Opar a jak na nej?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
614
6.4.06 13:08

Opar a jak na nej?

Ahoj,
mozna tady uz podobna diskuze probehla, pokud ano, tak se omlouvam, nenasla jsem ji :(
K problemu: muj dvoulety syn se vcera kousnul do rtu a vzhledem k momentalne oslabene imunite (ma rymu, kasel…) se mu z toho udelal opar - co s tim? Ja sama si opary lecim vectavirem nebo zubni pastou,event. potiram teatree olejem, ale nic z toho malemu davat nechci! Nemate nejakou zkusenost, jak na to?
Bohuzel to ma akorat uprostred rtiku, takze si do toho neustale kouse :(
Predem dekuji za jakoukoliv radu!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
6.4.06 13:39

Nám už se objevil 3× na jednom místě, vždy po nemoci a jizvička tam zůstává (navíc malá zjistila, jak to škrábat). Bohužel recept nemám, než jsem se tu dočetla, že genciánka je rakovinotvorná, tak jsem používala tu. Teď bohužel. V letáku o Tea Tree Oil jsem se dočetla, že ho lze použít na opary i afty (na což malá trpí taky), takže asi zkusím právě to…
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
6.4.06 13:41

Já používám (ale nakolik je to vhodné pro malé děti nejsem schopná posoudit) extrakt z heřmánku, koupí se v lékárně, je to hodně koncentrované a trochu to pálí, když se tím opar (nebo hnisavé pupínky) potře, ale krásně to vysuší a zahojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
6.4.06 14:11

Já léčím svoje opary jedině lihem (nejlépe domácí slivovicí) :lol: Nechám chvíli působit vatičku s ním, ono se to pěkně vysuší a vypálí.
Myslím, že lihem z lékárny (co je mimčům i napupík) se nic nezkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.06 15:02

lih, tea trea olejíček klidně, můžeš v lékarně koupit i mast hepresin, nebo solcoseryl - ten na tom udela takovy gel, ze to malého nebude bolet, Herpesin ( ci vectavir- je to to same) je spíše na první dva ndy výsevu oparu. Doporučuji solcoseryl a k vysusení klidne lí¨h nebo tea tree olej.

• Citovat
  • Upravit
2
15.4.06 22:46

ja používám propolisove kapky rychle vysusi a vyleci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
16.4.06 22:38

Já mám to teatreečko vyzkoušený na koutky a je vynikající, opary nevím to jsme ještě neměli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.3.18 11:33

Nám krásně zabírá tyčinka na rty do firmy Hemptouch. Opar se krásně a rychle hojí. Teď mám ozkoušeno na synovi a dceři. Hlavně je 100% přírodní, což je pro mě plus. Základem je konopný za studena lisovaný olej, včelí vosk a esenciální olej z hřebíčku, který má antibakteriální a antivirové účinky. Teoreticky by se dal použit i eo z hřebíčku, ale malým dětem bych ho nedávala. V té tyčince s kombinací s olejem je krásně hojivý. Tím, že je tam hřebiček, může trošku jakoby pálit, ale dětem to nevadí, není to nic výrazného. Účinek je, takže za mě velmi doporučuji. A samozřejmě vitamín B, ten nesmí chybět :lol:
Kupovala jsem zde: https://www.vonimprirodou.cz/…-na-rty.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect