Časté tvrdnutí břicha - 26. týden těhotenství

24
13.6.09 13:22

Časté tvrdnutí břicha ve 26. týdnu

Ahoj holky,
posledních 14 dní mi často tvrdne břicho…Jsem ve 26. týdnu a dnes už mi ztvrdlo aspoň po páté…Nevíte, co to může být?Někde jsem četla, že je to z přemáhání…Ke gynekologovi jdu až 19.6., takže jsem z toho nervózní. Děkuji za pomoc a přeji zdravá miminka :)) __________________________________________________
http://bd.lilypie.com/XOAop1.png /> http://by.lilypie.com/fJP9p1.png /> http://tickers.baby-gaga.com/…ichal+is.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
13.6.09 13:37

Ahoj Eleni!

Mně dr. říkal, že občasné tvrdnutí je v pohodě, pokud to nevede k otevírání (to doma samy těžko poznáme :lol: ). Samozřejmě pokud se Ti něco nezdá, nečekej do kontroly a klidně za dr. zajdi dřív.
Z přemáhání to klidně může být, před měsícem jsem o víkendu malovala jen takovou malou šatničku a břicho mně pak tvrdlo dva dny fest..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
13.6.09 16:48

Ahoj, říká se, že do 10 denně je to v normálu. mě tvrdlo břicho od 24. tt a to víc než 10× denně. měla jsem doporučený klid a magnesium. pokud to tvrdnutí nevede ke změnám na čípku a k otevírání, je to dobrý a musí se to jen hlídat. ale rozhodně bych se nepřepínala a asi zašla za doktorem dřív, aby to zkouknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
13.6.09 21:59

Ahoj,mě také často tvrdlo břicho.Hlavně okolo 19.týdne.Šla jsem k dr. a řekla mi,že pokud se neotvírám tak je to v pohodě.Doporučila mi magnesium 3-4 krát denně.Buď v klidu,určitě to bude v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
14.6.09 15:08

Ahoj, me tvrdlo brisko (zhruba, nepamatuju si to presne) od 16. do 28. tydne a to docela hodne, prislo mi, ze porad. Tady v UK se to neresi, ale ja se dost bala, nevedela jsem, jestli se nahodou neotviram… Vsechno ok :D . Takhle zpetne mi prijde pet, deset tvrdnuti za den asi celkem normalni. Ja brala magnezium a odpocivala, pomohlo mi spis to odpocivani. Hodne stesti a zdrave miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
14.6.09 19:48

Ahoj,
tak ja som tiez ukazkovy pripad na tvrdnutie brucha.
V prvom tehu mi zacalo tvrdnut v 26 tt, zo zaciatku to bolo parkrat za den a koncom siedmeho mesiaca zacali poslickovia. 8 a 9 - ty mesiac sa da povedat, ze som mala brucho tvrde uplne stale akonahle som sa postavila na nohy. Brala som magnesium, neskor uz ako cukriky a porodila som v termine.
Druhe tehu, to mi tvrdne brusko od zaciatku siedmeho mesiaca, dnes som v 32 ttt a brucho mam ako kamen skoro vzdy. TAk uvidime.

Hlavne oddychuj, nenamahaj sa a ber magnesium. Nedvihaj tazke veci, nehladkaj si brusko a neopaluj ho na slnku.
Mne tvrdlo aj pri sexe a hlavne po orgasme, tak som musela aj troska celibatovat hehehe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
16.6.09 18:49

Ahoj holky, mě také tvrdne břicho a bolí, hlavně odpoledne. Jenže když beru Magnézko, tak mám průjem a křeče a ve střevech. Měla jste to některá???

Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
19.6.09 08:47

Asi v 18TT mi také odčas(hl. navečer) tvrdlo bříško, doktor mě prohlédl a nic nenašel, tak jsem brala magnézko a přestalo to. Včera to začalo znovu i v klidu. Tak jsem zas na:,–(ila Mg a vykašlala jsem se na páteční úklid a relaxuju, prcek je ve školce, tak to využívám. Ve středu jdu na ko, tak snad nebudu muset dřív. Asi jsem moc nepomohla, ale aspoň víte, že je n ás takových dost. Jo, u Štěpánka jsem to neměla vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1269
19.6.09 15:22

můžu se zeptat, co vlastně konkrétně považujete za tvrdnutí břicha??
V jaké poloze se to má zjišťovat? Mám břicho jako kámen skoro pořád a tak nevím zda je to ono.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačulka1234
29.3.13 12:16

Ahoj holky našla jsem tuhle diskusi a chtěla bych se na něco zeptat :) končím 26tt a dneska od rána mi tvrdne bříško ale připadá mi že ho mám tvrdé v kuse :,( tak jsem volala doktorce a ta mi řekla at si koupím magnesko a dneska a zítra to sleduju a pokud to nepoleví tak zítra vyrazit do nemocnice :( jenže mě bříško začlo i dost bolet po stranách tak nevím jestli je to tím tvrdnutím nebo tím jak roste děloha a všechno se to natahuje?? :think: mám docela strach, že budu muset na tu pohotovost :,( máte s tím zkušenosti??

• Citovat
  • Upravit
1716
29.3.13 12:22

Muze te pobolivat od natahovani vazu. Tvrdnout muze od vetsi namahy, coz se muze zklidnit. A prezenu to, taky to muze byt porod.
Lehni si, bud v klidu a odpocivej. Pokud by se to nezklidnilo, zajela bych vecer do nemocnice. Tam se ti nic nestane, jen te zkontroluji. Lepsi jet zbytecne, nez to podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
29.3.13 12:25

Jestli mas špatný pocit, jed na pohotovost, jestli se v bříšku něco děje, je dobre to zastavit, přece jen jsi teprve 26tt. Já bych jela určitě, vyšetří té, udělají monitor. Mě břicho tvrdilo od cca 20tt, v 32tt jsem skončila v nemocnici a to mě bříško jen pobolivalo. Ležela jsem tam 14 dní - hranicni nález na cípku, hrozící předčasný porod. Na nic bych nečekala. Nechtěla jsem té vystrašit, jen píšu svou zkušenost. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9970
29.3.13 12:30
@kačulka1234 píše:
Ahoj holky našla jsem tuhle diskusi a chtěla bych se na něco zeptat :) končím 26tt a dneska od rána mi tvrdne bříško ale připadá mi že ho mám tvrdé v kuse :,( tak jsem volala doktorce a ta mi řekla at si koupím magnesko a dneska a zítra to sleduju a pokud to nepoleví tak zítra vyrazit do nemocnice :( jenže mě bříško začlo i dost bolet po stranách tak nevím jestli je to tím tvrdnutím nebo tím jak roste děloha a všechno se to natahuje?? :think: mám docela strach, že budu muset na tu pohotovost :,( máte s tím zkušenosti??

mě tvrdlo břicho v obou těhotenství zhruba od 20 týdne. cítila jsem takové nepříjemné tlaky jakoby v děloze směrem k páteři. Dr. mě poslal na týden do nemocnice na kapačky. V prvním těhu to zabralo, pak jsem brala magnesium a občas břicho ztvrdlo, ale opět se mi to rozběhlo až v 36 týdnu, tak jsem zůstala v nemocnici až do 38 tt. u druhýho těhu už jsem od toho 20 tt polehávala díky tvrdnutí pravidelně, přísný klid na lůžku a od 32 tt už to vypadalo na porod, ale naštěstí jsme to ustáli až do 36 tt :)pokuď je to tvrdnutí opravdu i při sebemenší námaze a je takové jako bolestivé, tak mi bylo řečeno, že je děloha podrážděná a mělo by se to hlásit u dr. jinak občasné tvrdnutí břicha, které zase odezní je prý normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačulka1234
29.3.13 12:31

Děkuji holky :) vzala jsem si to magnesko a ležím tak uvidím jestli mi zabere nebo ne…přítel se kolem 5 vrátí z práce tak pokud by to do té doby nepřešlo tak vyrazíme ;) pohyby cítím krásně a když jsem v polosedu tak mi bříško netvrdne.. nejhorší je to v leže na zádech :( uvidíme jestli magnesko zabere..každopádně budu klidnější vyšetřená tak možná tam večer hopneme tak i tak :)

• Citovat
  • Upravit
9970
29.3.13 12:34
@kačulka1234 píše:
Děkuji holky :) vzala jsem si to magnesko a ležím tak uvidím jestli mi zabere nebo ne…přítel se kolem 5 vrátí z práce tak pokud by to do té doby nepřešlo tak vyrazíme ;) pohyby cítím krásně a když jsem v polosedu tak mi bříško netvrdne.. nejhorší je to v leže na zádech :( uvidíme jestli magnesko zabere..každopádně budu klidnější vyšetřená tak možná tam večer hopneme tak i tak :)

pokuď máš ztvrdlé bříško, nelež na zádech, ale na boku :)…to mi poradili v nemocnici :D Držím palce, ať je vše v pořádku, ať jste s mimísem zdraví!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí