (oční rohovku nebo rodidla např.). Tak ať to ví a může udělat testy. Zkus kvasnice nebo Pangamin, vitaminem B nic nezkazíš, mnohým to pomáhá.
Příjemné těhu.
Bára
Tak já nikdy opar neměla a vždy jsem si myslela, že ten „oparový vir“ prostě nemám. Ale před dvěma týdny se mi jeden velmi nepěkný objevil a zjistila jsem, že zhruba tak ty dva týdny jsem teď těhotná. Netušila jsem, že tohle může vyvolat těhotenství.
Ahoj, já na opary trpím od dětství a měla jsem ho bohužel i v těhotenství… nechci strašit, ale když doktoři po porodu pátrali po příčině extrémně vysoké žloutenky u dcerky (taktak unikla transfúzi a opačný rh faktor to nebyl), zmínili, že opar v prvním trimestru to mohl klidně způsobit.. tzn že určitě to svému gynekologovi řekni!
mmch, když nemůžu Zovirax, vždycky pomohla Propolisová tinktura
iva
Ivčo, no vidíš, já jsem také na opary trpěla a Tomášek měl velkou žloutenku. (ale ne na transfuzi, to zase ne).
Ze by opar na puse skodil v tehotenstvi slysim prvne. sama jsem aplikovala i zovirax po porade s doktorem. Pry to nevadi.