Femibion

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1847
29.7.15 10:52

Ahojte holky. Prosím vás chci se na něco zeptat ohledně femibionu 800. Já jsem nyní 11tt a femibion 800 jsem začala brát zhruba už před 2 roky. Gyn. se vždy ptá, zda vitamíny beru a já mu řekla, že beru ten femibion a že se má brát teda do toho 12tt a pak jiný a on mi říkal, že by se mohl brát tento femibion 800 kldině i dál, že je v něm více vitamínů a kyseliny listové než ve dvojce od 12tt. Je tu některá, která ten první brala déle než do 12tt? Já začínám 12tt v neděli a nyní mám ještě tabletek 21. Tak přemýšlím, že bych je dobrala a pak nevím…já moc nejím zeleninu a ovoce už vůbec takže vitamíny potřebuju. Proto chci i teď začít pít gravimilk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.7.15 10:59

Femibion beru… je femibion 1 do 12tt a pak femibion 2 od 12 tt az po ukonceni kojeni. Dostupny v lekarnach bez predpisu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
29.7.15 11:13

@Veruunčik klidně dober tu 800 a pak už si kup raději tu 400, protože ta zase obsahuje DHA (omega-3 nenasycená mastná kyselina, kterou si naše tělo nedokáže samo vyrobit. DHA je pro lidský organismus nepostradatelná. Je klinicky prokázáno, že DHA hraje velmi důležitou úlohu v období růstu a vývoje mozku dítěte a má vliv na správný rozvoj pohybových a kognitivních schopností (například na koordinaci oko - ruka), má také vliv na ostrost zraku, vyzrávání zrakového nervu.)
V 800 je sice víc listovky, ale ta je důležitá hlavně před otěhotněním a na začátku vývoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
29.7.15 11:21

@Tarani Super díky moc. Jsem ráda, že se nic nestane, když tuhle doberu, protože za ty peníze jsem ráda, že zbytek nemusím vyhazovat a ok, koupím si pak to pokračování a tím pádem můžu k tomu femibionu pít zárověň i gravimilk? Chci ho pít kvůli vitamínům, protože jím málo zeleniny a ovoce vůbec nejím a taky kvůli pitnému režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
29.7.15 11:34

Tak s tím gravimilkem nevím, protože to taky obsahuje dost vitamínů, tak abys toho neměla moc, raději se zeptej ještě gynekologa nebo v lékárně. Ale osobně bych radila buď jen gravimilk nebo jen femibion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
29.7.15 11:42

@Veruunčik ano mě doktor taky doporučil brát jedničku až do 15 tt. a taky jsem se ptala na kombinaci s gravimilkem a to nedoporučuje, buď jedno nebo druhé aby těch vitamínů už nebylo moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
28.12.15 15:36

Pěkný den, od 24.12. jsem začala užívat Femibion 1 s jódem, nevěděla jsem, že se dělá i bez jódu. 21.12. jsem musela podstoupit potrat, jelikož malý se nevyvíjel dobře. Do té doby jsem brala obyčejnou listovku a teď mi dr. doporučila Femibion, chtěla jsem se optat, neměl s ním někdo problém - ohledně většího vyprazdňování na wc. Díky moc za případné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
9.1.16 19:44

Ahoj, mám dotaz na vedlejší účinky - nemáte po Femibionu problém s nadýmáním s průjmem? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.2.16 10:37

Ahoj, jsem nyní v 24. týdnu a dá se říci, že celou dobu mám potíže s nadýmáním a průjmem. Každou noc, celých 24. týdnů se budím v noci a chodím na WC s průjmem, půl hodiny asi 5× - 7×, pak ráno a přes den. Občas se objeví i krev. Řeším to celou dobu, protože všude se mluví o zácpě v těhotenství. Vitamíny mě ale nikdy nenapadly. Nejdříve jsem půl rok před otěhotněním brala femibion 1 a od 14. týdne beru femibion 2. Byla jsem na různých testech, co se týče alergií i celiakie apod., ale nic. Doktoři vám řeknou, že máte být rádi, že nemáte zácpu, ale tohle už není normální. Nyní jsem zkusila 2 dny femibion vysadit a spala jsem naštěstí celou noc. Jestli je to Femibionem říci nemůžu, ale zatím musím zaklepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.2.17 06:20

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat taky beru ten první Femibion. Ale všechny kamarádky co brali i ten druhý tak měli strašně velké děti všechno nad 4 kg tak jsem myslela že ten druhý třeba budu brát do 5 měsíce a pak jen obyč kyselinu… měli jste opravdu větší miminka než maminky co Femibion 2 nebraly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
16.2.17 08:42

@Bajaik já brala femibion už před těhotenstvím a malá měla 3740g. Jsme oba rodiče velcí, takže jsem naopak čekala mimčo nad 4kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
22.3.17 12:19

Ahoj holky, dívala jsem se na netu, chtěla jsem si koupit ten Femibion 1, ale teď nevím jestli Femibion 800 nebo Femibion 1 s vitaminem D. Když jsem volala k doktorce, abych se objednala na první kontrolu, tak říkala, ať do té doby užívám listovku a vitamin D, takže asi bude lepší ten Femibion 1 s vitaminem D že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
22.3.17 13:08

Me doporucila rovnou od zacatku s vit D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
22.3.17 13:30

A mě doktorka řekla, že to je všechno blbost a farmaceutický tah :mrgreen: ale brala jsem Femibion bez D3, asi to ještě nebylo a byla jsem těhotná od začátku jara, takže D bylo dost :palec: zase s rozumem to všechno brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
22.3.17 17:09

Beru femibion s D3 od začátku ;) Nebrala bych, taky myslím, že je to dost reklamní tah, ale zelenině moc nedám a tak jsem klidnější, že si malý vezme vitamíny, kterých mám málo :) Do 12tt jsem brala pravidelně, teď tak, jak si vzpomenu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí