Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, jsem dnes 21+5 a už cca 2 týdny se mi na těle, hlavně na bříšku a prsou, objevují takové jakoby puchýřky, z kterých se postupně stávají červené - růžové flíčky. Na některých místech to nejsou puchýřky, ale jen ty flíčky. Nemáte některá stejnou zkušenost? Mažu se Elastinem-q a z léků užívám jen Magnosolv (hořčíkový roztok proti tvrdnutí bříška). Doktor mi řekl, že se to může v těhotenstvíl objevit, ale zdá se mi to čím dál horší a také to občas svědí.
Přeju všem hodně zdraví a úspěšné těhulkování:-)
Ahoj,
nechci te strasit, setkala jsi se v prubehu tehu nestovicema? A jako mala jsi je mela?
Co popisujes mi pripomina pasovy opar, kt. jsem prodelala kolem 37.tydne. Kdyz jsem se v I.trim setkala s nestovicema.
Já než řešit to s gynekologem bych upalovala na kožní.
Sice ne puchýřkama, ale zničeho nic jsem se osypala na břiše, pak ruka, přidaly se boky - stehna. Nevím, co to bylo. Ani doktorka to nezjistila, nakonec jsme musely použít i silné kortikoidy, aby to zmizelo…
Tím nechci plašit, ale chce to ,aby to viděl a zhodnotil kožař. Myslím, že jsi tam měla jít už i dřív…
Držím palečky, někam zavolej, řekni, že jsi těhotná, že to spěchá. A dej vědět…snad to nic nebude…uklidnění od doktora, že se to stává, by mi nestačilo, respektive stačilo po vyjádření odborníka, takže kožaře, pokud by shledal, že to nic není…
děkuju za reakce. Volala jsem si na kožní, v pondělí tam zajedu. Pásový opar, zarděnky ani neštovice to prý být nemohou. Zřejmě nějaká alergická reakce.
Mějte se moc hezky!
tak jsem byla u kožní a jen tak pro informaci, kdyby některá těhulinka měla ten samý problém (před cca 3 týdny se mi udělal 1-2 fleky na bříšku, po 14 dnech se mi začly flíčky rozšiřovat po prsách a včera se mi udělaly 2 na ruce) : jedná se pouze o povrchovou kožní virózu, nic závažného, dostala jsem na mazání smradlavý dětský pudr. Tak snad to pomůže. Hodně se mi ulevilo, že to není nic vážného a doufám, že to brzy zmizí:-)
Mějte se krásně.