Poprvé těhulka

1197
6.9.07 10:39

Poprvé těhulka

Zdravím všechny,
jsem tady nová - čerstvě těhule - poprvé, takže jsem děsně nervózní, abych všechno dělala správně :) . Včera mi doktor dělal ultrazvuk a prý jsem tak ve 2-3 týdnu - doma jsem na to pak ale koukala a měla bych být tak na konci 4 nebo na začátku 5 týdne (termín, kdy jsem mohla otěhotnět, vím poměrně přesně :) ). Myslíte, že je něco špatně, nebo to ještě takhle brzo nejde podle ultrazvuku přesněj poznat? Mám přijít znovu na kontrolu za tři týdny a nerada bych se celé ty 3 týdny nervovala, že něco není v pohodě.
Jinak bych byla moc ráda, kdyby mi někdo mohl doporučit nějakou dobrou „chytrou" knížku o těhotenství, abych věděla, co a jak :) ?
A měla bych ještě jeden dotaz - četla jsem někde na netu, že koupání ani sprcha v horké vodě nejsou vhodné, že bych se měla sprchovat jenom ve vlažné vodě - nevíte někdo, co je na tom pravdy? Já hodně teplou vodu ve sprše miluju, takže jsem tohle doteď až tak nedodržovala, nemohla jsem tím nějak mimču uškodit?
A ještě poslední dotázek - jsem děsný čajomil - hlavně černý a zelený čaj - asi bych to teď s nima neměla moc přehánět? Nebo je vynechat úplně?
Vím, že mám spoustu dotazů, ale moc se s manželem na mimčo těšíme a zkušeností máme minimum, tak bych něco nechtěla pokazit hned na začátku :) .
Díky za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11935
6.9.07 10:45

ahoj januse, doktor ti nespis sdelil stari plodu ale tehotenstvi se vetsinou pocita od posledni MS a to by pak souhlasili ty dva tydny navic ;) takze timhle se nestresuj… takze se timhle nenervuj…

caje - jen bych je omezila (to znamena nepit po litrech ale jeden dva, mozna i tri hrnecky si s klidem dat)

chytra knizka - Otazky a odpovedi v tehotenstvi, Tehotenstvi tyden po tydnu atd. je jich hodne a ve vsech vlastne skoro to same

koupani - ja se v horke vode koupala prvni i druhe tehu a zadne nasledky to nezanechalo… ale zalezi jak tobe to bude prijemne…

a posledni vec, tehotenstvi neni nemoc takze neboj vsechno cos delal do ted muzes delat dal jen trebas trosku omezit zalezi na tom jak se budes citit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
6.9.07 11:16

Díky moc za odpověď, hned jsem klidnější :D
Akorát že od poslední MS je to už přes 6 týdnů…ale rozhodla jsem se, že se nebudu nervovat a budu si to i tak pěkně užívat :)
S čajíkem jsi mě moc potěšila, protože ráno bez čaje jsem v práci úplně nemožná. A knížku vyrazím koupit hned dneska, abych načerpala nějaké další „rozumy“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
6.9.07 11:19

Januso, a taky i kdyz si budes jista ze si odtehotnela v tu a v tu dobu tak to tak nemusi vzdycky byt, spermiim trva klidne i par dni nez se dostanou k cili ;)… proste klid miminko je urcite v poradku ;) a dej vedet jak to s tebou postupem casu vypada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
6.9.07 11:30

Ahojky, tak předně gratuluji!

Mě se nejvíc osvědčila knížka: " Co čekat v radostném očekávání"

A horkou vodou by si se vážně sprchčit neměla, v určitém stádiu vývoje plodu to může způsobovat vývojové vady, ale neboj, teď je to určo v pohodě :wink:

Čaje: černý jsem pila taky, teda jeden ráno, ale zeleny bych asi vynechala :wink:

Jinak doporučuji přiat se podle termínu porodu k některé ze zdejších stálých diskusích, jako je duben 2008 a tak, nevím, na kdy máš termín :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
6.9.07 12:41

Ahoj januso,

i já si nemůžu vynachválit knížku „Co čekat v radostném očekávání“. Je to taková tlustá oranžová bichle, ale našla jsem tam úplně všechno. Říkám o ní, že je to moje bible :D :D :D

A k té horké vodě: Já myslím, že jde hlavně o to, že těhotné by se neměly přehřát a je jedno kde (voda, sluníčko, sauna, solárko apod.)

