Femibion

9216
14.6.09 12:32

femibion

ahoj ,neberete někdo femibion? musí mi ho napsat doktor nebo ho koupím volně v lékárně? četla jsem že se dá brát místo kyseliny listové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
14.6.09 12:36

Pokud je to to, co myslím já, tak si to koupíš normálně v lékárně. Ten můj má podtitulek napsáno Kyselina listová, tak netuším, jestli se to v něčem liší :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.6.09 12:39

Ještě mě napadá, že jestli jsi už 11 týdnů těhotná, tak jestli to není trochu pozdě brát. Má se brát zhruba do 12tt.
Nepřihlášená Flyingfrog

• Citovat
  • Upravit
9216
14.6.09 13:10

Já na internetu vyčetla, že jeden je do 12 týdne, a pak je ještě jeden a ten se bere od 12 týdne až do skončení kojení.Jeden je myslim 400 a jeden 800

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.6.09 13:36

Femibion koupíš volně v lékárně, jen si připrav trochu větší finanční obnos :? Femibion 800 je do 12.tt a stojí kolem 300 Kč (30 tabletek), 400 pak od 12.tt a stojí kolem 500 (tam je tabletek 60, ale jsou vždy 2 na den - jsou různé). Já brala tu 800 do 12.tt - ten „můj“ byl s metafolinem, tj. naštěpenou kys.listovou - je to dobré pro ženy, které neumí listovku zpracovávat (můj případ - mám MTHFR trombofilní mutaci :( ). Tu 400 už jsem hooodně flákala, stále nemám dobranou ani první krabičku (jsem 32.tt) :oops: :wink:

Těch Femibionů je víc, existuje i s „normální“ listovkou (nenaštěpenou) a ten je pak výrazně levnější :wink:

Nepřihlášená Domi

• Citovat
  • Upravit
3182
14.6.09 13:39

Ahojky,,jsou to normální vitamíny jen mají o nějakou složku více - metafolin(pro lepší přeměnu kyseliny listové na foláty).Hodně je lékaři doporučují a jsou jako všechny vitamíny volně prodejné…Do 12.týdne se bere 800 a pak 400 - což už bych si koupila být tebou..Přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
14.6.09 17:47

Ahojky.Femibion má jak už tu psali 2 druhy do 12tt a po 12 tt. Jo jinak mě doktorka upozorňovala,že je někdy blbě snášenej.Jako že prý někoho bolí žaludek po něm,tak kdyby náhodou,ať víš po čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
14.6.09 18:48

Ahojky, nevím jak teď, ale dřív Femibion neobsahoval vápník, což jsem zjistila dodatečně, a stálo mě to málem zuby. Tak snad to už vylepšili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
17.6.09 16:44

Ahojky, já jsem brala Femibion 800 už 3 měsíce před otěhotněním a teď v tom pokračuju, špatně vstřebávám kyselinu listovou a mám MTHFR mutaci podobně jako Domi. Nemyslím si, že by to byl jen marketingový tah. I v on-line poradnách, do kterých jsem teda často nakukovala a psala (jsem po 2 potratech) speciálně Femibion doporučují, právě pro obsažený metafolin. Dřív jsem si taky kupovala jen obyč kyselinu listovou, ale bohužel mnou jenom „prošla“ a výsledek žádný :-( Ale je fakt, že to šíleně leze do peněz :twisted: Myslím, že nejdůležitější je ten Femibion 800 pro první trimestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.09 11:45

Krásný den holky,
pokud nemáte problém se zpracováním kyseliny listové, je tento přípravek pro vás zbytečně drahý, stačí si opravdu koupit kyselinu listovou, stojí okolo 40 -60,– Kč a udělá vám stejnou službu.
Mé kamarádce právě tento přípravek doktorka vnutila a ona hloupá těžce platila a to peníze nemá, ptala se tedy zda je to tak nezbytně nutné, NENÍ, je to pouhý marketingový tlak na budoucí maminky a gynekologové jsou sprostě podplacení od výrobců a dealerů, toť můj názor. I mě se ho ná gyndařka snažila vnutit, ale v lékárně mi magistra doporučila klasickou kys.listovou a vitamíny pro těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.6.09 15:02
janinkacumacek píše:
Krásný den holky,
pokud nemáte problém se zpracováním kyseliny listové, je tento přípravek pro vás zbytečně drahý, stačí si opravdu koupit kyselinu listovou, stojí okolo 40 -60,– Kč a udělá vám stejnou službu.

Ano, pokud nemáte problém se zpracováním kyseliny listové. Ovšem to na sobě nikdo nepozná a málokdo to ví, že má problém s jejím zpracováním. A protože je nákladné toto zjistit, tak lékaři doporučují radši tuto formu, tj Femibion. Já mám po jednom potratu (a kyselinu listovou jen tenkrát brala už tři měsíce před početím) a asi jediné, co můžu udělat navíc proto, aby se to nemuselo opakovat, je brát Femibion. Možná zbytečně (jedno dítě už mám), ale třeba taky ne. Ano, cenový rozdíl je dost velký, ale miminko pak „stojí“ mnohem víc než pár stovek měsíčně. Takže já už jen pro svůj lepší pocit jsem si koupila Femibion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.8.09 09:33

femibion navíc

ahojky holky, brala jsem femibion pred prvním a ted pred druhým, zatim všechno v pohode, ale zustali mi tu balení nevyužitého femibionu, noveho nerozbaleného trvanlilvost do 12/2010 30tbl 800 - prodám za 200,– je Váš;) pisněte na magda@provsechny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.3.13 13:13

Ahoj holky, Femibion jsem teď vysadila. Mám po něm neuvěřitelné zažívací problémy a křeče v břiše!!! Volím samotnou k. listovou, kterou jsem brala před tím a bylo to naprosto bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 06:33

Dobrý den chci se zeptat určitě už to tady bylo ale už se mi ms nedostavila čtvrtým dnem. Doktor mi řekl že je dobré brát v těhu nebo před plánovaným těhu prášky (Femibion)Myslíte si že můžu mít kvůli tomu také zpozdění a hlavně jsem si včera dělala těhu test a musela jsem ho dost naklánět a ke světlu abych tam viděla čárku přítel jí tam viděl taky. Nemyslíte si že ty prášky my můžou udělat falešný test a k tomu ještě zmeškanou ms dneska jsem si brala 17 prášek. Kdy mám znova testovat? :zed: Děkuji všem za odpovědi. :mavam: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.11.13 07:18

@Drahuška18 Ne, femibion Ti menstruaci neovlivní, ani neovlivní těhotenský test. Pokud je miminko plánované a chtěné, testovala bych se znovu o víkendu. Pokud ne, tak za 2-3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí