Těhotná k moři?

3432
30.8.07 07:56

Těhotná k moři?

Ahoj, holky, už jsem v jiném tématu zmiňovala, že se chceme příští rok na jaře začít snažit o druhé miminko, ale včera u nás doma proběhla diskuze, po které jsme se tak nějak dohodli, že se o mimčo začneme snažit už po Novém roce. Akorát je problém v tom, že jsme chtěli jet v létě na dovolenou, takže pokud se nám to povede během 3 měsíců, v co doufám, tak bych na té dovolené mohla být ve 4. až v 6. měsíci, což je podle mé zkušenosti z minulého těhotenství doba, kdy mi bylo nejlépe a obecně se prý těhotná žena v této době cítí dobře. Co myslíte, je to moc velký risk, jet těhotná k moři? Uvažovali jsme buď letecky do Řecka nebo Bulharska, takže letadlem by cesta trvala max. 2 hodiny. Máte některá zkušenost s dovolenou za těchto „podmínek“? Díky za odpovědi, mějte se,

Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
30.8.07 08:02

Ahojky, ale já bych nejela. Jsem strašpytel, kdyby jsi potřebovala lékařskou pomoc, tak se musíš spolehnout na tu jejich. Po republice bych klidně cestovala, ale ven už bych si jako těhu netroufla :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
30.8.07 08:20

Ahoj,

normálně probíhající těhotenství není nemoc, takže pokud budeš v pořádku, tak si jeď odpočinout.
Já jsem byla ve 12 tt na poznávacím zájezdu na Elbě, pak v 19 tt v Řecku a byla to jedna z našich nejlepších dovolených. Samozřejmě jsem se šetřila, na pláži byla jen pod slunečníkem, ale třeba celodenní výlet na skútru po poloostrově jsme si neodpustili.
Teď se chystáme do Turecka a budu ve 14 tt, můj lékař mi dovolenou doslova doporučil, jako relax před dalším miminkem.
Pokud se něco má stát, tak se to může stát i doma a dostupná lékařská péče na úrovni je ve všech civilizovaných zemích, v turistických letoviscích se o cizince starají dokonce lépe, než by se o tebe postarali v ČR.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
30.8.07 09:06

Souhlasim se Zubrikem! zlatej relax :wink: taky jsem do 25tt rajzovala…
jen me dr. varoval, ze vlny nekdy nemusi byt na brisko uplne ideal :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
30.8.07 09:19

Jestli můžu mluvit jen sama za sebe, tak rozhodně jeď!!! :)
My jsme byli loni v září s manželem v Hurghadě a já jsem byla ve 24.tt a byla to naše nejlepší dovolená! Haničku jsme nechali u babičky a jeli jsme si odpočinout „jako za mlada“. Samozřejmě to chce zvolit luxusnější hotel (aby jsi snížila riziko nějaké infekce), ale opravdu můžu jen doporučit. Relax na pláži, jen jsem odpočívala a četla, no prostě paráda! Jen ta cesta v letadle přes 3 hodiny nebyla nic moc! :(
Tak si to pěkně užij!
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
30.8.07 09:52

Jestli muzu mluvit za sebe tak ja bych jela!Sem na tom temer stejne jako Hanna :lol: .Mame lednovou holcicku a v zari sme s manzelem leteli do Bulharska (exotiku -Tunis,Egypt sme se bali),kdy sem byla cca v 24 tydnu .Nejlepsi doba,vazne.Do tretiho mesice sem mela trochu strach a bylo mi i obcas zle a od sedmeho mesice uz zacinas byt moc ufunena.Taky sme hodne vahali,ale ted sem rada ze sme byli,chteli sme si uzit nasi prvni a posledni dovcu sami)) :wink: Bylo uz tam temer po sezone,takze zadny vedra,3 dny na koupani,2dny na dziny a tricko,1 den dest.Pro me idelani,nemusela sem se schovavat jen pod slunecnikem,cetla sem si,valela,zrala :lol: Ale je pravda ,ze pozor na velke vlny,do tech sem nelezla.Preju at se rozhodnes spravne a hlavne at otehotnis!!!:-))Uvidis potom, jak se budes citit ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.07 11:04