Jinak přeji hodně štěstí

jaskiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
6.9.07 13:20

Ahoj Januse,
myslim, ze holky Ti jiz vsechno napsaly.
Ohledne caje bych to neprehanela - predevsim s tim zelenym, ale jinak ho klidne pit muzes.
Ohledne sprchovani a koupani v horke vode - bych si take dala pozor - ja jsem se zpocatku take koupala v horke vode, nebot to primo miluji a pak mi bylo receno ze radsi jen sprchovat a ne v prilis horke vode - mohlo by to treba vyvovat stahy apod.
Ohlden knizky - na netu si muzes zdarma stahnout Rodicovske radce Fixis - Prvni dil radostne ocekavani, druhy dil - prichazi na svet a treti dil stastna rodina. Myslim, ze nejsou spatne. Najdes je na strance: http://www.fixies.cz/home/?…
Jo s tim starim plodu si fakt nedelej starosti. U me takep uvodne vypadlo, ze mimi je mensi a tak jsem mela termin 15. 10. - postupne se to upravovalo az mylsim na 30. 9. takze se opravdu neboj - vse je urcite v pohode.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
6.9.07 13:45

Díky moc všem za tipy, rady a hlavně za uklidňující zprávy - musím říct, že mi to pomohlo :D
Tak teď snad budu už víc v pohodě.
Moc se na mimčo těšíme, vůbec jsem nevěřila, když se mi v testu objevily 2 proužky, protože jsme se pokoušeli teprve první měsíc - připadala jsem si jako blázen, protože jsem si hned letěla koupit další dva testy, abych si to potvrdila. :)
Tak teď už jenom, aby bylo všechno v pořádku.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
6.9.07 14:51

Ahoj Januso, mo gratuluju k malému zázraku v bříšku :wink:

Já taky doporučuju „Co čekat v radostném očekávání“ (jen je třeba počítat s tím, že, jako většina podobných knížek, je to psáno pro Američanky :lol: )

K horké vodě: neměla by ses přehřát, takže raději jen teplou vodu, ne 40 stupňů, a když už horkou, tak třeba jen na část těla - po pás (nepotopit se tam celá, aby ti tak rychle nestoupla tělasná teplota), tolik chytré knížky - já se koupala od začátku do konce v hodně teplé, ale ne horké…

Taky moc doporučuji tu diskuzi s mamčami, co mají rodit stejný měsíc - je to super, můžem si sdělovat zkušenosti při nákupu výbavičky, pak se podržet okolo porodu a pak ty zkušenosti, když se narodí miminka, to je fakt k nezaplacení - mně to teda pomohlo moc a moc :wink:

Užívej si to (rychle to uteče…) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.9.07 15:36

Ahoj,
moc gratuluji! Ja jsem cerstvou maminkou, takze jeste nedavno jsem resila podobne otazky jako ty.
Jen k tomu caji, ja normalne moc caj nemusim, ale na zacatku tehu byl cerny caj s medem to jedine, co jsem mohla pit, po ostatnich napojich mi bylo zle :D
A pila jsem ho docela dlouho a mimcu to nijak neuskodilo.
 Ivana

• Citovat
  • Upravit
2318
6.9.07 18:01

Ahoj,

taky gratuluju. Souhlasím, že se moc nemají pít tekutiny s kofeinem nebo teinem, ale v Japonsku to prý nikdo neřeší a těhule popíjejí zelenej čaj po litrech :-) Horkou koupel jsem si dělala skoro denně při obou těhu a donosila jsem do termínu, kluci jsou zdraví. Sauna se taky může, když je člověk zvyklej a nepřehání to. Řídila bych se hlavně svým tělem a dělala, co ti vyhovuje. Jinak já informace čerpám nejvíc na netu, buď tady nebo ba Baby-Cafe nebo na Rodině.cz.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.9.07 12:58

s tou knížkou jsem také spokojená…také jsem si ji koupila…
Nechci Tě strašit nic..ale jsi teprve na začátku, ale ještě bych počkala do prvních odběrů..
protože 2-3týden, to máš ještě čas, věřím, že se těšíš…ale spěchej pomalu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.9.07 16:09

Ahoj holky,
tak abych pravdu řekla, tak u mě se momentálně střídá výborná nálada, kdy si říkám, že všechno je určitě v pohodě, s pěkně blbou náladou, kdy mám opravdu strach, jestli je všechno v pořádku - prostě mi ty týdny nějak nesedí a pořád si myslím, že mimi by mělo být tak o 1-2 týdny starší, než mi tvrdil doktor.....no ale asi to zbytečně moc řeším, za 14 dní jdu na kontrolu, tak uvidím, co mi řekne. Už aby to bylo. Asi si dovedete představit, jak se mi těch 14 dní ještě povleče…
Taky mi začalo být špatně - akorát že ranní nevolnosti to určitě nejsou, v mém případě se jedná o nevolnosti spíš dopoledne-odpolední…naštěstí to není nic drastického, ale v práci to maskuju, jak se dá - naštěstí jsem skoro celý den zalezlá v kanclu, tak se to dá.
Ale naopak už mi začínají nějak docházet výmluvy, proč nepiju - nechceme to ještě nikomu říkat (je ještě moc brzo a co kdyby něco neklaplo) a jako naschvál je teď pomalu jedna rodinná oslava za druhou. Na konci září má moje mamka „kulaté“ narozky a protože jinak si nějakou tu skleničku vína dám moc ráda, tak budu muset vymyslet nějakou fakt pádnou výmluvu, proč budu „o vodě„… nachlazení, „střevní potíže“ apod. jsem už uplatňovala minule, tak to asi bude muset být něco inovativního…a hlavně věrohodného, protože všichni okolo to tak nějak očekávají (to víte, třicítka na krku a navíc jsme se nedávno přestěhovali z pidibytu do většího). Nemáte někdo náhodou v zásobě „fakt dobrou kamufláž"? :wink:

Vím, že s tím věčným počítáním týdnů jsem fakt hrozná, ale nějak mi to prostě nedá..... :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
12.9.07 16:26

S tim pocitanim tydnu si nedelej starosti! Urcite - jak uz tu bylo psano - Ti doktor rekl stari plodu, tzn. ze bys mela byt ve 4. - 5.tydnu tehotnestvi. Pokud by jsi byla ve 2.tt pri UTZ, znamenalo by to, ze jsi prave otehotnela a to se ani na UTZ nic nevidi! Ja byla poprve ve 4.tt a doktorka vnitrnim UTZ nic nevidela, az v 6.tt byla videt dutinka.
Knizku neporadim, nebydlim v Cechach.
Co se alkoholove vymluvy tyce - ja si vzdycky taky rada dala sklenku a k tomu jsem jeste kourila! Pak to neslo, takze jsme na vsechny oslavy jezdila autem a bylo to. Popr. bych se vymluvila na to, ze beres tablety, pri kterych se nesmi. Ja jsem si obcas dala i pivo a doted si dam tak jednou za 14 dni decku vina. Jenze me ten alkohol uz moc nechutna :lol:

Na zacatku tehu jsem mela porad starsny strach, jestli je vsechno v poradku. To je asi normalni! Po 12.tt jsem se uklidnila a ten klid zatim drzi. Me dela doktorka pri kazde prohlidce UTZ, takze to me taky uklidni, kdyz vidim, ez je mimi v poradku.

Preju klidne tehotenstvi! :P

• Citovat
  • Upravit
Sarik78
12.9.07 16:28

S tim pocitanim tydnu si nedelej starosti! Urcite - jak uz tu bylo psano - Ti doktor rekl stari plodu, tzn. ze bys mela byt ve 4. - 5.tydnu tehotnestvi. Pokud by jsi byla ve 2.tt pri UTZ, znamenalo by to, ze jsi prave otehotnela a to se ani na UTZ nic nevidi! Ja byla poprve ve 4.tt a doktorka vnitrnim UTZ nic nevidela, az v 6.tt byla videt dutinka.
Knizku neporadim, nebydlim v Cechach.
Co se alkoholove vymluvy tyce - ja si vzdycky taky rada dala sklenku a k tomu jsem jeste kourila! Pak to neslo, takze jsme na vsechny oslavy jezdila autem a bylo to. Popr. bych se vymluvila na to, ze beres tablety, pri kterych se nesmi. Ja jsem si obcas dala i pivo a doted si dam tak jednou za 14 dni decku vina. Jenze me ten alkohol uz moc nechutna :lol:

Na zacatku tehu jsem mela porad starsny strach, jestli je vsechno v poradku. To je asi normalni! Po 12.tt jsem se uklidnila a ten klid zatim drzi. Me dela doktorka pri kazde prohlidce UTZ, takze to me taky uklidni, kdyz vidim, ez je mimi v poradku.

Preju klidne tehotenstvi! :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí