Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jsem v 33 tydnu teho… a na dnes jsem se skoro nevyspala mimisek se porad v noci vrtel je to normalni?jak jste na tom vi s miminkama ?
![]()
ahoj,
nase mala byla taky takovy fotbalista v te dobe…neboj,jak mimco v brisku trochu povyroste,ubyde mu mista a prestane se tolik vrtet…
jo,a taky nejlepsi dobou pro „tanecky“ byla noc…to se mamca zklidni a miminko toho hned vyuzije ![]()
tak to aspon bylo u nas u obou deti…
tak asi tak…
Jaana
Tak ja jsem mela mimi otocene obracene a musim riic, ze ke konci tehu to byla „radost“ - bud me kopal do mocoveho mechyre - to jsem vzdy mylsela, ze se pocuram nebo mi zase strkal hlavu pod zebra a to byla priserna bolest, ze jsem se ani nemohla nadechnout natoz pohnout.
No hold nektera mimi jsou draci jiz v brisku ![]()
Verveve
Pisu sem do diskuze at nemusim zakladat novou se stejnym nazvem.
Jsem dnes 32+1 a trapi me pohyby mimca. Pred dvema dny byla mala jeste akcni (jen podotknout, ze nikdy moc nekopala, spis se jen ladne pohybovala), ale ted druhy den skoro nic
To, co driv zabiralo (lehnout na bok nebo na zada) tak ted nezabira…a vecer uz taky zadna slava. Behem dne citim jen par lehkych nekolikasekundovych povaleni. Volala jsem dnes na gyndu a sestra mi rekla, ze hystercim…pry nektere deti jsou linejsi a navic uz maji malo mista. Tak ted fakt nevim, co delat ![]()
@Simuleena Ahoj,jestli můžu z vlastní zkušenosti doporučit, tak pokud se Ti něco na pohybech nezdá, tak raději jeď na kontrolu do nemocnice.Tam Tě vyšetří a budeš v klidu.Jak říkají doktoři raději desetkrát zbytečně, než jednou pozdě…
Ahoj!
Potřebovala bych radu ohledně pohybů. Poslední 3 dny mimino cítim dá se říct pořád, jen když se otačí, nebo se i málo pohne, na což jsem se předtím musela hodně soustředit. Břicho mě nebolí, netvrdne. Jen prostě ten pohyb, přemýšlím, zda to asi bude tím, že je prostě větší a roste a předtím jsem se na pohyby musela hodně soustředit. Dále co se mi v poslední době děje, je píchlava bolest vystřelující do pochvy. Je to taková tupá vystřelující do pochvy, ale ne do břicha - není to pravidelné. Občas, když mam buď plný močový měchýř a nebo dlouho jdu, teďka večer i když sedím.
Zasloužilé těhotné, jak se Vám to zdá? Je to normální? Byla jsem minulý tyden na gyndě a vše v cajku.
Díky za rady - u druhého se tak blbě ptát nebudu
slibuju! ![]()
Ještě nemám zabalenu tašku do porodnice - to by bylo
![]()
Tipla bych ze se mozna mimco otocilo hlavou dolu, tudiz jsou pohyby nozickama vic citit. Jsem ted taky 33tt, ale malej je otoceny uz min 6 tydnu, ale kdyz se otocil tak to bylo stejne jako u tebe. Kdyz kope dolu tak to neni tak moc citit. Co se tyka toho tahani a pichani, tak to mam taky. Proste se to tam povoluje a roztahuje. Kdyby to bylo nejak moc, tak doporucuji zajit k doktorovi, ale myslim ze to nebude nic nenormalniho.
Otočená lavou dolů už je dlouho, ale cítím ji vysoko, což jsem ji předtím necítila, citim ji pod žebrama a žaludkem a je to takové, chvili nic a pak pohyb a pořád dokola - asi je to normální, jen je předtím necítila moc silně pohyby, opravdu jsem si musela lehnout na záda a soustředit se. Nyní to dělá i když chodím. ![]()
Pichani dole, jakoby k cipku jsem mela, pry je to normalni. Kdyz mimi kopne tam dolu, obcas nakopne nejaky ten nerv, co tam jsou…