Díky moc za vesměs pozitivní reakce a zkušenosti. Nebojím se ani tak toho pobytu u moře, to vím, že tam se budu hlídat a jen odpočívat a povalovat se, ale hrůzu mám z toho letu, aby mi právě ta cesta letadlem nedělala nějaký problém…

Nepřihlášená Anduli

• Citovat
  • Upravit
19296
30.8.07 11:49

Ahoj.
Pokud budeš v pohodě,tak jeď.Ta cesta letadlem je snad nejšetrnější doprava pro těhulky.Já jsem byla v asi 15tt v Chorvatsku a jeli jsme autobusem (14-16 hodin).Sice trochu únavné,ale ještě se dala najít správná poloha.Teď s břichem bych už do toho nešla.
Jen dej pozor na přehřátí.A hodně pij.Ale to ti potom poví i tvůj dr.

Hodně štěstí s „tvořením mimča“. Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
30.8.07 12:23

Tak ja se cele tri mesice rozhodovalal jestli nekam poletim nebo ne. Nakonec jsem rekla, ze ne. Ale to jen proto, ze mam strach z letani tak jako tak a taky proto, ze jsem uz parkrat krvacela. Nakonec jsme si zamluvili dovolenou u nas v nemecku, u more. Bohuzel nebude asi teplo :-( Pokud bych se mal rozhodnou ted, tak bych letela. Vybirala bych asi spis zapadni Evropu a zeme, kde se clovek nemusi bat, ze neco chytne. Bulharsko bych asi nevolila, segra tam byla dvakrat a pokazde si privezla strevni virus :-(

• Citovat
  • Upravit
2733
30.8.07 12:54

ahojky, já otěhotněla loni před vánoci a letos jsme v klidu jeliv začátkem čerevence-autem do chorvatska. Byla jsem v 29.tt a moře mi leda prospělo, báječně jsem si odpočinula a cestu taky v poho zvládla. Letadlem bych se nebála už vůbec.

Ale to nenaplánuješ, to řeš, až to bude aktuální a jaké bude to těhotenství. stát se může kdekoli cokoli, pak to chce najít pojištovnu, co tě pojistí i těhotnou a je to:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
30.8.07 12:55

Já bych nejela. Tady po Čechách klíďo, ale do ciziny ne. Kamarádka čeká mimi v prosinci, byli v červnu v Řecku a přijela a říkala, že si to vůbec neužila, že se bála, aby se něco nestalo, kontrovala se, do moře se bála
( vlny ) a když by měla znovu jet, tak by nejela.
Tak ať vám snažení vyjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
30.8.07 13:23

Letadlem -je to setrnejsi nez se dlouho drkocat busem(autem),tak mi to rek muj gynekolog.A my tam vazne za hodku a pul byli.
Bulharskem sme byli spokojeny,leteli sme od Alexandrie,do Primorska,hotel Perla Beach,allinclusive,normalni evropsky jidla,naprosta spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
30.8.07 13:52

Ahojky

myslím že se vůbec nemusíš bát. já loni letěla na Mallorku a byla jsem v 25tt. v letadle v pohodě, a vůbec všechno ok.jen doktor říkal neléz na skály (což bych nedělala ani před těhu :lol: :lol: ).takže doporučuju. ještě se tam nacucáš jodu a ten je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
30.8.07 14:32

ANDULI, ja se stehovala nekdy v 17. tt z USA do Nemecka, let byl opravdu dlouhy (9 h), jeste k tomu zdrzovani na letisti, cesta na letiste 3.5 h autem, pak v Nemecku z letiste pres 2 h autem a vsechno jsme zvladli. To bylo na tom stehovani nakonec to nejjednodussi, hihi, takze na dovcu bych nevahala ani minutu!!! Urcite lette, vse bude ok! Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.8.07 16:27

Pokud bych mela bezproblemove tehotenstvi tak bych s klidnym srdcem jela. Ted jako pripadna druhorodicka urcite. Nevim jestli jako prvotehule bych nebyla vyplasena, i kdyz ja otehotnela po povodnich v roce 2002 koncem srpna a v pulce zari jsme leteli na Kretu, ale to jsem jen tusila, ze bych mohla byt tehu.
Jinak doporucuji Kanarske ostrovy - cely rok prijatelne pocasi, byli jsme tam v kvetnu a zari a zadne vedra jako letos ve Stredomori tam nepanuji…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky