Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Dopoledne jsem si u dcerky (11 měsíců) všimla narůžovělého flíčku na horním rtu uprostřed v takovém tom „srdíčku“. Stále to nezmizlo, vypadá to jako opar, ale jistá si nejsem, puchýřky tam nemá ![]()
Ale opar poznám, mívám je celkem často, ale ode mě to nechytila, teď ho nemám…
A vůbec nevím co s tím..? Čím to mazat? Zavolat ráno pediatře? Není to prkotina? ![]()
Nerada bych něco podcenila…
Díky moc!!
Prvni nakaza neprobiha pry jako opar, ale neco horeckateho nebo afty v puse. Mela to dcera? Ja si jednou myslela, ze syn ma opar a nakonec to byl ekzem ![]()
@e008
Aha
ale je pravda, že ráno když vstala, tak byla úplně zpocená
ale to opar ještě nevyskočil, tak mě nenapadlo měřit teplotu (jestli jí vůbec měla). Jinak je veselá, hraje si, pěkně baští ![]()
Aftů jsem si nevšimla, myslím, že bych si všimla při čištění zoubků ![]()
A nebouchla se něčím, chrastítkem nebo jinou hračkou? U dětí první nákaza oparem probíhá jako herpangina a věř, že proti tomu je pár puchýřků prkotina. Máme ji před pár měsíci za sebou a bylo to peklo. Probíhá to jako angína, vysoké horečky, strašná bolest v krku a k tomu se přidají opary (afty) v puse. Strašně je to bolí, malá řvala ve dne v noci. Nejedla, pila jen stříkačkou. A to jí jsou tři. Nepomáhalo nic a trvalo to skoro deset dní.
@Aduš8
Je možný, že se něčím odřela, jak jsem psala, zatím je to bez puchýřků, tak se to těžko odhaduje ![]()
Tak myslíš, že mám „vyčkávat“ a uvidíme co se z toho vyvrbí?
To je mi líto, muselo to být náročný ![]()
@Cucajz určitě bych počkala, když se nic nepřidá. No, náročný to bylo, hlavně hned o pár týdnů později chytla 7.nemoc a puchýře v puse se opakovaly ![]()