Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte zkušenost s Merck Femibion 1 (800)?
Přidejte zkušenost s Merck Femibion 1 ...Přečtěte si článek: Femibion v těhotenství pro správný vývoj
Ahojte holky. Prosím vás chci se na něco zeptat ohledně femibionu 800. Já jsem nyní 11tt a femibion 800 jsem začala brát zhruba už před 2 roky. Gyn. se vždy ptá, zda vitamíny beru a já mu řekla, že beru ten femibion a že se má brát teda do toho 12tt a pak jiný a on mi říkal, že by se mohl brát tento femibion 800 kldině i dál, že je v něm více vitamínů a kyseliny listové než ve dvojce od 12tt. Je tu některá, která ten první brala déle než do 12tt? Já začínám 12tt v neděli a nyní mám ještě tabletek 21. Tak přemýšlím, že bych je dobrala a pak nevím…já moc nejím zeleninu a ovoce už vůbec takže vitamíny potřebuju. Proto chci i teď začít pít gravimilk.
Femibion beru… je femibion 1 do 12tt a pak femibion 2 od 12 tt az po ukonceni kojeni. Dostupny v lekarnach bez predpisu ![]()
@Veruunčik klidně dober tu 800 a pak už si kup raději tu 400, protože ta zase obsahuje DHA (omega-3 nenasycená mastná kyselina, kterou si naše tělo nedokáže samo vyrobit. DHA je pro lidský organismus nepostradatelná. Je klinicky prokázáno, že DHA hraje velmi důležitou úlohu v období růstu a vývoje mozku dítěte a má vliv na správný rozvoj pohybových a kognitivních schopností (například na koordinaci oko - ruka), má také vliv na ostrost zraku, vyzrávání zrakového nervu.)
V 800 je sice víc listovky, ale ta je důležitá hlavně před otěhotněním a na začátku vývoje.
@Tarani Super díky moc. Jsem ráda, že se nic nestane, když tuhle doberu, protože za ty peníze jsem ráda, že zbytek nemusím vyhazovat a ok, koupím si pak to pokračování a tím pádem můžu k tomu femibionu pít zárověň i gravimilk? Chci ho pít kvůli vitamínům, protože jím málo zeleniny a ovoce vůbec nejím a taky kvůli pitnému režimu.
Tak s tím gravimilkem nevím, protože to taky obsahuje dost vitamínů, tak abys toho neměla moc, raději se zeptej ještě gynekologa nebo v lékárně. Ale osobně bych radila buď jen gravimilk nebo jen femibion.
@Veruunčik ano mě doktor taky doporučil brát jedničku až do 15 tt. a taky jsem se ptala na kombinaci s gravimilkem a to nedoporučuje, buď jedno nebo druhé aby těch vitamínů už nebylo moc
Pěkný den, od 24.12. jsem začala užívat Femibion 1 s jódem, nevěděla jsem, že se dělá i bez jódu. 21.12. jsem musela podstoupit potrat, jelikož malý se nevyvíjel dobře. Do té doby jsem brala obyčejnou listovku a teď mi dr. doporučila Femibion, chtěla jsem se optat, neměl s ním někdo problém - ohledně většího vyprazdňování na wc. Díky moc za případné rady
Ahoj, mám dotaz na vedlejší účinky - nemáte po Femibionu problém s nadýmáním s průjmem? Diky.
Ahoj, jsem nyní v 24. týdnu a dá se říci, že celou dobu mám potíže s nadýmáním a průjmem. Každou noc, celých 24. týdnů se budím v noci a chodím na WC s průjmem, půl hodiny asi 5× - 7×, pak ráno a přes den. Občas se objeví i krev. Řeším to celou dobu, protože všude se mluví o zácpě v těhotenství. Vitamíny mě ale nikdy nenapadly. Nejdříve jsem půl rok před otěhotněním brala femibion 1 a od 14. týdne beru femibion 2. Byla jsem na různých testech, co se týče alergií i celiakie apod., ale nic. Doktoři vám řeknou, že máte být rádi, že nemáte zácpu, ale tohle už není normální. Nyní jsem zkusila 2 dny femibion vysadit a spala jsem naštěstí celou noc. Jestli je to Femibionem říci nemůžu, ale zatím musím zaklepat.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat taky beru ten první Femibion. Ale všechny kamarádky co brali i ten druhý tak měli strašně velké děti všechno nad 4 kg tak jsem myslela že ten druhý třeba budu brát do 5 měsíce a pak jen obyč kyselinu… měli jste opravdu větší miminka než maminky co Femibion 2 nebraly?
@Bajaik já brala femibion už před těhotenstvím a malá měla 3740g. Jsme oba rodiče velcí, takže jsem naopak čekala mimčo nad 4kg.
Ahoj holky, dívala jsem se na netu, chtěla jsem si koupit ten Femibion 1, ale teď nevím jestli Femibion 800 nebo Femibion 1 s vitaminem D. Když jsem volala k doktorce, abych se objednala na první kontrolu, tak říkala, ať do té doby užívám listovku a vitamin D, takže asi bude lepší ten Femibion 1 s vitaminem D že?
A mě doktorka řekla, že to je všechno blbost a farmaceutický tah
ale brala jsem Femibion bez D3, asi to ještě nebylo a byla jsem těhotná od začátku jara, takže D bylo dost
zase s rozumem to všechno brát.
Beru femibion s D3 od začátku
Nebrala bych, taky myslím, že je to dost reklamní tah, ale zelenině moc nedám a tak jsem klidnější, že si malý vezme vitamíny, kterých mám málo
Do 12tt jsem brala pravidelně, teď tak, jak si vzpomenu ![]()