Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, kde by se u nás dal sehnat tento test na určení pohlaví miminka v těhotenství. Zatím se prodává jen v USA a Austrálii.
Díky Berča
To je prece blbost, aby se z moci matky poznalo pohlavi ditete ![]()
Ahoj, no blbost to trošku je, ale z jiného důvodu
Poznat se to dá, ale není to tutovka ![]()
Berco, prosím Tě, nemyslím to zle
- ale chceš jen vědět pohlaví mimča co nejdřív nebo bys šla na potrat, kdyby bylo pohlaví jiné než Ty chceš?
Já věděla, že čekám kluka už od 13.tt a u druhého jsem se nechala překvapit a bylo to mnohem hezčí
Jana
Bez ohledu na smysl, jestli víš, kde se to prodává, tak si to objednej přes internet? Snad to nějaký eshop nabízí se zasíláním do Evropy, ne?
ona asi berca reaguje na vcerejsi zpravy, co? tam to uvadeli…
Jen na vysvětlenou-čekáme druhé miminko, máme už doma chlapečka a jen ze zvědavosti bych chtěla vědět, co to bude. Na potrat bych nikdy nešla!
Jasný, ale to přece můžeš i počkat, až to bude vidět na ultrazvuku, ne?
No jo, to můžu, ale např. u prvního se pohlaví ukázalo až v 32tt, což je už skoro na konci. Ráda bych to věděla dříve…A u tohohle testu už to lze v 10tt
ja to uplne chapu, ze chce vedet pohlavi hned. To nema co delat s potratem - ale je to moje dite a zajima me, jakeho je pohlavi - to prece neni bezvyznamna vec. nakonec lidi chodej na 3D UZ, aby videli oblicej miminka, v tom srovnani je pohlavi prece daleko za:,–(nejsi.
ja si to teda nemyslim. Dulezite je kdyz chci miminko, tak ze ho cekam a nejdulezitejsi je aby bylo zdrave!
A uplne mne nadzvedavaji ze zidle prispevky typu „kdyz jsem se dozvedela, ze to bude kluk/holka, tak jsem to obrecela“ nebo „musela jsem se s tim vyrovnat, ze je to kluk/holka“ apod.
A zrovna v tvem pripade Pudlo se divim, ze pro tebe je pohlavi dulezite.
Pred 20 lety se zadne urceni pohlavi nedelalo a zensky neresily kraviny, tesily se na mimco a doufaly jako my vsechny ted, ze bude zdrave. Hanka
Přece to, že někdo chce vědět pohlaví neznamená, že je to kvůli tomu, že jedno nechce, ne? Já byla zvědavá, chtěla jsem vědět, s kým si povídám, dát jméno, chystat věci a tak…pokud bych tu možnost neměla, tak bych se bez toho samozřejmě obešla…taky nechápu preferenci jednoho pohlaví, i když jsem si sama musela podruhé zvykat, že čekáme holčičku, ne proto, že bych ji nechtěla, spíš jsem si to nedovedla představit…chtěla jsem znát pohlaví, a v žádném případě to neznamenalo, že bych si chtěla vybírat, to by mě ani nenapadlo…moc dobře si uvědomuju, jaké mám štěstí, že mám dvě zdravé děti…a taky by se dalo diskutovat o tom, jestli ženský před dvaceti lety neřešily kraviny.Spíš si myslím, že určité procento lidí v kterékoli době řeší kraviny a nemyslím, že by se to číslo nějak radikálně měnilo. ![]()
Nevim, mam dve holcicky. Obe jsme si nechali rict pohlavi spis na prani manzela, ja byla zvedava jen pri prvnim tehotenstvi kvuli barve vybavicky a vybirani jmena, jelikoz jsme se nemohli shodnout na tom klucicim. Manzel si pral kluka a z jeho reakce na holcicku jsem byla spis zklamana, i kdyz tehuhormony delaly svoje. Samozrejme, ze z obou holek je poprdenej. U druheho tehu mi to bylo jedno, kdyz uz tu holcicku mam, opet na prani manzela a ted i dcery jsme si to nechali rict a reakce obou byla proste skvela. Manzel se chechtal, ze za par let bude muset pristavet koupelnu a dcera byla nadsena.
Ale napr. muj gynekolog i kdyz si je jisty pohlavi nesdeluje. Rika, ze se sekl u sveho ted jiz dospele druhe dcery v dobe pocatku UTZ a navic mel i spatnou zkusenost s rodici, kteri ho chteli zalovat za chybnou diagnozu urceni pohlavi, i kdyz dite bylo naprosto zdrave.
Jsem rada, ze funguje tahle vymozenost, ale kdyby nebyla, nezblaznila bych se. Byt tehotna po IVF nebo po dlouhem snazeni, bylo by mi pohlavi mimca celkem u pr…
Zdravím Vás, vyhradní zastoupení pro českou republiku mám já, takže test můžete koupit i v Čechách. Zasílám ho na dobírku.
Lenka Krupíková
733 105 621
Stačí poslat adresu formou sms.