OPAR v 6TT

12009
14.6.09 18:45

OPAR v 6TT

Ahoj maminy, chtela jsem se zeptat, jestli jste nektera nemela opar na zacatku tehu a jak to dopadlo? Ja ho chytila od dcerky, kterou nakazila babicka a moc se bojim o mimi a jeho vyvoj :cry: :cry: . mudr rekla, ze to muze zavinit poskozeni, nebo potrat pokud to je takto nazacatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
14.6.09 19:19

http://www.prozeny.cz/…nska-poradna

viróza a opar Anonymní návštěvník | 22.2.2009 Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak se může odrazit na vývoji plodu lehká viróza (4 dny) s rýmou a bolením v krku a vyražení oparu na rtu (nejde o první, stává se mi to tak 2-3× do roka). Podotýkám,že vše proběhlo zhruba v 6.týdnu, kdy jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná. Děkuji.
Odpověď na dotaz kouckymichal2 | 23.2.2009 Dobrý den,reálně by nemělo mít vliv na vývoj plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
14.6.09 19:40

Ahoj Stika,
tak ja som mala pri Jakubkovi opary jedna basen aj na zaciatku tehu aj pocas tehu, dokonca niekedy v strede tehu som oparovala aj dva mesiace vkuse. Jakubko sa narodil zdravy a krasny a nikdy nemal ziaden problem.
Opar nesmies mat na genitaliach pocas porodu, pretoze by sa pri porode infikovalo babatko a mohlo zomriet. V tomto pripade sa robi cisarsky rez - aspon take mam info.
Pocas prenatalu by opar nemal vadit, ovsem nedavaj si na to prve tri mesiace ziadne zoviraxy a ine kremy, tie mozu uskodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
14.6.09 20:07

No, já jsem měla opar na začátku těhotenství, já ho mám ale celkem pořád… Anežka měla po narození těžkou žloutenku, je tedy fakt, že se narodila cca o 3týdny dříve a neměla asi tolik síly s ní bojovat, ale ležela myslím 110hodin pod lampou s různýma hadičkama a chyběl jeden den a kdyby jí bilirubin neklesl, jde na transfuzi :-( Dr se mě potom ptal, jestli jsem neměla v těhotenství nějakou inefkci a když zjistil, že opar, pronesl jenom - ahá…
Takže tolik opar u nás, není potvrzeno, že silná žloutenka byla způsobena tímto, ale ani vyvráceno…
Strašit tě nechci, ale ptala ses, tak ti říkám, jak to bylo u nás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
14.6.09 21:23

V těhotenství z HOnzíkem jsem měla opar v 8tt na rtu a doktor mi jasně řekl, že to na plod vliv nemá, horší je to prý v oblasti genitálií, nebo třeba pásový opar, ale klasický opar na rtu asi vliv nemá. Honzík je naprosto zdravý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
14.6.09 22:51

Dekuju moc maminy, uklidnili jste me :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
15.6.09 10:19

Ahoj Štiko,
v případě, že opar nemáš v těhotenství poprvé (už jsi ho měla někdy předtím, než jsi byla těhotná), tak se opravdu vůbec nic neděje, protože už máš virus v těle a máš proti němu protilátky. Protože nemůžeš žádná antivirotika, tak je nejlepší ho potírat tea three olejíčkem několikrát denně. Mám odzkoušeno osobně, během 3 dní jsem měla opary pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
15.6.09 13:11

ahoj, ja mela opar taky takhle nejka na zacatku, asi kolem 8tt. taky jsem se bala a vsecko procetla, ale pak jsme zjistila, ze nebezpecny je hlavne ten opar genitalni, tenhle na rtech by mel byt o.k. jen pozor, vetsina masticek na nej je pro tehu zakazana. takze nejlepsi je to asi enchat byt, max. vysusovat napr. zubni pastou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.6.09 14:10

Taky jsem byla vystresovaná. První měsíc, když jsem ještě nevěděla, že jsem těhotná, jsem si prodělala angínu a brala antibiotika, vyskákaly mi opary a navíc jsem byla asi na třech šílených pařbách, kde se nehorázně chlastalo. Celé těhotenství jsem zaháněla strach z toho, jaké tohle všechno bude mít následky. Malá je zdravá a krásná, tak hlavní je asi být v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.8.09 21:37

Já měla opar ve 4-5tt a nevěděla o tom a mazala asi týden Herpesinem. Navíc 10denní maraton na kole po J Čechách a Moravě. Dr jsem to neříkala, nic už nenadělám, tak doufám, že vše bude ok. Zatím jsem v 6tt+5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.8.09 12:11

Neboj Coro, taky jsem měla teď na začátku opar přes celý horní ret, tak musíme doufat no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí